Hyvä arki

Nyt arvotaan!

Sain loistomahdollisuuden ilahduttaa teitä lukijoita, kun Viisas elämä -sarjaa julkaisevan Basam Booksin asioita hoitelevasta Sugar Helsingistä tarjottiin kirjoja arvontaan. Se tapahtukoon! Viisas elämä -sarja on itselleni hyvinkin tuttu. Siihen lukeutuu monia elämäntaidollisia kirjoja, jotka eivät tietenkään anna meille valmiita vastauksia, mutta saattavat herättää oivalluksia.

Ensin ajattelin kysyä, mitä kirjasarjan nimi viisas elämä sinulle arjessa merkitsee, mutta kun pähkäilin omaakin vastausta kysymykseeni niin pitkään, päästän sinut hieman helpommalla. Siksipä kysynkin nyt seuraavaa: mikä kirja on tehnyt sinuun lähtemättömän vaikutuksen ja ennen kaikkea miksi? Nyt siis parhaat kirjavinkit jakoon meille kaikille. Kyseessä ei siis tarvitse olla elämäntaitokirja, vaan mikä kirja tahansa.

Kun vastaat nimimerkillä yllä olevaan kysymykseen tämän postauksen kommenttilaatikkoon perjantaiaamuun 1.11. klo 10 mennessä, olet mukana arvonnassa. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan yksi viiden kirjan paketti, jonka arvo on noin 140 euroa. Paketissa ovat seuraavat kirjat, käy ihmeessä tutustumassa niihin jo etukäteen: Taavi Kassila, Onnellisuuden jooga. Rick Hanson, Kehitä Buddhan aivot. Brene Brown, Uskalla haavoittua. Oili Valkila, Hanki ihana, peloton elämä. Goldie Hawn, 10 läsnäolon minuuttia.

Onnea matkaan!

Yksi lempipaikkojani lukea.
Yksi lempipaikkojani lukea.

71 thoughts on “Nyt arvotaan!

 1. Robin Hobbin fantasiakirjat, Näkijän taru ja Lordi kultainen. Ällistyttävän upea tyyli kuvata ihmisen mieltä syvällisesti. Kuin pääsisit kurkistamaan päähahmojen sieluun.

 2. Elixabeth Gilbertin Eat pray love. Niin kliseeltä kuin se kuulostaakin, se kirja oikeasti muutti elämäni. Elin todella vaikeaa vaihetta elämässä ja sain kirjasta uskomattomasti voimaa ja uudenlaisia ajattelumalleja ja tukea. Todella merkittävä kirja minulle. :) En tiedä onko kilpailu enää voimassa, mutta kommentoinpa siitä huolimatta!

 3. Yritän vastata alkuperäiseen kysymykseen:
  Anna-Liisa Valtavaaran Kiltteydestä kipeät
  Kyseessä ei siis ole mitenkään paras kirja, jonka olen lukenut, mutta teki vaikutuksen, silloin kun kirjan luin. Löysin sivuilta paljon itseäni ja sitä, miten kilttinä tyttönä annan muiden itseäni kohdella. Ja löysin myös rohkeutta muuttua.
  En ole enää se sama, joka (toki myös vuosia sitten) kirjan luki.

 4. Ganhaji: Löydä sisäinen loisteesi. Löydän sieltä aina jonkun kohdan joka nostaa ylös ja kannustaa eteen päin. Kirja on aikoinaan nostanut minut ylös.

 5. David Michie: Hurry up and meditate

  Perehdytti minut meditointiin. Sain sen kasiini ollessani Australiassa. Hyvin on David kiteyttanyt kaiken oleellisen ja sai minut lahtemaan ensimmaiselle retriitille.

 6. Eckhart Tolle – Läsnäolon voima. Kannustaa kehittymään ja miettimään omia toimintatapoja. Kertakaikkisen kaunista luettavaa.

