Päivän fiilis on omissa käsissä

Aamulla yksi kysymys risteili päässäni: aaaaaaaaaaa, millon mä saan nukkua? Ja siihen vastasin itselleni, että olispa mulla kristallipallo, joka kertoisi, että ensi yönä!

Onneksi sentään alkuviikon pahin lomaltapaluuväsymys on selätetty, huolimatta taaperon tiuhasta heräilystä viime öinä. Pinnasängystä on kuulunut tiukkoja vaatimuksia: taituu, vettä ja pai pai. Emme ole hennoneet kieltäytyä öisistä vaateista, sillä eläähän lapsikin suuria muutoksen aikoja.

Vaikka aamuisin olen kaivannut lähinnä tulitikkuja silmiäni auki pitämään, ja perhana sentään, teinitytär oli käyttänyt valokynäni loppuun, olen päättänyt jälleen kerran pysyä hyvällä tuulella. Selkeästi kun hyvät fiilarit lisäävät paitsi muiden ympärilläni olevien, niin myös oman itseni hyväntuulisuutta. Voimakkaat tunteet tarttuvat.

Inhaa, miten väsymys onkaan yksi suurimmista onnellisuuden vähentäjistä omassa arjessani. Kestän työstressin tai huonon rahatilanteen, mutta väsymystä on vaikea sietää.

Tästä päästäänkin asiaan:

Tärkeää ei ole se, mitä tapahtuu, vaan se, miten siihen reagoi. 

Tämä pääsee unohtumaan aina välillä. Voi olla väsynyt ja heräillä yöllä monta kertaa, mutta se, miten itse väsymykseen suhtautuu, merkitsee.

Mitä tahansa sitten tapahtuukaan, me itse teemme valintamme siitä, mitä kelailemme, mitä ja miten annamme jonkin asian vaikuttaa tunteisiimme ja ennen kaikkea mitä annamme ulos itsestämme. 

Toisaalta se on helpotus, toisaalta se tuntuu hermostuttavalta. Kaikki on omissa käsissämme.

Se mihin uskon, antaa minulle kuin luvan olla sellainen.

Jos olisin tänäkin aamuna ajatellut vain väsymystäni ja lisännyt siihen vielä uskomuksen, että koko päivä on ihan syvältä, sen on pakko olla, kerran kun olen ihan poikki, juuri niin olisi todennäköisesti käynyt.

Sen sijaan naureskelin ja hauskuutin perhettäni. Valitsin toisin.

Ja sitä paitsi aamuni alkoi aivan ihanasti kampaajalla.

Uudet hiukset, uusi harrastus. Nyt puhaltavat uudet tuulet!

Toivotankin myös kaiken muun uuden ja innostavan tervetulleeksi elämääni. Täällä ollaan.

Ihanaa lauantaita!

Oi mutsi mutsin mielestä mun pitäis värväytyä ruotsalaiseen rokkibändiin. Kanske det! Allt är möjligt!