Voihan älynväläys

Huolimatta kuopuksen 11 tunnin yhtenäisistä unista taisin herätä väärällä jalalla. Nykyään sentään osaan lukea tunteitani. Ymmärsin kyllä, ettei minua aamulla harmittaneet kadonneet lapaset, vaan tämän päivän deadline, uuden bodypump-ohjelman vetäminen ensimmäistä kertaa sekä sähköposti, joka minun tulee tänään kirjoittaa. Kadonneet lapaset kävivät tekosyystä rähjätä.

Sitten taas petyin itseeni, että näinkö heikko ihminen olen, vaikka kuinka työskentelen itseni kanssa ja yritän toimia oikein. Yhtäkkiä koin oivalluksen. Itsensä kehittäminen ei ole itsessä esiintyvien vikojen ja epätoivottujen luonteenpiirteiden poistamista, vaan se on niiden omien hyvien puolien kehittämistä. Kun hyvä vahvistuu, huono heikentyy automaattisesti!

Eli kun minulla palaa pinna siksi, että omat asiani stressaavat, minun on hyvä kehittää kärsivällisyyttäni. Ja miksi asiat tänään stressasivat: Siksi, että olin jättänyt ne viime tippaan. Alan hoitaa asioita aikaisemmin ja kehitän organisointi- ja ajanhallintakykyjäni. Käyn asioiden kimppuun samantien jos mahdollista. En jätä mitään roikkumaan, minkä voin tehdä heti. Kehitän itsessäni siis jämäkkyyttä ja innokkuutta tarttua asioihin heti.

Siinäpä se. Melko yksinkertaista.

Talvi tuli! Kohta näyttää taas tältä, kuva viime vuodelta.