Sitä saa, mitä tilaa

Kuulin tänään hauskan tarinan siitä, että sitä todellakin saa, mitä tilaa. Ystäväni kertoi, että aina ajellessaan tiettyä tietä pitkin hän pelkäsi törmäävänsä erääseen henkilöön. Ja lopulta niin sitten kävi. Tosin tässä kertojaa itseänsäkin huvittaneessa tapahtumassa oli ehkä enemmänkin kyse siitä, että se mitä pelkää, meidät varmasti tavoittaa. Se mitä pakenemme, saavuttaa meidät aina. Tarina saikin minut jälleen vakuuttuneeksi siitä, että hyvin paljon kannattavampaa on keskittää energia myönteisesti niihin asioihin, joita todella haluaa elämäänsä.

Sitten ajoin läpi pimenevän, auringonlaskuisen illan ja kauniin Etelä-Helsingin. Bulevardin syyshämärässä taipuvat vehreät puut, Hietalahden duunariromantiikkaa uhkuva telakka, Jätkäsaaren rakennustyömaiden kilpaa säteilevät valot. Aaah. Jalka halusi painaa jarrua, että jäädään tänne! Onneksi minulla oli fiksua seuraa. Tyttären, 11, kanssa pohdimme, että kun pääsemme pian muuttamaan takaisin Helsinkiin, ainakin osaamme todella arvostaa rakasta kotikaupunkiamme. Niin kova on ollut kaipaus!

Nyt illalla olenkin sitten miettinyt sitä, että kyllä vain ne asiat, joita todella tahtoo, on mahdollista saavuttaa. Vaikka sopivan vuokrakodin löytyminen on tuntunut nyt olevan kiven alla, niin kyllä tämäkin asia päättyy vielä hyvin. Olenhan saanut ennenkin paljon asioita, joita olen todella sydämelläni tahtonut. Ja juuri nyt tahdon muuttaa, sillä maisemanvaihdos tulee helpottamaan arkeamme huikeasti. Se, että ikkunasta kaikuu ratikkakiskojen kolina, ei ehkä tuo lisää onnellisuutta, mutta elämänlaatua se kohottaa. Empiirinen tieto tämäkin.

Tosin uskon, että se ei vielä aivan riitä, että vain tahtoo. Tulee myös uskoa tahtomaansa ja muuntaa halu aikomukseksi. Lisäksi pitää olla kärsivällinen. Asiat tapahtuvat silloin, kun aika on kypsä. Joskus matkassa tarvitaan myös ripaus onnea, oikeiden ihmisten kohtaamista tai sitten yksinkertaisesti vain oikeassa paikassa oikeaan aikaan olemista.

Tärkeintä on todella luottaa lopputulokseen. Oli asia sitten mikä tahansa, on vain jaksettava uskoa, toivoa ja luottaa, että kaikki kyllä järjestyy.

Sehän se tekeekin tästä olemisesta niin jännittävää, ettei elämän aikatauluista ole loppujen lopuksi takeita. Mutta heillä, jotka ovat varmoja lopputuloksesta, heillä on aikaa odottaa.

Valoa sunnuntaihin!

Mikä vain on mahdollista!