Treenihehkutusta ja meditaatiota

Viimeiset kolme viikkoa ovat olleet melkoista pyöritystä, ja onkin taas mukavaa nähdä valoa tunnelin päässä ja ottaa vähän iisimmin. Silti minussa on riittänyt virtaa kuin pienessä kylässä! Olen varma siitä, että tämä ylitsepursuileva energiamäärä johtuu liikunnasta. On ihan mahtavaa päästä välillä työpöydän ääreltä treenaamaan. Olen liikkunut vähintään kolmesti viikossa ja enintään viikkotunteja on tullut 11. Ja voi pojat, miten olen nauttinut jokaisesta hikipisarasta! Mielettömintä on ollut huomata se, että olen jälleen tahtonut päästä liikkumaan. En ole mennyt urheilemaan väkisin tai pakolla, vaan siksi, että minä itse olen halunnut! Jei!!

Uusi Bodypump kannattaa kaikkien muuten käydä kokeilemassa, huh, mikä setti. Tänään laitoin pitkästä aikaa vähän lisää painoja kyykkyihinkin, kun huomenna saavat koipeni levätä, ellen sitten innostu juoksulenkille. On huippuhyvä fiilis, kun liikunnasta on muodostunut hankalan viime vuoden ja pakkopullatreenin ja äh mua ei vain kiinnosta treenata -vaiheen jälkeen jälleen elämäntapa, mitä se on itselleni aina (viime vuotta lukuun ottamatta) merkinnytkin. Eli nyt kaikki kevätväsähtäneet sielut lenkille, salille, spinnaamaan tai jumppaan, siitä saa virtaa! Vaikka olisin miten väsynyt salille mennessäni, sieltä lähtee henkisesti ainakin 10 vuotta nuorentunut ja pirteä ihminen kotia kohti. Koko perhe kiittää, kun äiti pitää huolta itsestään ja voi hyvin, vaikka sitten keskellä hektistä työsumaa. Ja jotain todella kummallista on tapahtunut, minun on alkanut tehdä mieli lähteä juoksemaan! Saa nähdä, tuleeko siitä säännöllinen rutiini vuosien tauon jälkeen.

Eräs juttu, joka minulta on taas jäänyt aivan tyystin, on meditointi. Kuukausia se oli jokapäiväinen iltapuhteeni, mutta nyt en ole meditoinut ainakaan 1,5 kuukauteen. Uusimmassa Anna-lehdessä 11/2012 on muuten kirjoittamani juttu meditaatiosta. Juttua varten haastattelin filosofi Jaan-Erik Arniaa, joka on itsekin kirjoittanut aiheesta blogissaan.

Luin juttuni lehdestä juuri äsken, ja taidan lukea sen toistamiseen. Jos saisin siitä vaikka itsekin innostusta jatkaa meditoimista!?

Parasta perjantaita!

Uudessa Annassa kirjoittamani juttu meditaatiosta. Kipi kapi lehtikipsalle!