Elämys laatikossa

Pistin eilen pitkästä aikaa nenäni ulos työhuoneeni viihtyisästä tunnelmasta ja lähdin ihmisten ilmoille infotilaisuuteen. Ruotsalainen Box Experience laajensi Suomeen ja avasi elämyskaupan Stockmannilla. Asiakas siis ostaa elämyksen valitsemalleen henkilölle, ja saa lahjasta kertovan kortin mukaansa tyylikkäässä pakkauksessa.

Satiininauha meni heti parempiin suihin.

Itse olen maailman huonoin lahjojen ostaja, sillä en tahdo kuormittaa lahjan saajaa enkä hänen kotiaan millään turhalla roinalla. Erityisen haastavaa on ostaa lahjaa esimerkiksi lahjalistattomalle hääparille, jonka toista osapuolta ei tunne kunnolla. Okei, klassikko on aina hyvä, mutta Aalto-vaaseja ja Mariskooleja lienee ihmisillä kaapit pullollaan. Jotkut saattavat lämmetä krääsästä, mutta itse olen sitä mieltä, että mitä askeettisempaa ja vähemmän roinaa kotona on, sitä parempi. Kukaan ei saa täältä mitään mukaansa, joten siksikin tavaran yletön haaliminen on mielestäni aivan turhaa. Mieluummin sitten ostaa/antaa/saa lahjaksi elämyksiä tai lupaa vaikka hoitaa ystävän lasta tai siivota hänen kotinsa.

Box Experiencen erikoisuutena on muuten avaruuslento, jolla on hintaa 72 000 euroa! Tuskin tosin itse lähtisin sellaiselle, olen liian mukavuudenhaluinen ja pelokas. Kaupan oli kuitenkin paljon muutakin: voisin itse ilahtua vaikka vesitasolennosta Porvoossa tai oman demonauhan äänittämisestä. Olen varma, että absoluuttisen sävelkorvan omaava puolisoni olisi jälkimmäisestä ajatuksesta hurmioissaan.

Toivottavasti toi mutsi ei lähde sinne avaruuteen, kun mä en voi olla hetkeäkään ilman sitä!

P.s. Tällainen elämysshoppailu saman katon alta oli minulle uutta, mutta googlettamalla löytyi myös kotimainen versio.