 7. Lea Pennasen Piilomaan Pikku Aasi. Positiivisen ajattelun voimaa ja yrittämisen palkitsemista sekä ihana, käyttökelpoinen voimalause: ”Luja luottamus!”. Taianomainen satu lapsena, ihana tarina aikuisena, mahtavaa tekstiä omille lapsille luettavaksi. :)

 8. Jon Kabat-Zinn- vart du en går är du där.

  Se oli ensimmäinen ”elämäntaito”kirjani, joka käsitteli läsnäoloa ja meditaatiota.
  Luin sen kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla en kokenut ymmärtäväni tai sisäistäväni kirjan antia, en tainnut olla tarpeeksi kiinnostunut. Mutta kun otit kirjan toisella kertaa luettavaksi noin vuosi sen jälkeen, niin se upposi ja avasi minulle paljon uusia ajatuksia elämästä ja läsnäolosta omaan elämään.
  Sen jälkeen olenkin lukenut monta elämäntaito-opasta. Men den va min första.

  Kiitos Jenny kaikista ihanista kirjoituksista. Kiitos,kiitos,kiitos. <3

 9. Ehdottomasti Rhonda Byrnen kirjat, joista Voima -kirjaa olen lukenut nyt kesästä asti. Etsin kirjoja negatiivisten ajatusten muuttamiseen ja itseni uudelleen löytämiseen. Kyseinen kirja on kirjoitettu juuri sinulle, jonka vuoksi se tuntuu niin henkilökohtaiselta ja aluksi aloin itkeä, kun luin kirjaa. Kirjassa on ihania mietelauseita ja yksinkertaisesti kirjoitettuja ohjeita miten pystyy muuttamaan omia ajatuksiaan ja näin saada elämän minkä haluaa. Kirja on toiminut minulle niin hyvin, että olen kesästä lähin viettänyt elämäni onnellisinta aikaa ja tämän ovat myös ystäväni huomanneet. Olen kirjan avulla selättänyt yhden kamalan kokemuksen elämässäni ja olen taas täynnä elämäniloa!!

 10. Alkemisti.Pysähdytti aikoinaan kelaamaan oman elämän tarkoitusta ja rohkaisi tekemään isoja päätöksiä.

 11. Huomenta!Monesta hyvästä on nytkin niin vaikea valita,mutta ehkä sittenkin Kyllikki Villan ”Vanhan naisen lokikirja” ja tietty muutkin hänen matkakirjansa.Rohkea nainen,joka näytti,että kaikki on mahdollista myös myöhemmällä iällä,jos niin haluaa ja tahtoa riittää.Että elämä ei ole ohi 30-40-vuotiaana,vaan seikkailla voi kypsälläkin iällä ja elämänkokemuksella.Oman aikansa Arman ja Madventure pakattuna pieneen,hentoon naiseen.Hyvänä kakkosena tulee Tolkienin ”sormustrilogia” upeinen haltiakielineen ja Hobitti-matkakertomuksia nekin tavallaan ja vahvan ystävyyden ylistystä.Ja ihan pakko on vielä mainita Coelhon ”Alkemisti”-siinä kiteytyy hyvin se,mikä lopulta on elämässä tärkeää.Sormussaagaa myöten kaikki luettu jo kolmesti ja palaan noijin taatusti vieläkin.Tulipa liki novelli tästä vastauksesta…Kauniita syyspäiviä ja lukuintoa!

 12. En ole lukenut mitään elämäntaito oppaita! Siksi osallistun arvontaan jos voitaisin arvonnassa
  paketin kirjoja tulisi tarpeeseen nyt olis aikaa lukea !

 13. Michelle Phillipsin The Beauty Blueprint -kirja on äkkiseltään pinnallinen, mutta todella nokkela. Sen seuraan palailen.

 14. Tämä on helppo; Salaisuus (The secret). Mullisti ajatusmaailmani kertaheitolla. Vielä opetellaan, mutta paljon on jo opittu. Kumpa kaikki lukisivat kyseisen kirjan ja oppisivat ymmärtämään itseään!

 15. Ehdottomasti Tommy Hellsténin Pysähdy – olet jo perillä (12 oivalluksen polku) tms. taisi olla nimi..

  Se oli se kirja, josta aloitin mun elämänasenteen muutoksen ja kaiken tämän ”hömpän” ylipäätään. Eli viime kesän alussa. Se kirja oli ensimmäinen niistä lukuisista elämäntaitokirjoista, joka oikeasti kolahti ja jäi mieleen. Sitä kirjaa lukiessa tuli oivallettua tosiaan enemmän kuin koskaan, nyökyteltyä kuin hullu ja muutamat kyyneleet tirautettua. Mieletön kirja!

