Tekstiiliurheilija kävi vieraissa

Eilinen oli kohtuullisen kova treenipäivä. Jo aamulla klo 7.15 poljettiin Otaniemessä paria pyörää vaille täydellä salilla. Iltapäivällä vedin vielä toisen sisäpyöräilyn ja kruunasin päivän liikuntakokemuksen Bodypumpilla. Kolme tuntia oli aika reipas setti, mutta sitten jatkettiin. Minut oli nimittäin kutsuttu Salmisaaren Elixiaan testaamaan uutta, myös Anna-lehden liikuntajutussa mainitsemaani Cardio Energy -tuntia. Tunnin piti aina yhtä aurinkoinen ja ihastuttava ryhmäliikunnan tuotepäällikkö Inka Hase, tykkään hänen ohjaustyylistään. Ja kyllä vain, Salmisaari on upea paikka. Kun omat tunnit vähenevät, korkkaan kyllä sen jäsenyyteni sinne, jota olen maksanut jo useamman kuukauden! Vuokko, milloin sä pakotat mut mukaan!?

Jalat tuntuivat painavan ainakin tonnin, mutta puolen tunnin kova sykerutistus meni ihan kivasti, tosin sai minut niin ylikierroksille, että illalla oli vaikeuksia saada unta. Tunnilla edettiin nousujohteisesti ja toki omista liikeradoista riippuen sykkeen saa nostettua tosi korkealle. Puoli tuntia hurahti hetkessä, eli vaikka tunnilla ei kikkailtu liikkeillä, se ei tuntunut lainkaan tylsältä ainakaan näin ensimmäisellä kerralla. Tunti sopii sellaiselle, joka inhoaa koreografiaa, ja tahtoo keskittyä vain tehokkaaseen treeniin. Sain muutaman käyttämättömän idean omalle intervalli-keskivartalotunnillenikin. Eli huomenna pistetään kinttuihin vipinää Meilahdessa!

Tunnin lisäksi erityisen mukavaa oli se, että Adidas lahjoitti meille uudet adiZero TR -treenitossut. Olenhan tunnustautunut tekstiiliurheilijaksi, tosin sydämeni sykkii Nikelle, mitä jumppavaatteisiin tulee. Tässä asiassa päätäni on vaikea kääntää, olen niin tykästynyt Niken trendikkäisiin ja värikkäisiin asuihin. Nyt testasin kuitenkin hyppyjä, juoksuja ja askeltamista uusilla, vain 160 grammaa (!!!) painavilla tossuilla. Pinkki-turkoosien unelmien pinta on rei’itettyä tekstiiliä, joten ne hengittävät todella hyvin. Pohjan kantapääosa on hieman normaalia leveämpi, joten se ottaa vastaan ja pitää myös äkkinäisissä sivuttaisliikkeissä. Tossun yläosassa ei ole lainkaan saumoja, joten en usko, että nämä herkut hiertävät. Nyt saivan valkopinkit Nike-tossuni kovan kilpailijan! Hyppytunnilla ohutpohjaiset kengät toimivat hyvin, mikä ainakin yllätti itseni. Usein on sellainen mielikuva, että mitä enemmän hypitään tai juostaan, sitä paksumpi pohjan tulisi olla iskunvaimennuksen vuoksi. Wrong!

Pohjan kantaosa on hieman normaalia leveämpi.

Huomenna testaan niitä Bodypumpissa. Oli sellainen olo kuin kengät olisivat unohtuneet kokonaan ja jalassa olisi ollut pelkät sukat!

Ja tänään taas poljetaan, lepopäivän kunniaksi on vain yksi sisäpyöräilytunti ohjattavana!

Ihanat! Kyllä kelpaa jumpata nyt!