Sinusta on siihen!

Jos minustakin kerran oli.

Huomasin tänään, että olen kasvanut ihmisenä jälleen. En tiedä, onko itseluottamukseni vahvistunut kohisten vai olenko vain yksinkertaisesti lakannut nolostumasta. Luulen, että kyse on jälkimmäisestä. Olen siis ainakin jossain määrin oppinut ottamaan tilanteet vastaan nyt on näin -asenteella. Mokaaminen todellakin näköjään motivoi minua tsemppaamaan entistä enemmän.

Vietin nimittäin tänään aamulla tunnin ruotsinkielisessä keskustelussa, jossa kolme meistä neljästä asianomaisesta oli ruotsinkielisiä, toki kaikilla myös suomi hallussa. Tavatessamme minulta kysyttiin, onko ookoo, että puhumme ruotsia ja viime viikon epäonnistunut haastattelu mielessä vastasin, että absolut. Tulen tapaamaan näitä ihmisiä myös jatkossa ja toki oli miellyttävää, että minulle kerrottiin, että saan tietenkin puhua heille äidinkieltäni, mutta vastasin, että ah, så gärna talar jag svenska! Ja kuinka ollakaan, kaikki sujui oikein hyvin. Pystyin kertomaan asioita, joita halusin ja joita minulta kysyttiin, ja ilmaisin itseäni mielestäni ihan sujuvasti. Niin sujuvasti, että eräs heistä totesi minulle, että puhun paljon parempaa ruotsia kuin hän suomea. Jei, tusen tack, musiikkia korvilleni.

Olen lähtemässä pian ohjaamaan Bodypumpia, mutta päivän ja loppuelämän voimasanat meille kaikille tulevat tässä:

Jos pelottaa, teen siitä huolimatta. Keskityn siihen, mitä todella haluan saavuttaa ja teen asioita innolla sen eteen. Hommelit järjestyvät kyllä, jos niitä sydämestäni haluan. Lisäksi arvostan elämän luonnollista rytmiä: kaikella on aikansa. Kaikki tapahtuu juuri oikealla ajallaan, ei liian myöhään, ei liian aikaisin.

Erityisesti diggailen näistä buddhalaisnunna Pema Schödrönin sanoista, niin asiaa! Näiden sanojen myötä toivotan iloista torstaita:

Tunnusta piilevät vikasi.

Tutustu siihen, mitä inhoat.

Auta niitä, joita et luule voivasi auttaa.

Päästä irti kaikesta, mihin olet kiintynyt.

Käy paikoissa, jotka pelottavat sinua.

Joskus on vain uskallettava jatkaa eteenpäin, vaikka ei tiedä, mitä on vastassa!

Joskus on vain uskallettava jatkaa eteenpäin, vaikka ei tiedä, mitä on vastassa!