 16. Harville Hendrix; Kaikki se rakkaus, joka sinulle kuuluu. Kirja, jonka olisin toivonut löytäväni jo nuorena… täynnä elämänviisautta.

 17. Kun luin Rupert Isaacsonin kirjan Hevospoika, tiesin heti että tässä on kirja josta voin sanoa ”Se kirja muutti elämäni”. Enkä edes usko sellaiseen. Kirja kertoo isästä, jonka poika on vaikeasti autistinen ja isä lähtee hakemaan apua hevosista ja mm. ratsastusmatkasta Mongolian perämettiin. Luultavasti oma hevosihmisyyteni vaikuttaa, että kirja oli niin erinomaisen vaikuttava, mutta täytyy sen avautua muillekin. Kiehtova tositarina, joka entistä voimakkaammin alleviivasi minulle eläinten suurta vaikutusta ihmisen hyvinvointiin ja mielenterveyteen.

 18. Onpa upea kirjapaketti palkintona! Ja mahtavia kirjavinkkeä vaikka kuinka monta, ihanaa!

  Kaikista käänteentekevin kirja elämässäni on ollut Rhonda Byrnen Salaisuus – kiitollisuuskirja. Kirjaan kirjoitetaan ylös niitä asioita, joista on kiitollinen. Kirjan täyttäminen auttoi minua oivaltamaan kiitollisuuden voiman, mikä on tuonut mukanaa paljon hyvää. Tämä kirja muutti elämäni suunnan.

  Elämäntaitokirjoista eniten on koskettanut Eckhart Tollen Läsnäolon voima. Se on auttanut löytämään rauhallisemman tavan elää ja suhtautua elämään. Lukemiseen minulla meni monta kuukautta, mutta vaikutukset ovat olleet merkittävät.

  Kaunokirjallisuudesta hyvällä tavalla koskettavin on ollut Antoine de Saint-Exupéryn Pikku Prinssi. Se on niin herkkä ja samalla voimakas kirja, että tunteet ovat aina pinnassa sitä lukiessa. Tarinan sisällä on valtava määrä suuria viisauksia.

  Kaunokirjallisuudesta pahalla tavalla koskettavin on ollut Herbjorg Wassmon Lasi maitoa, kiitos. Kirja kertoo, miten nuori liettualaistyttö päätyy Norjaan prostituoiduksi. Kirja on aivan kamala, mutta jostain syystä tarina kosketti niin, että se palaa edelleen mieleen, vaikka lukemisesta on jo useita vuosia.

 19. Ehdottomasti Rhonda Byrnen Voima-kirja. Se oli ensimmäinen hengellinen kirja minkä luin ja kolahti ja kovaa :D koko elämäni muuttui ja yksinkertaisesti tulin onnelliseksi. :) Lueskelen voima-kirjaa useasti ja suosittelen sitä koko sydämmestäni.

 20. Chade Meng Tan : Search inside yourself ja suomenkielinen nimi kirjalle, Mietiskellen menestykseen. Kirja kertoo läsnäolon voimasta ja kirja tosissaan mullisti ajatteluni ja jopa tavan elää. Jos saan suositella toista ihanaa kirjaa, niin terveellisemmän leipomisen kirja Amber Roselta, Love, bake & nourish. Ihana ja kaunis kirja ja todella herkullisia reseptejä.

 21. Kristiina Harjun ”Kohti parasta!” (Muutoksen kirja varovaisille, epäilijöilleja turhautuneille). Sen avulla löysin omat elämänarvoni ja itseni ja se antoi minulle voimia erota onnettomasta liitosta.

 22. Gretchen Rubin- onnellisuusprojekti <3 tää oli ekoja kirjoja mitä luin tähän teemaan liittyen kun hyvinvointiasiat alkoiva mua enemmän kiinnostamaan.Tän kirjan lukemisesta ei oo edes kovin kauaa aikaa, vinkin tästä kirjasta sain täältä blogista :)

 23. Oriah Mountain Dreamerin Kutsu.

  Olen lukenut sen jo useampaan kertaan ja kirja antaa minulle aina jotain uutta jokaisella lukukerralla. Innostuin mindfullnessista tämän kirjan jälkeen.

 24. Mia Kankimäen kirja ”Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin”.
  Kirja vei täysin mukanaan ja syntyi kiihkeä halu päästä Japaniin kirsikankukka aikaan..

 25. Tässä muutama, tällä hetkellä avioeron jälkimainingeissa, minua lohduttanut ja uusia ajatuksia antanut kirja :
  1) Niina- Matilda Kuusisto : Voimakirja
  2) Dan Millman: Kaksitoista porttia eheään elämään
  3) David Richo: Viisi asiaa, joita ei voi muuttaa
  4) John Gray : Mars ja Venus, Uusi rakkaus
  Suosittelen lämpimästi ♥

 26. Syty ja sytytä – valmentavan johtamisen filosofia on kirja jonka olen lukenut useampaan otteeseen. Aluksi johtamisen näkökulmasta, mutta myöhemmin itseni johtamisen näkökulmasta. Se kertoo tarinan syttymisen kierteestä, miten jostain asiasta innostuminen (syttyminen) voi antaa itselle ja myös muille paljon.

 27. Mieleeni nousi heti Alkemisti ja Byrnen kirjat, mutta lisään tänne listalle pari erilaista kirjaa:

  Töihin vanhempainvapaalta palaavana äitinä vilkaisin hyllystä löytyvää voimavaravalmentaja Iina Ryytikankaan ”Tehokas ajankäyttö – vähemmän stressiä, enemmän tuloksia” -kirjaa pitkästä aikaa. Lievästi tulevaa arkea jo etukäteen panikoiva mieleni rauhoittui ja innostui uudestaan;) käytännöllisiä vinkkejä ja ohjeita arjen taltuttamiseen.

  Gabriella Bernsteinin ”Add more ~ing to your life” on hauskalla ja kevyellä tavalla kirjoitettu elämäntaito-opas, joka raottaa ovea, inspiroi ja auttaa alkuun henkilökohtaisessa muutoksessa.

 28. Paulo Coelho -Alkemisti. Luin kirjan valehtelematta viisi kertaa putkeen ja joka kerran sieltä nousi hienoja ajatuksia ja sain sanoiksi tunteita, joita olin mielessäni pyöritellyt.
  Kaksi pätkää koskettivat erityisesti. Ensimäinen muistuttaa siitä, että joskus ajattelemme liian paljon muiden menestystä ja saako se meidät näyttämään huonommalta. Silloin unohdamme tärkeimmän: oman unelman ja sydämen seuraamisen.
  Toinen kertoo siitä, kuinka unelman toteutuminen (omassa elämässäni esimerkiksi uuden harrastuksen aloittaminen, työpaikan/kaupungin vaihtuminen) on lähellä ja se tuntuu pelottavalta. ”On luonnollisesti pelottavaa vaihtaa unelmaan kaikki se, mitä on saavuttanut” ja se kuuluu asiaan ja on hyvä. :)
  Että lippu vain salkoon ja kohti tuntemattomia meriä!

 29. Rhonda Byrnen Taikavoima oli äärimmäisen mielenkiintoinen ja laittoi ajatukset pyörimään yötä päivää. Täysin nimensämukainen taikavoima alkoi jyllätä elämässäni. Toinen mahtava kirja mielestäni oli Inna Segalin Kehosi salattu kieli. Harvinaisen sairauteni vuoksi kiinnostuin heti jo pelkästään kirjan nimestä. Luettuani takakannen, olin koukussa. Kirja on auttanut entistä enemmän tulkitsemaan kehoni viestejä ja opettanut uusia tapoja voida hyvin. Suosittelen molempia kirjoja lämpimästi :)

 30. Susan Jeffersin ”Feel the fear and do it anyway”. Siihen voi palata aina ja avata kirjan miltä sivulta vain. Viesti on aina ajankohtainen.

 31. Ruediger Schachen kirja Sydänmagneetti – Vetovoiman salaisuus. Kirja antoi paljon eväitä uuteen elämääni, luen sen varmasti uudelleen.

