Toisen ilo…

..on suuri ilo itsellekin. Jokainen askel eteenpäin riippumatta sen ottajasta motivoi ja kannustaa. Kun jonkun toisen unelma toteutuu, tulee olo, että niin muuten voi minunkin unelmani toteutua.

Oi, paremmin nukuttu yö takana jälleen, miten hyvää uni tekeekään. Noiden huonosti nukuttujen tai hyvin valvottujen öiden jälkeen mieleeni ja koko kehooni palaa se fiilis, millaista oli, kun kuopus herätti läpi yöt ensimmäiset kaksi vuottaan. En jaksa lakata ihmettelemästä sitä voimaa, jolla silloin tuli käytyä. Enkä voi ymmärtää, miten sitä on selvinnyt töistään ja yleensäkin arjestaan noina parina vuonna. No, ihminen on ihmeellinen kapistus ja alkaa ehkä toimia automaattivaihteilla, jos vaihtoehtoja ei ole. Ehkä senkin jakson tarkoitus oli opettaa minulle jotain. Nykyään olen jokaisesta hyvin nukutusta yöstä todella kiitollinen. Ja toivotan kaikille valvojille ja huonosti nukkujille, johtui tilanne mistä tahansa, paljon hyvin nukuttuja öitä. Pitäkää huolta itsestänne!

Ajatus, joka aamulla nousi mieleeni ja jonka halusin pikaisesti ennen päivän askareita tulla jakamaan oli se, että kun oppii iloitsemaan toisten ihmisten puolesta heidän hyvästä onnestaan, hyvästä fiiliksestään, saavutuksistaan, unelmiensa täyttymisestä ja  asioiden rullaamisesta eteenpäin, tulee itsellekin ihan mahtava olo. Tuntuu, että ympärilläni tapahtuu koko ajan paljon hyvää, ja saan olla ilossa mukana. Silloin sitä pysyy koko ajan itsekin sillä ilon kanavalla, missä hyviä asioita tapahtuu. Ja kuten viikonloppuna the Voice -kanavalla totesinkin, melkeinpä se, että hyvää tapahtuu jollekulle toiselle ja näkee hänen ilonsa, on isompi ilo itsellekin kuin oma onnistuminen. Tuollaisissa hetkissä on niin paljon hyvää energiaa liikkeellä, että se voi sysätä kenen tahansa siitä osalliseksi pääsevän vaikka minkälaisiin saavutuksiin.

Uskon siihen, että me pärjäämme täällä parhaiten, kun puhallamme yhteen hiileen, iloitsemme toistemme onnesta ja autamme toisiamme voimiemme ja jaksamisemme mukaan. Ja kun näkee, miten ihmiset ympärillä onnistuvat ja tekevät unelmista totta, se on isoin motivaattori sille, että myös ne omat unelmat ja tavoitteet voivat onnistua.

Oma kirjani on keikkunut Adlibriksen top 10 -listalla nyt siitä lähtien, kun ennakkomyynti alkoi. Siellä on keikkunut myös Sara Karlssonin ja Pia Sievisen Hyvän elämän anatomia sekä Satu Koiviston Gastronaatti. Niin hienoa nähdä tuttavien onnistumisia ja päästä vielä samalle listalle heidän kanssaan. Yhdessä olemme enemmän, muistetaan se.

Huippupäivää sinulle!

Yksi unelmani noin viisi vuotta sitten oli tehdä töitä vanhassa tehtaassa. Sekin unelma toteutui!

Yksi unelmani noin viisi vuotta sitten oli tehdä töitä vanhassa tehtaassa. Sekin unelma toteutui!