Entä jos…

…maanantai ei olekaan uhka, vaan upea mahdollisuus?

Minusta maanantai on hieno freesi päivä, joka aloittaa viikon, jona voi tapahtua mitä vain mahtavia asioita ja upeita ihmeitä. Onko muita?

Maanantai on itselleni vähän niin kuin syksy, silloin olen virtaa täynnä, erityisesti jos viikonloppu on sujunut mukavissa merkeissä. Okei. Pakko tunnustaa, että vasta pari vuotta olen ajatellut näin. Joskus ennen minuakin vitutti jo sunnuntai-iltana. Kun sitä oli jatkunut kauan, tajusin, että minun on pakko muuttaa jotain elämässäni. No regrets!

Pitkälti se, miten arkemme sujuu ja mihin aikamme käytämme, on omaa valintaamme. Toki tietenkin on asioita, joihin emme voi täysin vaikuttaa, mutta suhtautumiseemme niihin kyllä.

Aika makeaa onkin leikitellä ajatuksella, että alkaa käyttäytyä toisin kuin mitä on tottunut tekemään. Ihminen helposti urautuu, automatisoituu ja ajattelee aina samalla tapaa. Esimerkiksi maanantaita on niin helppo pitää ahdistavana, sillä tekeehän niin puoli Facebookiakin.

Entä jos maanantaina ajattelisitkin, että ah, uusi viikko, uudet mahdollisuudet.

Entä jos vastoinkäymisen kohdalla miettisitkin, että jaa, nyt on näin, mitähän tämä tapahtuma tahtoo minulle kertoa.

Entä jos et saakaan työpaikkaa, jota hait. Voisitko mitenkään kuvitella, että jotain parempaa ja sinulle sopivampaa on tulossa?

Entä jos et enää ajattelisi, että miksi minä, vaan miksi en minä?

Entä jos ymmärtäisit sen, että se hemmetillinen kiire, joka täyttää päiväsi ja saa sinut pyörryksiin, on pitkälti omaa valintasi. Minun ajankäyttöni on minun vastuullani. 

Maanantai. Uusi alku. Uusien mahdollisuuksien päivä.

Hienoa alkanutta viikkoa!

Freesi alku aina kerran viikossa!