 32. Joseph Murphy: Alitajuntasi voima.
  Kirja avasi minulle aivan uuden maailmankatsomuksen, jota en vaihtaisi enää mistään hinnasta pois. Kirja innoitti minua muuttamaan elämäni suunnan ja voi miten se onkaan muuttunut.

 33. Eckhart Tolle: Läsnäolon voima. Kirja on minulla vielä kesken mutta jo tähän mennessä minulle on avautunut paljon uusia ajatuksia ja kirja on vaikuttanut syvästi. Toinen kirja on Robert Burneyn: The dance of wounded souls, joka on suomennettu sivustolle healingeagle.net. Tämä kirja on auttanut minua äärettömän paljon käsittelemään omia lapsuuden ajan kokemuksia.

 34. Dalai Lama – The Art of Happiness
  Kirja antoi paljon ajattelemisen aihetta ja tärkeitä elämänohjeita. Tein kirjaan paljon merkintöjä jo ensimmäisen lukukerran yhteydessä. Aion ehdottomasti lukea kirjan uudelleen ja tarkistaa samalla omien ajatusmallien ja käyttäytymisen muutosta, johon ensimmäinen lukukerta vaikutti suuresti. :)

 35. Huh, onneksi et kysynyt ”Mikä on lempikirjasi?”, sillä tällaiselle lukutoukalle se olisi sama kuin kysyisi äidiltä, että ”Kuka on lempilapsesi?” :D Hyviä vaihtoehtoja kun on niin paljon..

  Nämä kirjat jaksan lukea aina uudelleen ja uudelleen:

  -Mika Waltari: Sinuhe Egyptiläinen. Kaunis ja traaginen tarina. Historiallisesti todella tarkka, ja sisältää myös yhteiskuntajärjestelmien pohdintaa ja kritiikkiä.
  -John Irving: Kaikki isäni hotellit. Käsittämätön kasvukertomus eriskummallisesta perheestä. Yhtä aikaa ratkiriemukas, surullinen ja päätön kertomus. Tämä on ehdoton suosikkini Irvingiltä!
  -Anthony De Mello: Havahtuminen. Ravistelee voimassa olevia käsityksiä ja ehdollistumia raikkaalla tavalla. De Mellon mukaan ”havahtuminen on pysähtymistä tähän hetkeen. Jokaisen tulisi pysähtyä arvioimaan omaa elämäänsä ja miettiä onko tyytyväinen nykyiseen tilanteeseen.” Tämä kirja on auttanut minua muuttamaan asennettani positiivisempaan suuntaan ja kyseenalaistamaan enemmän.

 36. Vaikka olen lukenut monia hyviä elämäntaito-opuksia, yksikään niistä ei ole kuitenkaan tarjonnut yhtä syviä ja vaikuttavia kokemuksia kuin romaanit. Vietin lapsuuteni ja nuoruuteni tiiviisti Harry Potter -kirjojen parissa, joten niillä tulee aina olemaan tärkeä merkitys elämässäni, ainakin nostalgiamielessä, jos ei muutenkin. Myöhemmistä lukukokemuksista tärkeimpänä nousee mieleen Tolstoin Anna Karenina, joka on samastuttavimpia, syvällisimpiä ja inhimillisimpiä tarinoita, mitä olen koskaan lukenut. Erityisesti kirjan moniulotteiset henkilöhahmot tekivät minuun vaikutuksen, ja tietysti tapa käsitellä elämän vaikeutta ja toisaalta onnea, joka ei aina tule yllättäen.

 37. Luin jo parikymmentä vuotta sitten Louise L.Hayn ”Muuta ajatuksesi, muuta elämäsi”, joka oli sykähdyttävä. Basam-bookseista palaan useimmiten Charlotte Yoko Beckin ”Arkipäivän Zen”iin…

 38. Lorna Byrne Enkeleitä hiuksissa. Ihana! Niin voi eläytyä ja lähes itsekin näkee sen valon ja kirkkauden ja enkeleiden läsnäolon. Oman vauvan menetys omalla kohdallani, sain ihan uuden yhteyden vauvaani jonka sielu elää yhä ja kohtaamme vielä

 39. Monia erilaisia lempikirjoja on, aikuisten ajatuksia herättäviä, viihdyttäviä, näkökulmia avaavia. Ehkä lasten kirja, mutta Pikku-Prinssi on kuitenkin sellainen, mitä luen vuosien aikana uudestaan, ihan vain tarinan kauneuden vuoksi, kuin myös uudelleen havahtuen kirjan ”opetuksiin” joita ei aina arkena jaksa muistaa, kun tarpeeksi kauan paarustaa samoissa urissa.Oili Valkila, Hanki ihana, peloton elämä voisi olla se, mitä kaipaan elämääni tällä hetkellä.

