Paras versio itsestä

Minulta kysyttiin Ylen Olotila -sivustolle vinkkejä siitä, miten kääntää Pohjoisen pimeys voitoksi. Tässä alla minun osuuteni, toimii vuodenajasta riippumatta! Koko jutun voit lukea täältä.

Riittävän unen ja monipuolisen liikunnan lisäksi kannattaa myös harrastaa itsetutkiskelua ja sitä kautta lisätä omaa hyvinvointiaan.

Kun oppii tuntemaan itseään paremmin eikä vain porskuta koko ajan täysillä eteenpäin, oppii tarvittaessa myös muuttamaan asenteitaan, käytös- ja ajatusmallejaan ja suhtautumaan asioihin – myös niihin vastoinkäymisiin tai muuten itselle epämieluisiin juttuihin – rennommalla otteella. 

Alkaa keskittyä hyviin asioihin ja ominaisuuksiin itsessään, ympäristössään ja muissa, jolloin huonot asiat heikentyvät automaattisesti.

Kun itse voi hyvin, ei anna enää ulkoisten asioiden, kuten vaikka kuukausien pimeyden tai toisten ihmisten käytöksen vavisuttaa omaa hyvää fiilistä. Oppii suhtautumaan asioihin enemmänkin vain asioina, jotka nyt ovat ja tapahtuvat ja tietää, että kaikki menee jossain vaiheessa ohi ja tulee jotain muuta tilalle. Jokaiseen pikku asiaan ei siis kannata tarttua ainakaan negatiivisella otteella.

En missään nimessä sano, että oman itsen tutkiskelu on helppoa työtä, se nostattaa pintaan koko tunteiden kirjon häpeästä iloon ja ahdistuksesta toivoon. Sen sanon, että se on työ, joka kuitenkin kannattaa, jos oikeasti haluaa elää parhaana versiona omasta itsestään.

Eikä talvessa mitään vikaa ole, mutta olen kyllä enemmän kesäihminen. Kuitenkin ajattelen niin, että vuodenaikojen vaihtelu on hyvä asia. Ainainen kesä voisi alkaa tuntua itsestäänselvyydeltä. Eli hyvä näin, kuten on. Ja sitä paitsi nuo alla olevat fiilikset ovat pian täällä, kevättä kohti mennään!

Kesä 2013.

Kesä 2013.

 

Kesä 2013.

Kesä 2013.

 

Kesä 2013.

Kesä 2013.

 

Kesä 2013.

Kesä 2013.

 

Kesä 2013.

Kesä 2013.

Kesä 2013.

Kesä 2013.