Rakkautta, ei raivoa!

Ajaessani tässä päivänä eräänä työhuoneelle huomasin, että yhdestä pihan erittäin halutuista parkkipaikoista oli lähdössä auto pois. Ehdin jo hurrata, mutta sitten huomasin, että myös toisesta suunnasta lähestyi auto, joka ilmiselvästi oli ajamassa juuri kyseiseen vapautuvaan ruutuun. Luulisi, että tyyppi olisi ollut iloinen näkemästään paikasta, mutta kattia kanssa. Oli ihan pakko vilkaista häntä uudelleen, kun meno ratin takana oli niin villinpuoleista. Paikan kanssani samanaikaisesti bongannut tyyppi meuhkasi autossaan yksin elehtien hyvinkin agressiivisesti. Hän ei osoittanut kiukkuaan minulle, mutta ilmeisesti kuskia ärsytti se, että toinen autoilija teki lähtöä hitaanlaisesti.

Jäin sitten miettimään tuota raivoavaa kuljettajaa ja muistin, kun jouluaattona kauppakeskuksen parkkihallissa kuumentui erään autoilijan tunteet niin, että hän nousi autostaan puimaan nyrkkiä takana ajavalle.

On sitä itsekin tullut tehtyä elämässä monenlaisia ylilyöntejä ja käyttäydyttyä huonosti, mutta maailma olisi kyllä aika paljon iisimpi paikka, kun ihmiset eivät ottaisi jokaista pikku asiaa, kuten parkkipaikan metsästämistä, niin totaalisen tosissaan. Oikeasti tuo autoilijan naurettavan käyttäytymisen näkeminen kolahti hieman omaan nilkkaani. Se näytti niin typerältä ja oli niin turhaa, ja samalla vaivauduin, kun muistelin itse viimeisintä tilannetta, kun menetin hermoni (pyysin kyllä anteeksi, mutta silti, niiiiiiin turhaaa!).

Hei camoon oikeasti. Monesti pienistä asioista kasvaa isoja asioita, kun meillä on niin kiire pitää omia puoliamme. Eikä edes välttämättä siksi, että asia olisi meille tärkeä, vaan enemmänkin siksi, ettei kukaan muu nyt vain saa jotain enemmän tai jotain parempaa kuin me!! Ohhoh, ei niin!

Sitten aloin pohtia tällaista: kunpa ihmiset lakkaisivat kilpailemasta keskenään ja huomioisivat toisiaan hieman enemmän. Kunpa ymmärrettäisiin, ettei se oma mielipide ole ainoa ”oikea” ja annettaisiin myös muiden puhua ja oikeasti kuunneltaisiin heitä. Kunpa puhuttaisiin toisista vain hyvään sävyyn ja lakattaisiin puuttumasta henkilökohtaisuuksiin. Kunpa mieluummin autettaisiin ja verkostoiduttaisiin sen sijaan että arvosteltaisiin tai pimitettäisiin tietoa ja taitoa itsellään, ettei kukaan toinen vain hyödy siitä. Kunpa toisia ei poljettaisi omaa etua tavoitellessa, vaan oltaisiin inhimillisiä. Kunpa tärkeää ei olisi se, mitä muut meistä ajattelevat, vaan sen sijaan mietittäisiin sitä, että me olemme tarpeeksi, joka ikinen. Kunpa oltaisiin kiinnostuneita enemmän omista asioistamme kuin toisten. Ja muistettaisiin se, että olemme samalla viivalla, kaikki yhtä hyviä. Nämä tässä ovat asioita, joita itse arvostan ja pidän tärkeänä nykyään päivä päivältä enemmän.

Uskon siihen, että elämässä eteenpäin pääsemisen, onnellisuuden, ilon, tasapainon, mielenrauhan ja tyytyväisyyden saavuttaa vaivattomammin, kun on ystävällinen sielu ja suhtautuu itse kanssaeläjiin myönteisesti.

Muiden arvostamisen oppiminen käy yhtä kautta, ensin on arvostettava omaa itseä. Kun itse rakastaa elämää niin iloineen kuin suruineen, kaikki halu puuttua toisten olemiseen vaikka sitten vihan eli pelon kautta katoaa.

Elämä ei ole kilpailua, se vain on! Lähettäkäämme siis ärsyyntymisen sijaan rakkautta, kyllä se siitä!

Mahtavaa mielenrauhan täyttämää viikonloppua!

Ah, tähän pyritään!  (Kuva: Pinterest)

Ah, tähän pyritään!
(Kuva: Pinterest)