 40. Tällä hetkellä vaikuttavin on Kimmo Takasen Päästä irti – vapaudu läsnäoloon. Sen lukeminen on avannut aivan uusia näkökulmia ja tuonut suuria oivalluksia.

 41. Veikko Huovisen koko tuotanto puhuttelee mutta erikoisesti ensimmäisenä nuoruudessani lukemani hamsterit jäi mieleen

 42. Mä osallistun tähän kilpailuun, vaikka en oikeestaan osaakaan vastata kysymykseen. Mä en ole meinaan lukenut koskaan ns. elämäntaito-oppaita, mutta olen nyt kiinnostunut niistä todenteolla. Oma hyvinvointi on ollut jo pitkään kiinnostuksen kohteena, mutta vasta nyt tuntuu siltä, että haluaisin tarttua aiheeseen kirjojen muodossa.

  Eli osallistun tähän kilpailuun, koska mä todellakin kaipaisin tuollaista hyvää kirjapakettia, josta aloittaa :)

 43. Robin Sharma, The Monk who sold his Ferrari.
  Elä hetkessä, seuraa päämääriäsi, ole rauhallisin mielin, meditoi, johda kurinalaista elämää, arvosta aikaasi, ole hyvätahtoinen.
  ”There is a huge difference between well-being and being well-off.”

 44. Eckhart Tolle: Läsnäolon voima. Erittäin mielenkiintoinen ja vapauttava kirja. Sanalla sanoen myös käänteentekevä minun elämässäni. Kirja oli yksi ensimmäisistä lukemistani tämän aihepiirin opuksista ja siksikin jäänyt mieleen.

 45. Paulo Coelhon Valon Soturin käsikirja teki minuun vaikutuksen. Kirja on voimaannuttava ja valaa uskoa elämän unelmien toteutumiseen.

 46. Jack London: Korpien kutsu (nykyään tunnetaan paremmin nimellä Erämaan kutsu)

  Tämä lapsena lukemani kirja on edelleen kaikista lukemistani kirjoista suurimman vaikutuksen tehnyt. Kirjan kertoja on koira, joka Alaskaan jouduttuaan löytyy lopulta suden luontonsa. Kirjan tarina on hyvin symbolinen, se on kertomus matkasta itsensä syvälliseen tuntemiseen.

 47. Ensimmäinen blogiarvonta, johon osallistun. :)

  Mainitsemisen arvoisia kirjoja olisi monia, mutta nostan esille kaksi:

  – Johanna Ervast: Jäähyväiset Einolle. Ikinä en ole vollottanut samalla tavalla kuin tuota kirjaa lukiessa.
  – Kluun: Vaimo kävi lääkärissä. Kaikessa surullisuudessaan niin valtavan ihana kirja, joka aiheuttaa kyynelsilmin hihitettyjä naurukohtauksia.

 48. Erinomaista ja ajattelemaan pistävää lukemista Kehitä Buddhan aivot en muista nyt kenen kirjoittama, mutta tämä nyt jäänyt viimeisistä mieleen.

 49. Jon Kabat-Zinn: Olet jo perillä.
  Opetti minut meditoimaan ja muutenkin havannoimaan elämää toiselta ja kolmannelta kantilta.

 50. Minä, Phoolan Devi (elämänkerta)
  – selviytymistarina Intian köyhyydestä, jossa naisella ei ole mitään arvoa.

  Leiri 14, Pako Pohjois-Koreasta.
  – avaa silmät täydellisesti huomaamaan miten julmia ja vallanhimoisia ihmset voivat olla…ja ihmettelemään yhä uudelleen, miksi muut maailman maat eivät pysty puuttumaan Pohjois-Korean diktatuuriin.

