Päivä, jona lakkasin odottamasta

Arki on täällä taas! Loma oli ookoo ja sairastelun takia tuli kerrankin levättyä. Pakko silti sanoa, että kyllä vain normiarki töineen, kouluineen ja päiväkoteineen on sitä arkea, jota minä rakastan. Ihmeen hyvin kyllä tuo lähes kolmiviikkoinen sujui, sillä olimmehan lähes koko ajan viisi ihmistä 80 m2 kokoisessa asunnossa. Tällä pienellä ihmiskokeella testattiin erityisesti kärsivällisyyttä, ehhehe.

Facebookissa mainitsin kuitenkin eräänä päivänä kohtaamiani vastoinkäymisiä ja joku kommentoi siihen, että vastoinkäymisiä ei ole olemassakaan, tuo tunne ja ajatus syntyvät, kun oma tahto ei toteudu haasteen ilmetessä. Tuota kommenttia olen nyt miettinyt viikon verran ja kyllä siinä on perää. Minä vain en vielä ole niin pitkällä, että kykenisin joka asiassa noin järkevään ajatteluun, vaan joskus vain tuntuu siltä, että kas elämä se siellä heittelee kapuloita rattaisiin.

Oikeasti ymmärrän tuon kommentin pointin täysin. Me itse muodostamme odotuksia asioista, tilanteista ja jopa toisten ihmisten käyttäytymisestä. Sitten kun jokin odotuksemme ei täytykään eli asia ei mene niin kuin me tahdomme sen menevän, se tuntuu pettymykseltä ja vastoinkäymiseltä. Olenkin siis kallistunut siihen tulokseen, että vaikka toki unelmia, tavoitteita ja haaveita saa ja tulee olla, niin normiarjessa helpommalla pääsee, kun lakkaa jatkuvasti odottamasta asioiden sujuvan tietyllä tapaa ja antaa elämän vain virrata. Sillä se on fakta, että elämä menee eteenpäin joka hetki, takerrumme me sitten odotuksiimme vai emme.

Pyrin myös lakkaamaan olettamasta, että asia on jollain tapaa tai että joku muu on jostain asiasta jotain mieltä. Veikkaan, että arki sujuu aika paljon jouhevammin, kun lakkaa arpomasta myös sitä, mitä toisten päässä liikkuu. Olen myös erityisesti aiemmin ollut loistava tekemään omia johtopäätöksiäni toisen ilmeistä. Että nyt kun tuo näyttää tuolta, niin se varmasti ajattelee, että… Hei haloo! Maa kutsuu! Heti loppu kaikelle tuollaiselle. Tuollainen arvaileminen kun lienee yksi suuri ristiriitojen aiheuttaja ihmissuhteissa, toisen pään sisään kun ei pääse eikä ikinä voi siis tietää, mitä toinen ajattelee. Ja hyvä niin, sillä tässä omassakin päässä tuntuu olevan työsarkaa riittämiin.

Viime viikolla alkanut zen-moodi siis jatkuu. Erityisesti aion noudattaa tuota virran mukana soljumista taaperon, 2, kanssa. Eilen illalla laitoin lasta nukkumaan taas reilun tunnin. Meinasi alkaa pinna kiristyä, kun pienokainen ramppasi arviolta noin 25 kertaa oman ja meidän sänkymme väliä. Tämä pinnan kiristyminen johtui taas siitä, että olinhan itse odottanut saavani hänet nukkumaan vaivattomammin, mutta kas, lasta ei juuri eilisiltana huvittanut nukahtaa minun aikataulujeni mukaan. Myös aamuinen pukeminen on joskus yhtä taistelua. Irrottaudunpa odotuksista siis pukemisrumbaakin kohtaan ja yksinkertaisesti vain puen taaperon. En takerru omien odotusteni kanssa siihen, meneekö siinä nyt viisi, kymmenen vai viisitoista minuuttia, lopputulos lienee se tärkein.

Jatkan siis unelmointia ja tavoitteisiini pyrkimistä, mutta irrottaudun tietyistä tarkoista odotuksista ja olettamuksista. Olen toki avoin ottamaan vastaan kaikenlaisia ihania asioita, mutta pettymyksiä ei tule ilman täyttymättä jääneitä tiukkoja itselle ja toisille luotuja odotuksia.

Valoa tammikuiseen tiistaihin!

Rakkautta! Tähän söpöläiseen törmäsin eilen Hakaniemessä.

Rakkautta! Tähän söpöläiseen törmäsin eilen Hakaniemessä.