Lavli Living Room ja neuvoja, joilla sinäkin astut lähemmäs unelmaasi

Tiesitkö, että Helsingin ytimessä Galleria Esplanadissa on ihastuttava naisille suunnattu tapahtumakeskus Lavli Living Room, jossa voi käydä lataamassa itseensä energiaa teen, sympatian, trendikkäiden Lorna Jane -treenivaatteiden ja ryhmäliikunnan muodossa?

Vastaisku ankeudelle

Paikkaa emännöi Asta Laurila, joka on ladannut paljon paukkuja vauvaansa, kuten hän itse bisnestään kutsuu. Asta pyörittää putiikkiaan pitkälti omin voimin aamusta iltaan, joten kannattaa käydä moikkaamassa häntä, mikäli matkasi vie noille kulmille. Lavlissa järjestetään myös erilaisia workshoppeja ja luentoja. Tulevien puhujien joukossa on innostavia tyyppejä, kuten Emilia Vuorisalmi ja bloggaajakollegani Karita Tykkä.

Vastaisku ankeudelle

Vastaisku ankeudelle

Kisata voi itsensä kanssa

Ihailen monia naisia ja erityisesti yrittäjiä, itsekin jeesin mielelläni muita ja toivon kaikille menestystä. Se on toimivin tie. Jos haluaa kilpailla, sitä voi tehdä itsensä kanssa. Yrittäjänaisista muuten näin äkkiseltään mieleeni tulevat Astan lisäksi omaa polkuaan kulkevat Äiti yrittää -blogin Heidi, Hellapoliisi Kati, Hidasta Elämään Sanna ja Viiskulman Ulla, näin vain muutamia mainitakseni.

Itsekin itseni työllistävänä toimittajana, kirjoittajana, luennoitsijana ja valmentajana tiedän, miten tärkeää on tehdä unelmistaan totta. Tiedän myös sen, miten haastavaa se unelmien toteuttaminen välillä voi olla. Kuitenkin se, että saa tehdä sitä mille sydän roihuaa, on tärkeää ja antaa ainakin omalle elämälleni suuntaa ja merkitystä.

Lavli Living Roomkin on syntynyt siksi, että se oli Asta Laurilan pitkäaikainen haave, joka toteutui viime huhtikuussa. Kävin paikan päällä tiedustelemassa häneltä, mitkä seikat ovat auttaneet häntä konkreettisesti menemään kohti unelmaansa.

Vastaisku ankeudelle

Vastaisku ankeudelle

Vastaisku ankeudelle

Vastaisku ankeudelle

Vastaisku ankeudelle

Astan kuusi vinkkiä:

Rock Your Dreams. Itseen, intuitioon ja omaan tekemiseen uskominen on tärkeintä, mutta välillä myös vaikeinta. Pitää olla intohimoa ja rakkautta siihen, mitä tekee. Ilman niitä on vaikea jaksaa tsempata silloin, kun tulee haastavia hetkiä ja tiukkoja aikoja.

Muista myös olla ylpeä itsestäsi. Ei ole omakehua sanoa, että kuules Asta, olet tehnyt parhaasi ja hemmetin hyvää työtä, ole ylpeä itsestäsi. Kun olet oma aito itsesi, ja teet asioita sydämestä, se toimii.

Hanki vertaistukea. Kun epätoivo meinaa iskeä, käänny vertaistuen puoleen. Sitä voi saada jopa netistä. Yksi esikuvistani, joita tykkään seurata, on amerikkalainen Marie Forleo, joka on luonut menestyksekkään bisneksen, jolla on merkitystä.

Olen asunut Australiassa ja seuraan myös sikäläisiä naisten bisnesyhteisöjä. Myös ihanat asiakkaat ja ystävät, erityisesti ne, joilla on kosketuspintaa yrittäjyyteen, ovat olleet iso tuki ja apu.

Vertaistukea pitäisi olla paljon enemmän tässä maassa ja se on syy myös sille, miksi Lavli Living Room on olemassa. Lavlin Rock Your Dreams -iltojen kautta haluan auttaa ja tukea muita, sillä tiedän, millaista on olla tilanteessa, jossa melkein tekisi mieli lyödä hanskat tiskiin. Silloin tarvitaan ihmisiä, jotka osaavat katsoa asiaa kauempaa ja neutraalisti. Lähipiirikään ei aina ymmärrä, vaan on huolissaan, mikä helposti ruokkia omia pelkotiloja.

Kun joudun sivuraiteelle ja epätoivo meinaa iskeä, saattaa henkinen paine purkautua itkun kautta. Pariinkiin otteeseen viime keväänä itku vain tuli. Saatoin itkeä tunnin, joka helpotti, sen jälkeen olo oli taas kevyempi ja mieli kirkkaampi. Sisäinen voima löytyi taas ja seuraavana päivänä olin taas täydessä terässä ja ihmettelin, mitä tapahtui!

Kuoppia aina välillä tulee. Silloin erityisesti on tärkeää pitää ajatus tavoitteissa ja tehtävissä, joiden kautta tavoitteisiin on tarkoitus päästä. Siihen, mihin keskityt, se lisääntyy, älä siis jumita ongelmissa.

Kirkasta visio ja ole sinnikäs. Selkiytä itsellesi, mikä on oma konsepti. Toimi napakasti sen mukaan. Mieti, mikä on oma vahvuutesi. Ole sinnikäs. Periksi ei saa antaa edes vaikeina hetkinä. Kuuntele sisäistä ääntäsi ja usko siihen. Luovuttaa ei kannata.

Älä pihtaa vaan jaa. Se mitä annat, sen saat myös takaisin moninkertaisesti. Oli kyse sitten rakkaudesta, neuvoista, myötätunnosta tai rahasta. Mielellään jaan osaamistani, autan muita ja kun olen avoin, muutkin uskaltavat olla avoimia.

En kilpaile kenenkään kanssa, enemmänkin olen sitä mieltä, että samalla alalla olevien pitäisi tehdä enemmän yhteistyötä toistensa kanssa. Yhteistyössä on voimaa ja siten saadaan paljon isompia asioita aikaiseksi.

Tsemppaa itseäsi. Jokainen päivä ja erityisesti jokainen aamu puhun itselleni kannustavasti ja vahvistan hyvää mieltäni. Usein fiilistelen, että tästä tulee makee päivä. Kun sitten pääsen putiikkiini, sanon sille, että hei rakas, ihana päivä tänään, mitähän kaikkea voikaan tapahtua!

Rakenna verkostoa. Se, miten kohtaat ihmiset ja miten toisia kohtelet, on kaiken ydin. Kun näet ihmiset arvokkaana, pystyt sitä kautta rakentamaan ja monipuolistamaan verkostoa. Sellaisen voima on valtava, sillä yksin ei kukaan pysty valloittamaan maailmaa.

Itse ei myöskään tarvitse osata ja jaksaa tehdä kaikkea. On helpottavaa, kun voi antaa jollekulle edes pienen palasen siitä omasta paletista. Kun itselleen uskaltaa myöntää, että tarvitsee apua, maailmankaikkeus kyllä järjestää sitä. Avoimuus auttaa löytämään ratkaisuja eikä ainakaan terveyttä kannata uhrata bisneksen takia. Kun alkaa etsiä apujoukkoja, niitä löytyy kyllä.

Kaunista keskiviikkoa ja hyvää matkaa kohti sinun unelmiasi!

Lisää voit lukea täältä:

10 oivallusta, jotka ovat muuttaneet elämäni täysin

Yksi unelmani on totta

Unelmat kannattelevat, kun on vaikeaa

Vastaisku ankeudelle