Huuhaakirjoja ja jäistä läppää

Kiinnostavien ihmisten lisäksi imen vaikutteita elämäntaito- ja elämänhallintaopuksista, joihin olen täysin hurahtanut. Siis ainakin tällä hetkellä. Onneksi lähipiirissäni on ihmisiä, joiden kanssa voin kyseisiä kirjoja vaihdella ja kierrättää. Sillä niitähän riittää. Tuntuu siltä, että niitä julkaistaan ennätystahtia, mutta silti ne tuntuvat uppoavan ihmisiin kuin veitsi sulaan voihin. Täytyykin alkaa ideoida omaa aiheeseen liittyvää teosta.

Juuri nyt minulla on kolme kiinnostavaa kirjaa kesken. Nicolas Jacquemotin kirja Mitä optimisteilta voi oppia (Atena Kustannus), Sonia Choquetten The Answer is Simple… Love yourself, Live your Spirit, joka on hankittu Amazonista. Huvittavaa kyllä, tilasin sieltä vahingossa ilmeisesti huononäköisille tarkoitetun version, sillä kirjaimet ovat noin kissan korkuisia! Näiden kahden lisäksi ”yöpöydälläni” odottaa loppuun saamista Kajsa Ingemarssonin ja Karin Nordlanderin Drömliv, Lycklig på riktig. Siinä puhutaan runsaasti muun muassa onnellisuudesta, kuten arvata saattaa.

Enpä todellakaan sanoisi, että nämä kirjat automaattisesti parantaisivat elämänlaatua, tekisivät 100 prosenttisen onnelliseksi tai auttaisivat henkistymään, mutta hyviä vinkkejä ja näkökulmia ne tarjoavat.

Mitä muuta voi sitten tehdä perhesovun ylläpitämiseksi kuin kehittää itseään kirjojen avulla? No, käydä elokuvissa. 14-vuotias tyttäreni nimittäin eilen totesi, että minulla on ”jäiset läpät”. Eikä se tainnut olla kohteliaisuus, heh. Aloin harkita, että jos uhrautuisin leffaseuraksi niin sitten meillä olisi ainakin yksi asia, josta keskustella. Nimittäin Justin Bieber.