Juuri nyt, ei ensi maanantaina!
Ajatteletko sinäkin toisinaan, että aloitat jonkin uuden asian huomenna. Tai hoidat jonkun asian kuntoon huomenna.
Huomenna on se maaginen päivä, kun alan liikkua. Huomenna irtisanoudun työstä, jota en rakasta. Huomenna selvitän asiat hankalassa ihmissuhteessa. Huomenna pyydän anteeksi ystävältä, jonka poistin suutuspäissäni Facebookista, koska välillämme vallitsi liuta väärinkäsityksiä. Huomenna jatkan kesken jääneen villasukan neulomista. Huomenna soitan iäkkäälle sukulaiselleni. Huomenna aloitan elämän parempana ihmisenä. Huomenna teen sitä ja tätä. No just joo, yeah right!
Huomisen lisäksi myös ensi maanantai on erityisen hyvä päivä tehdä isoja tai pieniä muutoksia elämään. Usein siinä vain tuppaa käymään niin, että ensi maanantai siirtyy viikolla, ja sitten taas viikolla. Sitten onkin helppo valitella, että voi voi, kun aika rientää. Yhtäkkiä on kulunut vuosi, eikä mitään ole tapahtunut. Olet yhä sama ihminen, ja samat, pienet tai isot, asiat vaivaavat mieltäsi.
Miksi aloittaminen sitten on niin vaikeaa?
Ehkä se johtuu siitä, ettei sinulla ole kunnollisia tavoitteita. Tai tavoitteet ovat mielessäsi, mutta et ole kirjannut niitä ylös. 1) Tee listoja. 2) Pidä muistivihko aina mukanasi.
Ennakkokäsitykset omista kyvyistä usein rajoittavat meitä. 3) Älä pidä itseäsi tyhmänä. Kaikkea ei tarvitse eikä edes voi hallita tai osata, mutta ajattele mieluummin, että olet luova.
Ratkaisut pulmiin tai itse itsellesi asettamiisi ennakkokäsityksiin voivat hyvinkin löytyä alitajuiselta tasolta. 4) Kuuntele sisäistä ääntäsi. 5) Luota vaistoosi.
Aina ei voi onnistua, ja usein asiat opitaan kantapään kautta. 6) Jos et teoillasi ja toiminnallasi saa aikaan toivomaasi tulosta, kokeile jotain muuta. 7) Harjoittele! 8 Salli itsellesi virheet, kukaan ei ole täydellinen.
Toista et voi muuttaa, mutta itseäsi voit. Kokeile siis toimia toisin. 9) Muuta omaa käyttäytymistäsi, kunnes saat toiseltakin kaipaamasi reaktion vastaukseksi. Jos toimit itse eri lailla kuin mihin toinen on tottunut, hänenkin on pakko muuttaa tyyliään.
Kun luot itsellesi tavoitteita, luo myönteisiä tavoitteita. Mitä haluat saavuttaa nykytilanteen sijaan. Näe tavoite jatkuvana prosessina. 10) Tavoitteen kannattaa olla voimavaroillesi sopiva, sinulle mahdollinen ja konkreettinen.
Mieti, mikä on ensimmäinen askel valitsemallasi tiellä.
11) Voitko tehdä jotain juuri nyt?
Comments are closed.