Kaikkeni olen antanut

Kunnes tajusin, että no siis en todellakaan!

Joskus keskustelu jonkun vieraamman ihmisen kanssa todella auttaa oivaltamaan asioita, jotka periaatteessa kyllä tietää.

Maanantaina tein Fit-lehden jumppakuvauksia ja mallina minulla oli tällä kertaa itseäni reilusti 10 vuotta nuorempi, upea ohjaajakollegani. Kun siinä sitten ihailin sekä kauden treenivaatteita että hänen treenattua kroppaansa, sorruin pinnalliseen voivotteluun koskien omia jenkkakahvojani. Ansaitsisin karttakepistä sormille, mutta jotain hyvää siitä seurasi. Kävimme nimittäin jotakuinkin seuraavanlaisen keskustelun:

Minä: Ja mä en siis vain pääse näistä ikinä eroon (osoittelin keskivartaloani ja puristelin vatsamakkaroitani).

Hän: No voitko sä sanoa, että sä olisit tehnyt kaikkesi päästäksesi eroon niistä?

Minä: (Hämmentyneenä). No en todellakaan! Siis mähän syön joka päivä jotain hyvää. Hima & Salin berliininmunkit huutaa mun nimeä, kun mä haen kahvia sieltä.

Hän: No sittenhän sulla ei ole mitään hätää. Mieti, jos sä todella olisit tehnyt kaikkesi, etkä silti olis päässyt niistä eroon. Sit sua takuulla harmittais paljon enemmän.

Ah, no niinpä. Niin totta!

Jotenkin tuo keskustelu pudotti minut rysäyksellä maan pinnalle. Huomasin ensinnäkin, että hyvistä yrityksistä huolimatta en vielä itsekään ole päässyt aivan kokonaan kaikesta turhasta valittamisesta. Toiseksi, niin turha on voivotella, jos ei asioiden eteen ole tehnyt töitä tai ole valmis tekemään töitä.

Yhtäkkiä kaikki oli kristallinkirkasta.

Aloitin samantien sokerilakon (jo neljättä päivää mennään, eikä edes tee tiukkaa) ja päätin oikeasti alkaa hommiin. Urheilun määrää en voi lisätä, mutta voin katsoa tarkemmin, mitä suuhuni laitan. Daa. Uskon, että ratkaisu löytyy sieltä.

Ainahan sitä voi valitella ja voivotella, mutta jos ei ole valmis todella panostamaan asiaan, tuskin muutosta tapahtuu. Tai siis selvähän se on, ettei muutosta tapahdu. Tämä on empiirinen tutkimustieto, joka pätee niin ihmissuhteisiin, työhön, laihduttamiseen, peruskunnon parantamiseen, oikeastaan lähes mihin tahansa.

Vasta sitten, kun jossakin asiassa ei löydy ratkaisua siitä huolimatta, että oikeasti on tehnyt kaikkensa, antanut kaikkensa eikä enempää voi tehdä, sitten kannattaa alkaa miettiä b-suunnitelmaa.

Tsemppiä torstaille! (Ennen kaikkea itselleni, sillä tänään aamulla kaikki mikä vain voi mennä pieleen, meni pieleen. Ei muuta kuin rauhallisesti hengitellen kohti parempaa onnea!)