Valitse innostua – ja arki muuttuu iloisemmaksi

Valitse innostua – ja arki muuttuu iloisemmaksi!

Nyt kun virtaa on jotenkin enemmän, olen ajatellut kokeilla uusvanhaa asennetta ihan kaikkea kohtaan. Faktahan on se, että kaikki hommat eivät ole niin kiinnostavia tai iloa tuovia kuin toiset, mutta harva selviää elämässään ilman imurointia, kanin häkin joka aamuista siivoamista tai excel-taulukoita. Jos ajattelee niiden olevan epämiellyttäviä tehtäviä tai suorastaan yksi paskahomma, niin pitkällä kokemuksella voin kertoa, että sitä saa, mitä tilaa.

Ja koska noita hommia on vaikea päästä täysin pakoon, onkin muutettava asennetta. Yksi asia jota ehdottomasti kannattaa kokeilla, on innostuminen! Kun lietsoo itsensä innostumaan asiasta jota juuri on tekemässä, riippumatta siitä, onko se nyt ihan supermieleistä, kyllä sen asian tekeminen muuttuu huomattavasti iloisemmaksi ja mukavammaksi tehtäväksi. Exeliäkin voi täyttää fiiliksellä, että jee, innostun tästä nyt ihan valtavasti ja katson, miten se vaikuttaa tekemiseeni.

Kiitos, että sain herätä

Paitsi että joka aamu silmäni avatessani kiitän siitä, että sain herätä tähän ihmeelliseen aamuun, olen nyt päättänyt vakaasti myös innostua ja ottaa arjen vastaan jännittävänä seikkailuna, jossa koskaan ei tiedä, minne tuuli sen oman purren kuljettaa. On ihan eri juttu ottaa asiat vastaan ilolla ja innolla kuin huomattavasti matalammalla ja nihkeällä energialla. Ja pakko palata vielä tuohon imurointiin, sen olen jo vuosia ottanut meditatiivisena harjoituksena, jolloin kerrankin saan olla omassa rauhassa ilman, että joku keskeyttää jatkuvasti. Eikö olekin ihmeellistä!

Kuvassa innostuin kolmesta vapaapäivästä ja auringosta!

Tunteita voi vahvistaa

Kaikki tunteet kuuluvat arkeen, mutta uskon myös siihen, että varsinkin kun arki on mukavan tasapaksua eikä suuria murheita ole, me voimme valita vähintäänkin vahvistaa jotain tunnetta tai sitten paisuttaa sitä kertaheitolla suuremmaksi. Innostuminen on juuri sellainen tunne, jota itse voi lietsoa, suosittelen kokeilemaan. Se, että innostuu, ei tarkoita sitä, etteikö antaisi negatiivisille tai jopa niille raastaville tunteille valtaa, silloin kun niille on paikkansa. Mutta innostuminen auttaa olemaan valittamatta niin sanotusti turhasta.

Ja jos aamulla ei ole ihan täysillä innokkaana aloittamassa uutta päivää, samassa hetkessä loistavasti toimii se, että alkaa funtsia, mistä kaikesta voi olla kiitollinen: ehkäpä kahdesta toimivasta jalasta, silmistä, joilla näkee, ihmisistä ympärillä, toimivasta jääkaapista, aamukahvista, lämpimästä suihkusta, metrosta, joka vie työpaikalle. Ja jos ei vieläkään fiilis ihan lähde, hetken voi miettiä, miten elämä vaikeutuisi, jos edellä mainittuja ei itsellä olisi.

Me ihmiset olemme sellaisia, että pidämme niin monia asioita itsestäänselvyytenä. Usean asian arvon ymmärtää vasta sitten, jos siitä jostain syystä joutuu luopumaan.

Eli: valitse innostua siitä mitä teet, ja katso, muuttuuko mikään!

Mahtavaa keskiviikkoa,

Jenny

P.s. SYDÄN tuossa alla on tullut jäädäkseen! Saa painaa!

INSTAGRAMISSA

FACEBOOKISSA

Kesäloman tarkoitus ei ole toipuminen kuluneesta vuodesta

42 mittariin – ikääntyminen ja elämä ON ihmeellistä

Hirviötyökaveria ei tarvitse sietää eikä miellyttää

juoksukoulu aloittelijoille Helsingissä – startit elo- ja syyskuussa

hyvinvointi alkaa siitä, että ymmärtää olevansa hyvinvoinnin arvoinen