Hyvä elämä

Valo

Ollapa yhtä viisas ja oppinut kuin Tommy Hellsten. Jonkin verran hänen kirjojaan olen lukenut, mutta erityisesti pidän hänen Facebook-päivityksistään.

Alla oleva Tommyn näppikseltä oleva lausahdus kolahti.

Kun vaikeudet saavuttavat sellaiset mittasuhteet, että niiden alle on murskautua, on valo jo niin lähellä että sen kajon voi aavistaa.

Tuo on niin totta, empiiristä tutkimustietoa.

Kun epätoivo on suurimmillaan, ulospääsy mistä tahansa tilanteesta on jo olemassa. Sitä ei vain sillä hetkellä voi käsittää eikä uskoa, kun tuntuu, että ratkaisua ei ole.

Aina on ratkaisuja ja vaihtoehtoja! Silloinkin, kun elämä tuntuu sysipimeältä eikä valoa juuri näy. Vielä tulee se päivä kun on helppo hengittää ja hymyillä.

Yhtäkkiä sitä vain huomaa, että on selvinnyt. Ja jälkeenpäin oma tilanne voi tuntua käsittämättömältä. Miten silloin saattoi voida niin huonosti, kun nyt on kaikki niin hyvin.

Ah. Lukekaa Tommya! Minä ainakin aion.

Tämäkin tepsii tiukassa paikassa! Muistetaan hengittää!

3 thoughts on “Valo

 1. Tommy Hellsten on sanonut myös: ”Onnellisia ovat ne ihmiset, jotka suostuvat kohtaamaan kipunsa ja antautuvat elämälle.”

  Tämä helpottaa. Aina.

  1. Itse ajattelin lähinnä oman menneisyyteni tiukkaa ajanjaksoa tuolla lauseella, mutta totta tuokin, mitä sanot :) On myös ollut hetkiä, jolloin kaikki on ollut tosi hyvin, mutta olen voinut huonosti.
   Joka tapauksessa kaikki tämä on johtanut elämän tarkisteluun monilta eri kanteilta. Myös kaikessa huonossa on jotain hyvää, ja paljonkin.
   Kivaa viikonloppua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *