Keskity tekemiseen

Juu, siis yhden asian tekemiseen kerralla! Tai monen, jos se sujuu sinulta.

Jees-kesän jälkeen on ollut mahtavaa päästä hommiin toden teolla. Vaikka taapero tekee tarhassa toistaiseksi lyhennettyä päivää, on minulla aivan eri tavalla aikaa paneutua työhön kuin kesällä. Viime viikkoisen alkukankeuden jälkeen olen todellakin saanut hyvän vaihteen päälle. Huomasin jälleen sen, että kevyt kiire (ja pieni stressi) tekee hyvää ja saa minut toimimaan tehokkaammin. Ilmeisesti olen lepäillyt tarpeeksi, vaikka unet ovat olleet hieman katkonaisia. Viime yönä taas nukuttiin, jei!

Viime päivinä olen kirjoittanut myös yhtä haastavaa artikkelia, joka on vienyt aikaani paljon enemmän kuin osasin odottaa. Silti huokailunkin (huom. ei kiroilun) lomassa olen löytänyt asiasta hyviä puolia. Haastattelemani asiantuntija oli aivan mainio ja erittäin pätevä ja sen vuoksi hyvin innostava, minkä lisäksi olen oppinut juttua kirjoittaessani paljon uutta asiaa itsekin.

Kyllä vain omasta duunista aidosti innostuminen on yksi onnellisuuden lisääjistä omassa arjessani.

No, nyt tuntuu tältä, mutta vielä tulee se synkkä ja harmaa syksy, kun tuskailen ehkä juuri sen kevyen kiireen (ja pienen stressin) takia ja olisin valmis menemään takaisin Alepan kassalle (tätäkin virkaa on tullut toimitettua nuorempana eikä siinäkään mitään vikaa ole) suorittamaan säännöllistä virka-aikaa ja jättämään työt töihin, kun ovi sulkeutuu.

No juu. Sinä sateisena ja harmaana aamuna aion muistaa Eckhart Tollen sanat:

Jos omasta työstä puuttuvat ilo, keveys ja mielihyvä, aina ei tarvitse vaihtaa työtä, vaan keskittyä siihen, miten sen tekee.

Tollehan myös kehottaa kiinnittämään huomiota enemmän itse tekemiseen kuin lopputulokseen. Ihan sama, mitä sitten teemmekään.

Ja vielä yksi lempilausahduksistani:

Älä huolehdi tekojesi hedelmistä. Keskity tekemiseen. Hedelmät tulevat aikanaan.

No well, TÄNÄÄN tuntuu tältä, hih! (Kuva:workisnotajob.com)