Tässä hetkessä voin aloittaa

Huomenta! Niin se vuosi lähenee loppuaan ja tänä aamuna herkuttelin ajatuksella, millaisia muutoksia aion itse tehdä arjessani. Niitä on monenlaisia! Esimerkiksi nyt kun jätän kevätkaudeksi omat vakituiset ryhmäliikuntaohjaukset pois, ehdin itse liikkumaan. Ehdin ja ennen kaikkea jaksan vihdoin sinne salille, mitä olen suunnitellut jo kuukausitolkulla. Voin taas alkaa juosta. Joogan aion aloittaa, kyllä sen sadannen kerran. Pääsen myös osallistumaan kollegojeni tunneille, mitä odotan riemulla.

Mieleeni nousi myös meditaatio. Viime viikot ovat olleet niin hektisiä, että juuri silloin kun hiljentymistä ja läsnäoloa olisin eniten tarvinnut, jäi se pala arjestani ihan heitteille. Päätinkin, että aloitan jälleen alusta: vartti päivässä paikallaan istuen tekemättä mitään saa mahtua jo tähän päivääni.

Koska, kun olin suunnittelemassa listaa tehtävistä asioista ja muutoksista vuodenvaihteen alkuun, ymmärsin sen, että mitään muutosta, jonka sydämessään haluaa tehdä liittyi se mihin tahansa, on turha lykätä huomiseen, ensi viikkoon tai ensi vuoteen. Aloittaa voi ja ensimmäisen askeleen ottaa nyt, tänään, tältä istumalta.

Kuva otettu 19.12.2014.

Kuva otettu 19.12.2014.

Tänään on hyvä päivä myös antaa anteeksi itselleen kuin kelle tahansa. Tänään on hyvä päivä soittaa ihmiselle, jota on miettinyt kauan. Tänään on hyvä päivä tehdä kaikki se, mitä on halunnut jo pitkään. Tänään on hyvä päivä alkaa olla läsnä enemmän. Tänään on hyvä päivä aloittaa liikkuminen. Tänään on hyvä päivä tehdä kaikki se, mistä on aina unelmoinut. Tai ainakin tänään on hyvä päivä sen ensimmäisen askeleen ottamiseen.

Sinulla eikä minulla ole yhtäkään hetkeä hukattavaksi. Elät juuri sitä omaa ainutlaatuista elämääsi. Mikään ei muutu, jos et itse tee muutoksia. Kukaan toinen ei osaa puolestasi sanoa, mikä sinulle on parhaaksi. Sinun itsesi on otettava vastuu omasta elämästäsi. Jos olet tyytymätön arkeesi, vain sinä itse voi alkaa muuttaa sitä toisenlaiseksi, oli kyse sitten lähes mistä tahansa. Haluatko vielä odottaa, vai onko nyt oikea hetki? Sinulla ei ole varmuutta siitä, missä olet viiden vuoden päästä. Ei ole kristallipalloa, joka näyttää sinut kiikkumassa hoitokodin keinutuolissa vielä satavuotiaana.

Ymmärrän, että voin toimia vain tässä hetkessä. Tässä hetkessä voin tehdä muutoksia arjessani, en vasta tulevaisuudessa. Tämä hetki on ainoa hetki, joten ryhdyn ajatuksista tekoihin ja suuntaan kohti uutta.

Ihanaa sunnuntaita sinulle!