Kaksi hienoa ajatusta…

… joista kumpikaan ei ole omani, valitettavasti.

En ole toviin tehnyt varsinaisia kirjapostauksia, vaikka olen kyllä iltapuhteikseni lueskellut. Kirjapino silti kasvaa kasvamistaan ja moni mainio teos odottaa lukijaansa.

Euron kirppariostoksestani, Paulo Coelhon kirjasta Elämä – kauneimmat mietelauseet (Bazar 2012) löytyi mainio lausahdus, joka pysäytti juuri nyt.

Aion katsella tämän vuoden jokaisena päivänä kaikkea ja kaikkia kuin ensimmäistä kertaa   – varsinkin pieniä asioita. 

Tuon voi varmasti aloittaa heti tältä istumalta, jos pienten asioiden merkitys on päässyt unohtumaan.

Viime aikoina tosin kaiken (työ)kiireen keskellä olen huomannut innostuvani juurikin pienistä asioista. Ne pienet arjen asiat ovat tuoneet minulle eniten hyvää oloa, iloa ja energiaa. Kuten taaperon huumorintaju, lämmin suihku, uusi jumppatoppi, hyvä palaute, kaurapuuro, joka ei palanut pohjaan.

Elämässä on loppujen lopuksi kyse hyvinkin pienistä asioista. Oli kyse sitten sanoista, teoista tai materiasta.

Ja miten iso merkitys voi pienillä teoilla ollakin, ainakin jos puhutaan hymystä, halauksesta tai toisen auttamisesta. Toki pienillä negatiivisillakin teoilla ja sanoillakin voi olla suuri vaikutus. Itseilmaisun ja ulosannin tyylejä voi aina onneksi harkita.

Sanna Ehdin kirjoittaa kirjassaan Enemmän energiaa! (Basam Books 2012) ottaneensa tavakseen katsoa, miten voi auttaa toisia joka päivä.

Hieno ajatus sekin.

Hyvää yötä.

Pienet asiat jättävät suuren jäljen.