Uusi tuo virtaa..

..kaikin tavoin. Vaikka se ensin myös väsyttää.

Kolme päivää uutta työtä takana eikä iltaisin ole tarvinnut unta houkutella. Mutta olo on ihan mahtava, näin tämän piti mennäkin! Ensimmäisenä päivänä tosin tunsin itseni kuin ysiluokkalaiseksi työharjoittelussa. Tuntui siltä, että yhdeltä istumalta koko 11 vuoden ammattitaitoni oli kadonnut jonnekin. Mutta joka päivä homma muuttuu helpommaksi ja eilen sujui jo ihan mainiosti. Jostain myös ne asiat, joita en ole viimeiseen reiluun neljään vuoteen tehnyt, palaavat mieleen.

Muutos on hyvästä, sanon yhä edelleen, vaikka muutokseen ryhtyminen voi olla väsyttävääkin puuhaa. Silti se on jotenkin virkistävää, kun saa ajatella ihan uusia asioita, opetetella uusia asioita ja olla uudessa ympäristössä uusien ihmisten keskellä. Tosin talossa on itselläni myös paljon tuttuja, vanhoja työkavereita.

Se, että uusia tuulia on luvassa, on saanut minuun virtaa ihan uudella tavalla. Olen alkanut innostua taas niin monesta muusta asiasta, jotka olivat vain unohtuneet muun arjen jalkoihin. Olen entistä pirteämpi ja energisempi. Toissa iltana kävin jopa juoksemassa 45 minuutin ajan, edellinen lenkki olikin Adidasheimon nimissä juostu puolimaraton kesäkuun alusta. Uusi työ on saanut aikaan sen, että tekee mieli uudistua muutenkin ja löytää niitä vanhoja itselle tärkeitä asioita ja tekemisiä jälleen omaan elämään.

Olen sitä mieltä, että uusi on aina hyvästä, oli tilanne mikä tahansa. Jälkeenpäin näen selvästi, että tätähän kohti olin itsekin menossa jo viime kesästä lähtien. Sitkeästi vain yritin elvyttää vanhaa, vaikka kokonaan uutta oli keksittävä. Töiden vähyys kesällä oli jo ensimmäinen merkki, mutta silloin vielä päätin tehdä kaikkeni, jotta voin jatkaa samaan malliin. Olen kai sitten vain sitä tyyppiä, joka haluaa kääntää jokaisen kiven, ennen kuin uskoo. Joskus olisi ehkä hyvä pysähtyä jo aiemmin tunnustelemaan erilaisia vaihtoehtoja, eikä olla niin jääräpäinen. Mutta toisaalta, kaikella on aikansa.

Viikonlopun voimasanat tulevat tässä:

Kun mikään ei ole varmaa, kaikki on mahdollista! Et vain aina osaa vapaaehtoisesti luopua vanhoista asioista ja tavoistasi olla ja toimia, vaikka ne aikojen saatossa olisivatkin muuttuneet itsellesi epäsopiviksi ja joku muu tapa toimisi paremmin. Jos et itse näe tarvetta muutokseen, saatat saada apuja suuremmilta voimilta. Ja kun huomaat, että sinut on työnnetty uuden eteen vaikka sitten väkisin, on se lopulta jännittävääkin. Vaikka sävelesi olisivat kuinka selkeät, mitään et lopulta pysty kontrolloimaan. Mikään asia tuskin koskaan on täysin omissa käsissäsi. Kaikki on mahdollista.

Upeaa lauantaipäivää sinulle!

xxx

Kaikella on juuri sopiva aikansa.