Heräsin aamulla hyväntuulisena ja aloin miettiä, miten helposti toisen ihmisen päivän saa pilattua. Ihan sama, onko kyseessä joku rakas ihminen tai aivan random ventovieras. Ei tarvita kuin muutama huonotuulinen sana tai ylenkatsova ilme, niin kas, tehtävä on suoritettu.

Joskus vain huonotuulisuutta ei voi välttää, ja silloin negatiivista oloa voi tulla purettua täysin sivullisiin ihmisiin. Silloin kannattaa pysähtyä miettimään, mikä minua vaivaa. Miksi teen näin? Ärsyttääkö minua todella se, että tuo tyyppi änkesi viereeni bussissa, vai kenties se, että olen valmistautunut työtapaamiseen huonosti? Hah, arvasin!

Oma olo ei parannu toisille kiukuttelemalla. Itselläni ainakin huonotuulisen purkauksen jälkeen on tuplasti kammottavampi olo.

Mutta ajattelepas, jos huono tuuli tarttuu, niin sitä tekee myös hyväntuulisuus. Toisiin ihmisiin on todella helppo vaikuttaa positiivisesti vain hymyilemällä, muutamalla nätillä sanalla tai ystävällisellä eleellä. Enkä nyt puhu mistään suurteoista, vaan sellaisista pienistä arkisista jutuista, jotka on helppo toteuttaa. Eikä maksa mittään!

Myönteisyys lisää myönteistä energiaa. Myönteisen ihmisen läsnäolo lisää jopa toisten tyytyväisyyttä itseensä. Minustakin on hauskaa viettää aikaa ihmisten kanssa, jotka pitävät itsestään, ovat iloisia ja hyväntuulisia. Se tarttuu. Puhumattakaan siitä, miten hyvä fiilis tulee, kun joku kehuu, kiittää tai on ystävällinen. Ihanata!

Toisten ihmisten luottamus on helppo herättää omalla hyväntuulisuudella, myötätuntoisuudella ja empaattisuudella. Eli ole vain oma, ihana itsesi, niin inspiroit myös muita. Kun arvostat itseäsi, kroppaasi ja terveyttäsi muiden seurassa, se vie intoa valitella heidän huonoja puoliaan tai mahdollisia kremppojaan. Ole tyytyväinen elämääsi myös muiden seurassa. Silloin eivät muutkaan jaksa märehtiä sitä, miten kurjaa on, kun on maanantai. Hui kauhistus sentään.

Se mitä teet tai edes ajattelet, vaikuttaa ympärilläsi oleviin ihmisiin. Anna siis hyvän levitä.