Jaksaa, jaksaa!

Treenipäivitys, yleisön pyynnöstä.

Tänään säädimme uutta sisäpyöräilylevyä ystäväni Teemun kanssa. Diggailen tällä hetkellä tosi paljon The Scriptin Hall of Famea ja sillä lähteekin koko 45 minuutin treeni käyntiin. Huomenna pääsen polkemaan uutta tuntia ekaa kertaa asiakkaiden eteen, jeah.

Treenit sujuvat ja motivaatio on kohdillaan. Yöt ovat meillä vieläkin jonkin verran katkonaisia, mutta kohtuullisen hyvin olen saanut nukkua. Ohjauksia on nimittäin ollut sen verran, että nukkuminen on erittäin tervetullutta palautumisenkin kannalta.

Tässä kuussa olen 11 päivän aikana vetänyt jo 15 treeniä, mutta silti minulla on ollut kolme täysin liikuntavapaata päivää. Omat sisäpyöräilytuntini ovat perustunteja, joten olinkin tosi innoissani tiistaina, kun sijaistin kovatehoista ja hyvin hengästyttävää intervallituntia. Intervallissa tulee riehaannuttua ihan vahingossa, perustunnin luonne vain on erilainen ja myös ohjaajana olen niitä vetäessäni rauhallisempi.

Bodypump sujuu, eikä niitä vielä toistaiseksi ole ollut liikaa niin kehon kuin mielenkään kannalta. Maanantain body-tunnin jälkeen muuten huomasin, ettei alaselkäni enää kipeydy, ilon päivä! Ilmeisesti keskivartalonlihakseni vahvistuvat kuitenkin koko ajan näiden sitkeästi pysyvien jenkkakahvojen tai pullataikinamassun alla. Tosin nämä ylimääräiset ulokkeetkin kuulemma ovat pienentyneet (ja tämä oli lapselta, 11, pyytämättä saatu mielipide!).

Bodypumpissa tekisi mieli laittaa jo lisää painojakin. Tällä hetkellä teen seuraavilla:

Alkulämmittely 5-6 kg per tangon pää

Kyykyt 12,5-15 kg per tangon pää

Rinta 7-7,5 kg per tangon pää

Selkä 7-7,5 kg per tangon pää

Ojentaja 5 kg per tangon pää + 5 kg:n kiekko

Hauis 4,5 kg per tangon pää

Kyykyt 7,5-10 kg per tangon pää

Olkapää 3 kg käsipainot/tangossa 5 kg per puoli

Valitettavasti lapset ovat vuorollaan olleet flunssassa ja tänään heräsin itsekin uuteen mahtavaan päivään nuhaisena, jo on pirhana sentään! Kun meidän porukkamme pääsee eroon flunssistaan ja itsekin tunnen olevani täysin teräkunnossa, tavoitteena on lisätä painoja ensisijaisesti ojentajaan, hauikseen, olkapäihin ja selkään. Ajatelkaa, jos laittaa ne pikku ykköset per tangon pää lisää, se ei ole kuin kahden maitotölkin verran lisää painoa! Kannattaa edes yrittää.

Tämä meininki on siis ollut ihan riittävää, mutta mieli tekisi salille pumppaamaan rautaa, venyttelytunneille, juoksemaan, hotjoogaan ja Bodysteppiin! Olenkin päättänyt jättää ohjaamisen tauolle ensi kevään ajaksi, joten sitten ehkä ehdin tehdä muutakin kuin vain treenata spinua ja pumppia.

Päätös tauolle jäämisestä tosin aiheuttaa ristiriitaisia tuntemuksia, välillä se tuntuu elämäni parhaalta päätökseltä ja välillä tekisi mieli itkeä tirauttaa kyynel, että onko se sittenkään oikein ja juuri sitä, mitä haluan. No, vielä ehtii tovin miettiä.

Iloista treeniviikkoa!

Niin totta! Myös pumppi, spinu ja mikä tahansa muu liikunta auttaa, jos kupolia kiristää.