 51. Yksi kirja, joka on tehnyt itseeni lähtemättömän vaikutuksen (jopa niin, että sen motto on tatuoituna ihooni) on Susan Jeffers: Uskalla elää. Pelossa on voimaa. Olen lukenut sen useamman kerran, ja jotenkin siitä jäi minulle ihan selkärankaan se ajatus, että voin toimia pelosta huolimatta – ja olen niin sen jälkeen tehnytkin.

  Vahvasti vaikuttaneita kirjoja on monia. Yksi viimeisimmistä on Eben Alexanderin Totuus taivaasta.

 52. Kaikki Paulo Coelhon kirjat ovat erittäin hyviä, mutta erityisesti Alkemisti on sellainen, mikä pitää lukea aina uudestaan. Se on täynnä elämänviisauksia, jotka saavat pohtimaan, mitä elämältä oikeasti haluaa.

 53. Olen juuri lopettelemassa Isa Merikallion Suorituselämästä merkityselämään, josta olen saanut loistavia eväitä oman asenteeni muuttamiseen arkirumban keskellä. Isan kirjasta löytyy esimerkiksi arvostamisesta mahtava ajatus, ja anteeksi jo etukäteen, minulla ei ole kirjaa tässä käsillä, joten lainaus ei mene sana sanasta oikein, mutta ajatus on seuraava: ”Jos arvostat tätä hetkeä – elät sen hyvin, jos arvostat itseäsi – pidät hyvää huolta kehostasi, ja jos teet hyvää lähimmäisellesi – tulet onnelliseksi.”

 54. Rhonda Byrnen kirjoittamasta Taikavoima-kirjasta olen saanut lisäarvoa kaikkeen tekemiseeni. Toimii! Palaan siihen aina uudestaan.

 55. tuli mieleen yksi lasten kirja ”kissa Killin kiukkupussi”.. siinä ihanasti käsitellään negatiivisia tunteita ja puhalletaan pussiin.. kunnes se lopulta räjähtää. Tosi hauska ja hyödyllinen :)

 56. Lähtemättömästä vaikutuksesta en ole niin varma, mutta paljon ajatuksia herätti ja suureen tarpeeseen tuli kesällä lukemani Mervi Juusolan Äidin voimakirja. Suosittelen kaikille riittämättömyyden tunteen kanssa kamppaileville perheenäideille. T. Neljän pienen äiti

 57. Ensimmäisenä tuli mieleen Jon Kabat-Zinnin Olet jo perillä. Se oli ensimmäinen lukemani Mindfulness-kirja ja kirja, jonka pariin huomaan palaavani aina uudestaan.

 58. Emmi Itäranta: Teemestarin kirja.
  Loistavaa kerrontaa ja jännitystä. Miksi me ihmiset ajattelemme aina vaan itseämme, miten maailmaan saataisiin enemmän empatiaa.

 59. Waris Dirie, Aavikon kukka. Upea selviytymistarina, ja samalla kertomus monen naisen kohtalosta ja epäoikeudenmukaisuudesta.

 60. Paulo Coelhon ”Veronica Decides to Die”. Kaunis tarina siitä, että elämä on ainutlaatuista ja kuinka peruuttamattomia päätöksiä ei kannata tehdä hätiköiden. Uuden mahdollisuuden alku ja ettei tajua sitä liian myöhään.

 61. Anthony De Mello – Havahtuminen. Voiko tätä edes selittää? Ei, se täytyy vain lukea, ja havahtua elämään. <3 Silmät, ja sydämen avaava kirja.

 62. Heps! Mukana arvonnassa :)
  Kirjoja, jotka mm. ovat tehneet minuun lähtemättömän vaikutuksen:

  – Khaled Hosseini: Tuhat loistavaa aurinkoa (mieleenpainuva, suorastaan häiritsevä, julma, taitavasti kerrottu tarina sodasta, naisten kohtaloista Afganistanissa, ystävyydestä ja sen voimasta)
  – Väinö Linna: Täällä Pohjantähden alla (riipivä, ihana, upea teos)
  – Aki Ollikainen: Nälkävuosi (upeaa kerrontaa rankasta aiheesta)
  – Timo K. Mukka: Maa on syntinen laulu (verevä, sykkivä, synkkä ja valoisa samaan aikaan, runollinen, upea)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *