Vapaus

Pitkästä aikaa aamulla olikin kunnon pakkanen, ja samalla niin kaunista! Meri on alkamassa jäätyä ja pinnalla näkyi jo ohut jääpeite. Jääpeitteen päällä tanssi usvainen höyry. Höyry liikkui kevyesti, vaivatta ja pysähtymättä, mutta samalla se tuntui olevan todella läsnä tässä hetkessä. Sen vain kuului olla siinä jääpinnan päällä, tanssia ympäriinsä ja se tiesi oman paikkansa. Se näytti vapaalta.

Siinä sitten ihastelin maisemaa ja pysähdyin hetkeksi. Olisin varmasti kauemminkin siinä hengaillut, jos varpaat eivät olisi alkaneet kangistua kylmästä. Itsestäni alkoi tuntua samalta kuin miltä usvaisen höyryn liikehdintä näytti. Vaikka tekemistä on tänäänkin vaikka kuinka, jostain nousi vahva luottamus siihen, että kaikki sujuu kevyesti, vaivatta ja etenen pysähtymättä, mutta silti läsnä tässä hetkessä. Hommat sujuvat kuin tanssi ja tiedän oman paikkani. Nautin kaikista eteen tulevista hetkistä. Tunsin itseni vapaaksi.

Jos haluaa olla vapaa, tulee ymmärtää se, että mitään elämän ja arjen puolia ei pääse pakoon. Eikä mitään edes tarvitse paeta. Ei kiirettä, ei myöskään leppoisuutta. Ei iloa, ei myöskään surua. Ei rauhaa, ei rauhattomuutta. Ihmisenä oleminen kattaa niin paljon epätoivosta toivoon ja rakkaudesta pelkoon. Asian hyväksyminen jeesaa!

Kuten Gangaji sanoo, vapaus on suostumista elämään kaiken keskellä.

Hienoa tiistaita sinulle!

Jätkäsaari!

Jätkäsaaren silta.

 

Aurinko! Valoa on kaivattu.

Aurinko! Valoa on kaivattu.