Kesäkuinen Ihana nainen -kuvauselämys

En tiedä muistaako kukaan enää, mutta kesäkuussa minulla oli mahtava tilaisuus osallistua blogiyhteistyön merkeissä kahden valokuvaajan, Mirkku Merimaan ja Niina Stoltin kuvaussessioon nimeltä Ihana nainen. Olin tosi innoissani ja otettu, että minut haluttiin mukaan ja vielä enemmän innoissani olin, kun näin lopputulokset. Kesälauantaiseen kuvauspäivään saavuin suoraan ohjaamaltani sisäpyöräilytunnilta mukavasti kasvot punakkana treenistä. Meikkaaja-maskeeraaja Krista Stenbergiä se ei haitannut, hän loihti juuri toivomani 1950-lukuun vivahtavan stailin ja lopputulos oli se, että tunsin itseni vähintäänkin Marilynin mustahiuksiseksi kanssasisareksi.

Sisäpyöräilytunnilta terve! Mustavalkoinen kuva on armollinen tällaiselle, jonka naama on kuin paloauto liikkuessa.  (Kuva: Mirkku Merimaa Photography ja Studio Onni)

Sisäpyöräilytunnilta terve! Mustavalkoinen kuva on armollinen tällaiselle, jonka naama on punainen kuin paloauto liikkuessa.
(Kuva: Mirkku Merimaa Photography ja Studio Onni)

Kuvauksissa meni parisen tuntia ja minun oli helppo vääntää itseäni kuvaajien toivomiin asentoihin. En jännitä kameraa, sillä olen ollut usein mallina myös omissa jumppa-artikkeleissani ja Naisen ihon -kirjan myötä pärstäni koristi muun muassa Vantaan Laurin kantta. Parituntisen setin jälkeen oloni tosin oli aika voipunut ja loppuvaiheessa aloin jo menettää hieman mielenkiintoani kuvaukseen, minä kärsimätön! Mallina oleminen käy työstä enkä yhtään kadehdi heitä, jotka sitä ammatikseen tekevät, raskasta puuhaa.

Mikäs tässä köllötellessä! Kuva: Mirkku Merimaa Photography ja Studio Onni

Mikäs tässä köllötellessä! (Kuva: Mirkku Merimaa Photography ja Studio Onni)

Ihana nainen -kuvauselämyksen tarkoituksena on auttaa naisia olemaan tyytyväisempiä itseensä ja auttaa meitä oppimaan nauttimaan itsestämme. Minusta ajatus on ihan loistava ja kun vierestä vilkuilin muutamaa muuta kuvauspäivään osallistunutta, heidän ilonsa ja tyytyväisyytensä oli käsin kosketeltavissa. Kukapa meistä ei haluaisi tuntea oloaan kuningattareksi, ainakin silloin tällöin! Itsekin viihdyin uudessa roolissa hienosti. Mirkku ja Niina kertoivat, että Ihana nainen -kuvauselämys on mielentila, hyväksynnän ja tyytyväisyyden olotila, jonka he tallentavat kuviksi. Kuten heille meilitse ensi alkuun vastasinkin, Ihana nainen -kuvaus osui sillä tapaa hyvään saumaan itselläni, kun olin tuolloin jo jonkin aikaa pohtinut omaa naisellista puoltani ja pyrkinyt sitä tuossa vaiheessa kaivamaan itsestäni enemmän esiin. Sinällään en silloin kokenut enkä nytkään koe, että minun tulisi olla jotenkin toisenlainen, mutta pientä hienosäätöä voin aina tehdä. Olen hyväksynyt täysin sen, että minä nyt olen enemmän sporttinen kuin hienostuneen naisellinen ja sillä sipuli. Ja kun lenkkarilinjalle lähtee, on todella vaikea kaivaa niitä korkkareita kaapista ulos, mukavuus ennen kaikkea! Mutta vaikka olen ulkoiseen itseeni ihan tyytyväinen, kuvaus oli todella hauska kokemus ja kyllähän lopputulos nyt vain oli aivan huikea ja itsetuntoa ainakin hetkellisesti vahvistava. Ja toki nautin siitä, kun joku taitava (Krista) meikkaa ja puunaa ja korostaa juuri niitä minun parhaita puoliani. Ja kuinka sattuikaan, kuvauspäivän iltana olin lähdössä pitkästä aikaa ulos, juhlistamaan ystävän 40-vuotispäivää. Jo oli minulla hieno meikki valmiina illan juhliinkin, vaikka tuo kuvissa oleva keltainen Limbosta varmaankin 10 vuotta sitten hankkimani leninki vaihtui farkkuihin ja toppiin. Ja kyllä, myös niihin lenkkareihin… Ja vielä, mitä tuohon itsensä diggailemiseen tulee, jokaisen sukupuolesta riippumatta kannattaa olla ylpeä ja tyytyväinen niistä omista hyvistä puolista kuin turhaan murehtia niitä puolia, joista itse ei niin paljon pidä. Elämä on niin paljon mukavampaa, kun omassa kehossa viihtyy ja itsestään pitää.

Kukkuu! (Kuva: Mirkku Merimaa Photography ja Studio Onni)

Kukkuu! (Kuva: Mirkku Merimaa Photography ja Studio Onni)

Seuraavat Ihana nainen -kuvaukset ovat 18.10.2014, 22.11.2014 ja 31.1.2015. Kuvauspäivänä kuvauksen hinta on 260 e. Lisää tietoa löytyy Facebookista. Jos innostut tai haluat tällaisen kuvauksen hankkia vaikka sitten omassa aikataulussasi, kannattaa olla yhteyksissä Mirkkuun tai Niinaan. Kumpikin ovat todella osaavia ja mahtavia tyyppejä, heidän seurassaan oli rento olla ja ohjeet olivat selkeitä. Voisin itsekin mennä uudemmankin kerran heidän kuvattavakseen.

Iloista perjantaita sinulle!

Tämä oli yksi suosikkikuvistani. (Kuva: Mirkku Merimaa Photography ja Studio Onni)

Tämä on yksi suosikkikuvistani. (Kuva: Mirkku Merimaa Photography ja Studio Onni)

Tämäkin oli ihan minua. (Kuva: Mirkku Merimaa Photography ja Studio Onni)

Tämäkin on ihan minua. (Kuva: Mirkku Merimaa Photography ja Studio Onni)