Kehon kevätremontti

.. on jälleen alkanut tässä osoitteessa. Kohta pitää kiskoa sortsit jalkaan ja farkkujen alta paljastuvat valkoiset, kuivat kanankoivet. Iik. Tervehdys siis rasvapurkkien ihmemaailmasta! Täällä olen kuorruttanut itseäni jos jonkinlaisiin voiteisiin ja löytänyt ihan mahtavan, kerrankin kuivalle atopiaan taipuvaiselle iholleni sopivan vartalovoiteen sekä testannut katajavoidetta treenin rasittamille lihaksille.

Urheilija ei tervettä päivää nää, kuuluu vanha sanonta, eikä ole ihan väärässäkään. Tässäkin perheessä nykyään kaikki harrastavat jotain liikuntalajia, joku useampaa, joku keskittyy yhteen. Vähän väliä puheenaiheena on se, että mitä kehon osaa kolottaa ja mistä se on tullut. Itse olen onneksi saanut olla vammoitta jo reilun vuoden verran. Kesällä 2013 sain riesakseni juoksijan polven, jonka kuntoutukseen meni lopulta aikaa 10 kuukautta. Usean kuukauden juoksutauko ei vaivaa itsekseen parantanut, vaikka ensin kuvittelin niinkin. Kun sitten joka päivä paitsi rullasin putkirullalla, myös venyttelin ja kävin hierojalla 2-3 kertaa kuussa, alkoi juoksu taas kulkea ilman kipua. Mukana oli tosin alussa pelko, joka askeleella. Että nyt on mennyt kivutta kilometri, kaksi, viisi, mutta alkaako kipu seuraavalla askeleella tai seuraavan kilometrin aikana? Kaikki se kehonhuolto kannatti, sillä 7.6. juoksin puolimaratonin aikaan 2 h 10 minuuttia. Pikku hiljaa pääsin myös pelosta, että vaiva tulisi takaisin. Ja vielä edellisenä syksynä en ollut voinut juosta enää kahta kilometriäkään, sillä kipu polven ulkosyrjällä oli niin valtava. Nyt en ole vielä kovin pitkiä lenkkejä juossut, mutta olen saanut juosta kivutta, äärimmäisen kiitollisena.

Chilivoiteen (vasemmalla) sanotaan tepsivän selluliittiin. Ehkä, mutta eniten siihen vaikuttavat elämäntavat: liikkuuko, tupakoiko, miten syö ja juo, nukkuu ja stressaa.

Chilivoiteen (vasemmalla) sanotaan tepsivän selluliittiin. Ehkä, mutta eniten siihen vaikuttavat elämäntavat: liikkuuko, tupakoiko, miten syö ja juo, nukkuu ja stressaa. Artifit nivelvoide sopii kovaa treenaaville.

Kevään mittaan olen liikkunut välillä enemmän, välillä vähemmän. Sellainen terve lihaskipu, kun treenien seuraavana päivänä alamäkeä käveleminen tai takin päälle laittaminen sattuu, on ollut tuttua. Se on kuitenkin kertonut enemmän itselleni siitä, että jotain hyvää on tullut tehtyä itselle ja olen rasittanut lihaksia, jotka rasitusta eivät hetkeen ole saaneet. Sellaiseen olen satunnaisesti käyttänyt sveitsiläiseltä Nahrinilta Blogiringin kautta testiin saamaani katajavoidetta. Sen sanotaan lievittävän esimerkiksi selkä- ja lihaskipuja ja auttavan myös erilaisissa vammoissa, kuten venähdyksissä. Ja vaikka mihinkään ei edes sattuisi, on voidetta mukava laittaa treenin jälkeen iholle vaikka väsähtäneiden etureisien kohdalle, kun se lämmittää ensin niin mainiosti. Voiteen tuoksu on mielestäni melko, muttei liian voimakas, mutta sitä myös käyttänyt perheemme 14-vuotias cheerleader sanoi, ettei tuoksu ole mitään verrattuna vanhaan kunnon tiikeribalsamiin! Täytyy sitten uskoa, että olen häntä herkkänenäisempi. Hauskaa muuten on, että Nahrin on 1950-luvulla Sveitsissä perustettu perheyritys, jota hoidetaan nykyään jo kolmannessa polvessa. Tuotteet kehitellään ja myös valmistetaan Sveitsissä, joten erilaiset yrtit, marjat ja kasvit ovat monessa tuotteessa ainesosana. Suomalaisena on helppo ihastua yrttejä ja kasviksia ja hedelmiä sisältäviin tuotteisiin. Toisaalta Nahrinin tuotteita saa myös esimerkiksi Japanista ja Jenkeistä, missä voisi kuvitella että vaikka jotain katajamarjaa pidetään melko eksoottisena.

