Näe itsesi energisenä!

Kuvittele itsesi energiseksi mielikuvissasi silloin, kun on vähän väsähtäneempi aamu.  Toimii mihin tahansa aikaan päivästä!

Tiedätkö sen tunteen, kun välillä tekisi mieli mennä nukkumaan joskus kuuden kieppeillä alkuillasta? Toivottavasti, sillä en haluaisi olla ainoa alkuiltakoomailija!

Väsymyksen hetkellä pitäisi tehdä jotain kivaa, kuten hoitaa kukkia.

Väsymyksen hetkellä pitäisi tehdä jotain kivaa, kuten hoitaa kukkia.

Suklaa voisi toimia piristysruiskeena, mutta…

Koska nukkumaanmeno pikku kakkosen aikaan ei aikuisena ole soveliasta eikä oikein käy päinsä, sitä raahautuu viisivuotiaan seuraksi pihamaalle seisoskelemaan, katsomaan lasten leikkejä ja haukottelemaan. Kun sitten neljännen kerran kolmen vartin sisään toistaa muille pihamaalla seisoskeleville vanhemmille, että kylläpä taas väsyttää, voisi nipistää itseään tai ainakin antaa litsarin.

Vähän aikaa sitten kirjoitin pätkäunistani ja yöheräilystäni ja olen vihdoin ehtinyt alkaa toimia niiden parantamiseksi, raporttia seuraa myöhemmin. Kuitenkin erityisesti koko päivän koneella istuttuani voin rehellisesti sanoa, että tuo kello kuuden väsymys voi välillä olla ihan järkyttävä!

Silloin tekisi mieli ahtaa itseensä piristyäkseen vähintään puoli levyä suklaata, mutta koska syksyn teemana on myös elämäntaparemontti (enkä edes kehtaa laskea, kuinka monennen kerran elämässäni sitten kuopuksen, 5, syntymän, terveisin hyvinvointivalmentaja ja liikunnanohjaaja), suklaa on tällä hetkellä lähinnä vain yksi iso nounou, jonka hellään syleilyyn saan käpertyä vain karkkipäivänä lauantaina parin palan verran.

Hei lapseni, saanko lainata!

Hei lapseni, nyt on äidin vuoro!

Itse pahennan väsymystä voivottelulla

Koska olenhan sitä mieltä useimmiten, että sitä saa, mitä tilaa, niin tajusinpa taas itsekin sen, että väsymys vain pahenee, mitä enemmän siihen kiinnityn ja mitä enemmän sitä muille hoen. Vaikka iltapäivä tai alkuilta sujuisivatkin hieman väsähtäneissä merkeissä, itseään voi piristää huijaamalla.

Ihan yhtä hyvin kuin sitä voi uskotella itselleen olevansa kuolemanväsynyt, itselleen voi uskotella, että virtaa riittää. Kun hiljaa mielessään riittävän kauan vakuuttelee olevansa pirteä, hyvinvoiva, reipas ja energinen, niin kas, sitähän alkaa itsekin uskoa siihen.  Toki välillä lienee ihan ookoo antaa itsensä olla väsynyt ja vetämätön. Mutta jos se on enemmän vakio kuin poikkeus, jotain pitää tehdä.

Toinen lääke, joka auttaa itseäni takuuvarmasti, on liikunta. Vaikka olisin kuinka väsynyt mennessäni ohjaamaan tuntejani, niin tunnilta poistuu aivan eri ihminen kuin joka sinne meni. Sunnuntaina muuten nauratti, kun eräs sisäpyöräilyasiakkaani haukotteli niin, että vedet valuivat silmistä ja luulin jo, että hän putoaa pyörän päältä. Totesinkin vain, että jee, meitähän on kaksi, odota vain, tunnin jälkeen tuo olo on poissa! Ja niinpä olikin treenin jälkeen väsymys tipotiessään ja virtaa kuin pienessä kylässä. Sen vuoksi en voikaan liikkua kovin myöhään.

Tässä jumppaan uusimmassa Voi Hyvin -lehdessä. Vielä kaupoissa!

Tässä jumppaan uusimmassa Voi Hyvin -lehdessä. Vielä kaupoissa!

Mielikuvaharjoittele itsesi virkeäksi 

Mietin sitten eilen illalla, että huomenna aamulla kun herään, paitsi kysyn itseltäni mitä ihanaa toivon sinä päivänä tapahtuvan, teen lyhyen mielikuvaharjoituksen, jossa energiani ovat huipussaan iltaan saakka. Kävinkin nyt aamulla ajatuksissani tulevan päivän läpi ennen kuin nousin sängystä. Vaikka tänään on tiukka päivä monen työkeikan ja ohjauksen takia, näin itseni mielikuvissani tekemässä erilaisia asioita virkeänä, energisenä ja reippaana, ilman stressiä, väsymystä ja haukottelua.

Muuttamalla johonkin tiettyyn mielikuvaan liittyviä uskomuksia näkemys asiaan muuttuu. Vaikka seuraava lause on tiedossa, miten sitä voi olla joskus niin vaikeaa muistaa: Se mihin uskot, vahvistuu tai antaa sinulle kuin luvan olla jonkinlainen. 

Eli viimeisin kiteytettynä: olen varmasti väsynyt, koska menin liian myöhään nukkumaan, heräsin sata kertaa tai olin jo  eilen uupunut hektisestä alkuviikosta. Hei! Tällainen ajattelutapa kuin antaa luvan olla vetämätön. Ei edes tarvitse yrittää olla virkeä, sillä tsemppaaminenhan on ihan turhaa, koska sitä on kuitenkin niin väsynyt. Sen sijaan keskitytään siis virkeyteen, energisyyteen, pirteyteen ja kaikkeen myönteiseen, mitä haluamme tänään kokea.

Tästä se lähtee, keskiviikko! Olen valmis!

Lue myös:

Energiaa joka päivään

Kolme vinkkiä stressinhallintaan