Viisi oivallusta, jotka muuttivat elämäni

Taannoinen 10 oivallusta, jotka muuttivat elämäni -postaus saa nyt jatkoa.

Vastaisku ankeudelle

Tässä viisi seuraavaa elämäni muuttanutta oivallusta, myöskin tärkeitä. Ne eivät ole kuitenkaan missään tärkeysjärjestyksessä, sillä näitä asioita on vaikeaa jos ei mahdotonta arvottaa. Mutta tässä ne tulevat, viisi oivallusta lisää, jotka muuttivat elämääni täysin.

1 Negatiivisuus ei johda myönteiseen lopputulokseen

Loputtomiin ei kannata vihata, syyttää tai olla katkera, sillä negatiivisuus ei ikinä voi johtaa myönteiseen lopputulokseen ja kaikkein eniten siitä kärsii ihminen itse. Tämä koskee niin muita ihmisiä, maailman tapahtumia kuin itseämme. Toki kohdatessaan suuria vaikeuksia ihmisellä vie aikansa, ennen kuin noista tunteista voi luopua, mutta loppuelämäksi niihin ei kannata jäädä vellomaan, sillä ne tuskin kenenkään oloa parantavat.

2 Jokainen voi onnistua

Aina kun joku onnistuu jossakin ja joku toinen menestyy, kannattaa paitsi iloita, myös muistaa se, että se tarkoittaa, että itsellekin tuolloin oikeastaan mikä tahansa asia on mahdollista. Toisten onnistuminen kannattaakin ottaa omaa motivaatiota ruokkivana bensana, ei kadehdittavana asiana.

Vaikka elämä on välillä epäreilua ja lähtökohtamme ovat erilaisia, ihmeitäkin voi tapahtua. Mitä jos näet sen, kun uskot siihen, etkä usko siihen, vasta kun näet sen?

Vastaisku ankeudelle

3 Pakko ei motivoi 

Jos jokin asia tuntuu jo ennen tekemisen aloittamista nihkeältä tai siitä sopiessa vatsassa tuntuu kummalliselta, kannattaa pysähtyä kuuntelemaan intuitiota. Se, että tekee asioita siksi, että on pakko, joku muu haluaa tai luulemme, että meidän pitää tehdä niitä, jotta saisimme toisten hyväksyntää, ovat todella huonoja motivaattoreita. Pakko on siivota ja pakko on käydä vaihtaa autoon renkaat, mutta noihin asioihin voi pakon sijaan kokeilla uutta asennetta: hoitaa vain ja lakkaa valittamasta. Ennen kaikkea elämässä kannattaa tehdä niitä asioita, joita itse haluaa tehdä. Jos se ei ole mahdollista, kokeile katsoa asioita eri näkökulmasta.

4 Aina ei huvita

Ja sekin on hyväksyttävä, sillä arkeen kuuluvat kaikki tunteet. Aina ei jaksa olla iloinen, energinen, kiitollinen eikä edes myönteinen. Joskus vatuttaa, vaikkei sille edes löydy mitään tiettyä syytä. Ja kun kaikki toimii, asioita luisuu helposti pitämään itsestäänselvyyksinä.

Kun hyväksyy sen, että elämästä iloitseminen ja sen arvostaminen on välillä itsensä muistuttelua, osaa olla armollisempi. Ja silloin on taas helpompaa tehdä jokaisesta päivästä riittävän hyvä kokemus niin itselle kuin toisille. Joskus ei huvita, mutta kun useimmiten huvittaa, se on jo tarpeeksi.

Vastaisku ankeudelle

5 Elämä on ihme

Elämän ihmeellisyyden voi ymmärtää tässä hetkessä. Asioiden ja ihmisten arvon voi nähdä jo nyt, ennen kuin mitään sattuu tai jonkun menettää. Mitä enemmän maailmalla tapahtuu, sitä enemmän sitä omaa perusarkea osaa arvostaa. Oikeasti yksikään päivä ei ole tavallinen, sillä tavallisia hetkiä ei olekaan, kaikki on ihmettä, jos niin haluaa asiaa tarkastella.

 

Pirteää perjantaita sinulle! Huomisessa valmennuksessa on peruutusten takia runsaasti tilaa! Jos pyörit Helsingissä, tervetuloa!

*Tule myös Instagramiin ja Facebookiin!

Vastaisku ankeudelle