Selätä marraskuun pimeys ja pidä hyvä fiilis

Ystäväni kysyi, miten hän selviäisi pimeästä ja synkeästä marraskuusta kaikista parhaiten, kun luntakaan ei ole vielä maassa valaisemassa polkujamme. Minulta löytyi heti pari ajatusta.

Kun et voi muuttaa käytännön olosuhteita, voit aina muuttaa ajatuksia ja asenteita. Voit aina katsoa asioita eri kulmasta ja keskittyä myönteiseen sen sijaan, että takerrut kielteiseen. Selätä marraskuun pimeys ja pidä hyvä fiilis.

Hanki kukkia!

Hanki kukkia!

Mikä tuo hyvää mieltä?

Marraskuun pimeyteen takertumisen sijaan keskity asioihin, jotka tuovat elämääsi iloa ja sinulle hyvää mieltä. Mieti nyt heti kolme sellaista juttua, jotka saavat hymyn naamallesi ja fiiliksen kohoamaan (ja jaa ne mielellään meidän muiden kanssa tuolla kommenttiboksissa!)

Väsymyksestä ja kaamosuupumuksesta valittamisen sijaan mene aikaisemmin nukkumaan. Mieti, mistä itse saat energiaa ja sitten tee niitä juttuja. Valitse ennen sohvalle hautautumista vartin kävelylenkki ulkona oli sää mikä tahansa, vaihda väsyttävä perjantaiviini vissyveteen ja suklaan puputtamisen sijaan syö kevyemmin, niin vältät sokerihumalan ja sen tuoman lisäväsymyksen.

Tuijota kukkia.

Tuijota kukkia.

Jaa iloa ja hyvää fiilistä

Sen sijaan, että jumiudut negatiivisiin uutisiin, pahoitat mieltäsi ja väittelet Facebookissa, jaa siellä iloisia uutisia ja myönteisyyttä.

Sen sijaan, että stressaat tulevasta joulusta, suhtaudu ruuhkiin, kilometrin mittaisiin kassajonoihin, täysinäisiin tavarataloihin ja marketteihin lungisti. Käytä kassajonossa kuluva aika meditoimiseen tai mukavien asioiden ajatteluun.

Sen sijaan, että ärsyynnyt muista ihmisistä (vaikka heistä, jotka eivät käytä vilkkua oikein liikenneympyrässä, kuten allekirjoittanut tuppaa joskus ärsyyntymään, kröhöm) ja heidän mielipiteistään, kehu ventovieraan takkia, kiitä bussikuskia kyydistä tai vaihda muutaman sanan naapurin kanssa.

Sen sijaan, että mietit muita ja heidän elämäänsä keskity tiukasti omaan arkeesi ja sitä kautta ammenna valoa, iloa, intohimoa ja inspiraatiota ympärillesi. Keskity siihen, mitä sinulla on, älä siihen, mitä sinulla ei ole.

Vastaisku ankeudelle

Nauti väreistä.

Etsi ratkaisuja, älä pohdi ongelmaa

Ja lopuksi: ongelmaan keskittymisen sijaan käytä kaikki paukut ratkaisun löytämiseen ja keksi viisi tapaa mennä eteenpäin vastoinkäymisestä huolimatta.

Mahtavaa marraskuun alkua sinulle! We can do this!

P.s. Järjestän blogini lukijoille ja muille hyvinvoinnistaan kiinnostuneille parin tunnin valmennuksen Helsingin ydinkeskustassa (28 e). Lue lisää Facebookista, paikkoja on vielä jäljellä.

Lue myös:

Lisää energiaa

Stressaaja, suorittaja ja liian kiireinen, sinulle on postia

Keskity kauneuteen.

Keskity kauneuteen.