Hyvä arki

Muutos..

..olikin tällä kertaa tunteita nostattava ja valtava asia, positiivisuudesta ja hyvistä asioista huolimatta! Ohhoh sentään! Ehdin jo itsekin säikähtää, että tämä oli juuri se, mitä halusin, miksi en osaa olla vain tyytyväinen, mitä oikein pelkään.

Terveiset Otahallin pukuhuoneesta! Uudessa kodissa nettipimento vielä jatkuu tovin ja muutenkin muuttohommat ja kaikki järjestely ovat vieneet minut hetkellisesti mukanaan ja saaneet kyllä aika puhki. Elämä on ollut viime viikon lopulta säntäilyä, siivoamista, kantamista, jätesäkkejä ja pahvilaatikoita. Olen myös kärsinyt jonkin asteisesta kriisistä, jonka paikkakunnan ja kodin vaihto ovat tuoneet mukanaan. Kuten eilen Facebookiin kirjoitinkin, että vaikka muuttaminen oli itse toivottu, itse haluttu ja itse järjestetty muutos arjessa, nosti se silti isoja tunteita pintaan ja tuntuu siltä, että vaikka ulkopuolelle olen ollut hyvin zen, sisälläni on rytissyt ihan olan takaa. Jännä, että vaikka ihminen haluaa muutosta, sen hetkellä sitä voi tuntea olonsa pieneksi hyttyseksi, joka on täysin avuton ja hukassa.

Mutta eikö ole jännä, että vaikka itse haluaa muutosta, silti se voi sekoittaa pakan täysin ja saa mielen jopa hetkellisesti apeaksi. En kaipaa entistä kotia tai sen sijaintia, mutta kylläpä olen ollut itsekin aivan yllättynyt muuttamisen aiheuttamista sisäisistä tunnekuohuista ja tuntemuksista. En muista, milloin loppujen lopuksi näin pieni asia olisi saanut energioissani ja ajatuksissani näin valtavan mittakaavan. Loppujen lopuksi olen kuitenkin tyytyväinen ja varma siitä, että itsekin totun uuteen, kunhan tavarat löytävät paikkansa. Olen huono kestämään epäjärjestystä!

Koska asioilla on kuitenkin aina taipumus järjestyä, tuurilla minuakin odotti energiahoito heti maanantaiaamuna. Oloni keveni heti saatuani selvitystä ja apua omiin outoihin fiiliksiini. Nyt jyllätään vanhoja asioita ja tuntemuksia aina pohjamutia myöten, kyse ei siis ole enää pelkästään kodin vaihtamisesta. Ja juuri nyt pitää sietää hieman epämukavuutta sitä uutta, eheämpää ja entistä tasapainoisempaa arkea ja elämää kohti mennessä. Lapset muuten sen sijaan ovat innoissaan ja tottuneet täysin uuteen miljööseen. Jälleen kerran tulisi ottaa mallia lapsista ja heidän hetkessä elämisen ja hyväksymisen taidoistaan.

Elämänmuutos on aina hyvä hetki mennä kohti uutta ihan kokonaisvaltaisesti. Nyt on hyvä hetki tarkastella omia vanhoja tottumuksia ja toimintatapoja ja antaa uusia tulla niiden tilalle. Juuri nyt kannattaa päästää irti vanhasta ja jähmeästä energiasta ja päästää itsensä uusille leveleille! Asioilla on paitsi taipumus järjestyä, niillä myös usein on jokin tarkoitus. Kunpa vain uskaltaisi luopua lopullisesti siitä huolehtimisesta ja pelkoenergiastakin, sillä niiden siivittämänä ei pitkälle pötki. Elämähän ei ikinä muutu, jos ei uskalla päästää irti siitä kaikesta, mikä on itselle epäsopivaa, turhaa tai ainoastaan negatiivisia tunteita nostattavaa. Elämän tulee olla päällisin puolin iloista ja ihanaa, vaikka toki se sisältää hetkittäin myös surua ja ahdistustakin.

Ihanaa Wappua juuri sinulle! Toivottavasti pääsen palaamaan linjoille pian säännöllisesti, olisi niin paljon asioita, joita haluan kirjoittamalla käsitellä.

No näinpä! (Kuva: Pinterest)
No näinpä! (Kuva: Pinterest)

 

 

 

 

 

6 thoughts on “Muutos..

 1. Sinä sen sanoit:

  Asioilla on paitsi taipumus järjestyä, niillä myös usein on jokin tarkoitus. Kunpa vain uskaltaisi luopua lopullisesti siitä huolehtimisesta ja pelkoenergiastakin, sillä niiden siivittämänä ei pitkälle pötki.

  Kiitos tästä muikkarista. Tuli tarpeen näin muutoksen toivossa ja nyt tarvittais rohkeutta.

  1. Tsemppiä ja rohkeutta, Elisa!
   Minä olen aika ajoin mestari murehtimaan, mutta ei auta muu kuin päästää irti ja luottaa, jotta voi elää täyttä elämää <3
   Iloista vapun jälkeistä aikaa sulle!

 2. Muistan itsekin, kun viimeksi muutimme, miten se nostatti tunteet pintaan. Varsinaisen kodin sijaan jäin enemmän jopa kaipaamaan entisiä tuttuja kadunkulmia, kulkureittejä, lasten kivaa päiväkotia, joitakin naapureita ja lähellä asuvia tuttavia. Mutta, uudessa paikassa näitä kaikkia on yhtä lailla ja uudet, tärkeät siteet syntyvät vähitellen. Ei aikaakaan, kun juureton olo väistyy ja tunne, että on kotona, on tullut tilalle. Ihanaa vappua ja toivottavasti apea mieli jää pian taka-alalle!

  1. Juuri näin!
   Vika päivä dagiksessa ja jäähyväiset saivat kyllä tipan linssiin. Taapero sen sijaan otti itse asian kovin lungisti. Käytiin vappuna ottamassa uusia kulmia haltuun ja vaikuttaa kyllä kivalta seudulta. Alkuvaikeuksista, kuten netittömyydestä kun päästään, niin eiköhän se siitä! Nyt jo huomattavasti kotoisampi olo kuin alkuviikosta.
   Ihanaa vapun jälkeistä eloa sulle <3

 3. Tsemppiä muuton jälkitouhuihin!

  Mun mielestä muuttaminen on lähinnä hirveää, kamalaa ja rasittavaa. Onneksi sitä ei tarvitse kovin usein tehdä (toivottavasti ei enää ikinä!). Ja vaikka se olisikin toivottu muutos, niin kyllä siinä menevät kaikki arjen kuviot ja rutiinit hetkeksi sekaisin ja se muutos stressaa.

  Mutta sitten kun uusi koti alkaa järjestyä ja hahmottua, niin voi sitä ilon tunnetta! Hyvää kotiutumista sinulle ♥

  1. Kiitos!
   Nyt alkaa olla jo kotoisampi olo!
   Tämä on meille vain välietappi, joten muuttaa saamme varmasti vielä monen monta kertaa. Onneksi sitä joka muutolta tarttuu mukaan järkeä ja osaamista :)
   Ihanaa vapun jälkeistä elämää sulle <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *