Palautteen voima…

… on mahtava. Se saa jaksamaan silloin, kun voimat ovat vähissä.

Monesti olen kirjoittanut positiivisen palautteen merkityksestä. Toki negatiivinen, rakentava palaute on elintärkeää, mutta nyt en puhu siitä. Pieni kiitos, vilpitön kohteliaisuus tai vain muutama kaunis sana voi pelastaa jonkun päivän totaalisesti. Taannoin tuli puhetta myös siitä, miten tärkeää on osata ottaa positiivinen palaute vastaan.

Muutama viikko sitten kävin vakiokampaajallani Hannalla. Itse sutaisen usein hiukseni nutturalle, mutta kampaajalla käynnin jälkeen ne ovat aina ihan vimpan päälle suoristetut ja hehkuvan upeat, voin sanoa sen itsekin. No, kampaajan jälkeen menin sitten perheen kanssa stressaantuneena ruokakauppaan, jossa vaikutti olevan puoli kaupunkia. Siinä sitten juustotiskillä pällistellessäni viehättävä ventovieras myyjätär alkoi puhua minulle: Anteeksi nyt vain, mutta mun on pakko sanoa sulle, että sun hiukset näyttää tosi upeilta ja tuo musta väri saa sun silmät säkenöimään. 

Kohteliaisuus tuli niin yllättävältä taholta, että minulla meni pasmat hetkeksi aivan sekaisin. Sanoin toki, että kiitos, mutta sen sijaan, että olisin sanonut pelkän kiitoksen, aloin hämmentyneenä selittää, että no joo, se varmaan johtuu siitä, että tulen juuri kampaajalta ja näissä on nyt uusi väri ja niitä on ohennettu ja normaalisti ne ei kyllä näytä ollenkaan tältä vaan ne on aina nutturalla blaa blaa. 

Äh! Vielä illalla olin ärsyyntynyt itseeni, että mikä siinä on, miksi kiitoksen sanominen ei riittänyt. Tulinhan kyseisen ihmisen kommentista todella iloiseksi, mutta tuo selittäminen oli niin turhaa. Eli ensi kerralla: kiitos. Ei muita mutinoita.

Tänään sitten menin oman tuntini jälkeen Unisportille Otaniemeen ohjaamaan, vähän puolikuntoisena ja väsyneenä. Ohjaajien pukuhuoneen peilissä odotti iloinen yllätys.

Hey you! Yes You! I love you too!

Olisin voinut ajatella, että koskeekohan tämä minua. En ajatellut. Ilostuin kovasti ja ajattelin vain, että vau. Olen niin ansainnut tämän. Palaute ja kauniit sanat potkivat eteenpäin, kun on heikko hetki.

Haastan sinut sanomaan tänään jotain mukavaa ja positiivista kolmelle kohtaamallesi ihmiselle. Tehdään tänään(kin) maailmasta hitusen parempi paikka olla ja hengittää.