Varmasti nuo kaikenlaiset lihaksia huoltavat, lämmittävät ja kiputiloja poistavat voiteet ovat ihan ookoo, mutta itse uskon lopulta eniten siihen, että terve lihaskipu lähtee sillä, millä se on tullutkin! Eli kevyelle lenkille voi mennä, vaikka etureidet huutaisivat edellisen päivän treeneistä hoosiannaa. Ja jos jokin paikka todella on oikeasti kipeä, silloin parasta lienee huilata kokonaan ja vaikka sitten rasvailla. Toki niitä muutenkin voi kokeilla ja testata. Joku sopii yhdelle, toinen toiselle.

Suosikkini, ihana mangobutter.

Suosikkini, ihana mangobutter. Nahrinin nettikaupassa on vaikka mitä kiinnostavaa, myös mausteita!

Pääsin myös testaamaan talven kuivattamalle iholleni Nahrinin mangobutter Body Creamia, ja siihen hullaannuin täysin, mahtava tuote! Mangontuoksuinen runsas voide levittyy iholle todella helposti ja tekee sen pinnan tosi silkkiseksi. Puolisoni uhkasi omivansa voiteen käyttöönsä, sillä se teki kuulema myös kasvojen iholle taikoja parran ajon jälkeen. Eikä ihme, sillä voide sisältää myös sheavoita, jojobaöljyä, kaurauutetta ja aloe veraa ja kuulostaakin jo siltä, että se ei voi tehdä kuin hyvää. Itse olen laittanut voidetta keholleni suihkun jälkeen, kun voi kotona kekkuloida sortseissa ja topissa. Sukkahousuja tai farkkuja en suosittele laitettavaksi heti jalkaan, sillä voiteella kestää tovi imeytyä täysin. Sekin ilahduttaa, että kaikkia voiteita en suinkaan voi käyttää allergisten reaktioiden takia, mutta tämä mangoihanuus sopii itselleni eikä näppylöitä synny.

Myös pakkausten visuaalinen ilme miellytti. Ei turhaa krimskromsua vaan selkeää ja linjakasta.

Myös pakkausten visuaalinen ilme miellytti. Ei turhaa krimskromsua vaan selkeää ja linjakasta.

Vaikka kevät on ollut viileä ja sateinen, niin ihan kohta meillä on hamekeli! Nyt onkin viimeistään aika alkaa laittaa kehoa ja mieltäkin kesäkuntoon pitkän ja pimeän talven jälkeen. Tuollainen pieni itsensä hemmottelu tekee hyvää kaiken arjen kiireen keskellä. Ja oikeasti, ei siihen kehon rasvaukseen päivässä saa kulumaan kuin maksimissaan 10 minuuttia. Miten voi olla, että se niin monelta sitten unohtuu! Ja nyt puhun myös itsestäni.

Nahrinin nettisivuille rekisteröitymällä saa verkkokaupan ostoksista 30 prosenttia alennusta. Heillä on toki myös oma Facebook-sivunsa. Myymällä löytyy Helsingin uudelta merelliseltä alueelta, Jätkäsaaresta. Käy tsekkaamassa!

Upeaa alkanutta viikkoa sinulle! Muista, että kaikki on mahdollista niin kauan kuin mikään ei ole varmaa.

Yhteistyössä Nahrin.

Yhteistyössä Nahrin.