Mielikuvilla virkeäksi?

Ehkäpä!

Viikko käynnistyi hieman väsähtäneissä merkeissä, mutta päivän tsemppasin itseäni pysymään virkeänä vakuuttelemalla itselleni olevani pirteä, hyvinvoiva, reipas ja energinen. Illalla kotona meininki muuttui huokailuksi: Voivoivoivoi ku väsyttää. En jaksanut edes lenkille, kuten olin suunnitellut aamulla. En siis siitäkään huolimatta, vaikka tiesin, että juokseminen olisi varmasti vienyt olotilan mennessään. Liikunta on nimittäin parasta lääkettä moneen vaivaan! Vaikka olin hieman pettynyt itseeni, päätin lakata murehtimasta, sillä se ei olisi tilannetta muuksi muuttanut. Huomenna on uusi päivä. Ja joskus lienee ihan ok antaa itsensä olla väsynyt ja vetämätön. Ja sitä paitsi viime viikko oli tehokas työviikko ja päättyi eräänlaiseen henkiseen rutistukseen, joten ei ihme, että virrat ovat vähissä.

Mietinkin tässä, että nyt kun vetäydyn yöpuulle, voisin käyttää visualisointia apunani virkistäytymismielessä. Mielikuvaharjoittelulla voi unen lisäksi olla hyvinkin vaikutusta huomiseen vireystasooni. Visualisointia voi nimittäin myös harrastaa silloinkin, kun asiat eivät ole menneet aivan putkeen. Kuluneen päivän voi käydä läpi ennen nukahtamista. Jos jokin asia mättää, sen voi kuvitella uudelleen ja sille voi antaa enemmän itseä miellyttävän lopun.

Luultavasti olisin selvinnyt tänäänkin vähemmällä, jos olisin vain hyväksynyt olotilani ja antanut sen olla. Loputon vatvominen kun ei piristä mielialaa tai muuta asioita. Sen sijaan olisin voinut miettiä mukavia asioita, ja itse asiassa mietinkin, mutta vasta sitten, kun jäin kiinni itselleni kymmenennen kerran epätoivotuista ajatuksista.

Sitä paitsi muuttamalla johonkin tiettyyn mielikuvaan liittyviä uskomuksia näkemys asiaan muuttuu. Vaikka seuraava lause on tiedossa, miten sitä voi olla joskus niin vaikeaa muistaa: Se mihin uskot, vahvistuu tai antaa sinulle kuin luvan olla jonkinlainen. Eli viimeisin kiteytettynä: olen varmasti väsynyt, koska menin liian myöhään nukkumaan ja olin uupunut hektisestä viikosta. Tällainen ajattelumallihan antaa kuin luvan olla vetämätön. Ei edes tarvitse yrittää olla virkeä, sillä tsemppaaminenhan on ihan turhaa, kun on kuitenkin niin väsynyt. Niiih.

Aijai. Olisinpa muistanut tämän asian tänään hieman aikaisemmin.

Kaikesta huolimatta toivotan jokaiselle, myös itselleni, reipasta viikkoa. Annetaan ihanien asioiden ympäröidä meidät.

Lauantaisella työkeikalla samoilin myös Nuuksion metsissä. Vaikka en vaeltajatyyppiä olekaan, luonto antoi virtaa.

Kaikki kaunis tuo myös energiaa. Kun siis vain muistaa avata ensin silmät ja katsoa.