Äänimaljahieronnalla eroon ylikierroksista

Olisi pitänyt varata aika jo aiemmin syksyllä – Äänimaljahieronnalla eroon ylikierroksista.

Tiedätkö sen tunteen, kun pyörii yöllä sängyssä, kaikki maailman asiat pyörivät päässä, ja on vaikea rentoutua? Viime keväänä ajauduin jälleen kerran stressiputkeen, jossa tapahtui juuri noin ja minun oli vaikea rentoutua. Erityisesti öisin tuntui siltä, että koko kroppa oli jännittynyt päästä varpaisiin. Vaikka nukahdin hyvin, heräilin, ja herätessäni en saanutkaan enää nukahdettua tai katkaistua yöllistä ajatusmyllyä. Kolmen viikon huonojen unien jälkeen (tiedän, tämä on lyhyt aika verrattuna aiempaan viiden vuoden nukkumattomuuteeni ja heräilyyni) sain stressiputken ja jännityksen poikki äänimaljahieronnassa. On aika hurjaa, että osa meistä ihmisistä ei enää millään meinaa osata rentoutua. Huomaan itsekin, kun olen ajautunut siihen tilaan.

Ensin mieli pälpätti – kunnes hiljeni

No, koska syksyn mittaan unet taas kärsivät aika ajoin, varasin jo pari viikkoa sitten ajan entiseltä kollegaltani Susannalta, joka tekee myös äänimaljahierontoja. Ja vaikka ensimmäisen vartin ajan hoitopöydälläni maatessani mieli ensin pälpätti ja huolehti muun muassa kaikista tekemättömistä töistä, pian aloin rauhoittua ja putosin sinne jonnekin, missä ajatuksia ei oikeastaan edes ole, on vain läsnäolo hetkessä ja syvä rauha.

Kun Susanna sitten hoidon jälkeen totesi, että kuitenkin osaan rentoutua, se tuntui lohduttavalta. Tunnen itseni ja kehoni aika hyvin, teen kohtuupaljon töitä, jotta palautuisin ja olisin stressaamatta. Usein osaan ennakoida ja minimoida stressin määrää, mutta näköjään en aina. Sitten kun astuu ylikierrostelun puolelle, sieltä on vaikea päästä itsenäisesti pois.

Värähtely kulkeutui kuin luihin ja ytimiin

Gongin ja ennen kaikkea maljojen äänet ja niiden värähtely tuntuivat menevän taas luihin ja ytimiin ja kylmät väristykset kulkivat välillä päänahassa asti. Susanna soitti kulhoja esimerkiksi selkääni ja vatsaani vasten ja aivan mahtavan rentouttavalta tuntui se, kun hän liu’utti kulhoja pitkin käsiä ja jalkojani. Tunsin, kuinka jännitys katosi ja saavutin sen saman rauhallisen ja levollisen olon kuin viime keväänä. Uskonkin, että ylikierrostelu ja jännittynyt olo on taas historiaa, ja jotten joutuisi siihen tilaan jälleen kerran, aion mennä seuraavan kerran äänimaljahierontaan jo joulukuussa. Järkeväähän hoidossa on käydä ennaltaehkäisevästi eikä vasta sitten, kun on jo ihan kierroksilla. Ja varsinkin silloin, kun ei olisi aikaa, kannattaa äänimaljahierontaan mennä!

Susannan tavoittaa facebookista ja hän tekee hoitoja tiistai-iltaisin. Itse maksoin hoidosta 48 euroa, joka taisi olla muuttotarjous, koska Susanna muutti hiljattain tekemään hoitoja Munkkiniemeen toisesta kaupunginosasta.

Aah. Olo on ollut mukavan raukea koko illan. Nyt laitan koneen kiinni ja alan valmistautua hyväuniseen yöhön.

Onko kokemuksia äänimaljahieronnasta?

Jenny

Tule Instagramiin!

Tule Facebookiin!

Lue myös:

Arki on nyt sitä, mistä haaveilin

Sama paino – eri kroppa