Sama paino, mutta eri kroppa – keho on muuttunut lihaskuntotreenin myötä

Sama paino, mutta eri kroppa – keho on muuttunut lihaskuntotreenin myötä

Sama paino, mutta eri kroppa – keho on muuttunut lihaskuntotreenin myötä. Eilen aamulla kävin taas treenaamassa voimavalmentaja Noora Kenttämaan kanssa. 16 kuukautta sitten heinäkuussa, kun mursin jalkani, palasin salille, mikä on yksi parhaita päätöksiäni jälleen kerran. Ensin treenasin itsekseni ja toki voisin treenata nytkin yksin, mutta minusta on mahtavaa saada palautetta esimerkiksi liiketekniikasta ja tehdä ammattilaisen tekemiä treenejä ja treeniohjelmia.

Vahvempi olo

Lihaskuntoharjoittelu on paitsi tehnyt olosta vahvemman, on se myös muokannut kroppaa ja erityisesti ryhtiä. Hyödyttäähän voimatreeni juoksuakin ja itse asiassa ihan kaikkea arkea. Myös juoksuasento on parantunut. Mutta kun istuu päivät pitkät toimistolla läppärin äärellä, niin alkaahan se istuminen läppärin äärellä näkyä kehossa. Lihaskuntotreeni ja myös liikkuvuusharjoittelu ovat ainakin itselläni ihan avainasia pitää erityisesti selkä ja niskahartiaseutu kunnossa.

Nooran treeneihin päädyin joskus tämän vuoden tammikuun tienoilla, jolloin ostin paikan hänen pienryhmästään. Olimme pari kertaa treenanneet aiemmin yhdessä, joten tiesin, mitä on tulossa. Sen jälkeen olen käyttänyt Nooran yksilövalmennuspalveluja ja ostanut aina viiden kerran ”kortin” kerrallaan.

Kun treenasin pääsykokeisiin, oli mahtavaa, että oli asiantuntevaa apua tarjolla. Kun kokeissa sitten sössin sen ylätaljan, lähti ensimmäisten viestien joukossa viesti Nooralle – luonnollista. Nyt kun minulla ei ole toistaiseksi sen kummempia ”lihaskunnollisia” tavoitteita paitsi pysyä mahdollisimman terveenä ja ehjänä ja pystyä juoksemaan, olen jatkanut Nooran kanssa treenaamista pari kertaa kuussa.

Sama paino, mutta eri keho.

Puntin ja juoksun yhdistäminen on muokannut kehoa

Mutta vasta eilen oikeastaan tajusin sen, mitä punttitreeni ja sen yhdistäminen juoksun kanssa on tehnyt keholleni. Painan tällä hetkellä tismalleen saman verran kuin vuosi sitten eli 68,5 kiloa. Noissa kuvissa on siis tasan vuosi eroa ja painoni on sama. Kun muutin elämäntapojani, paino putosi tuohon lukemaan ja siinä se on tasaisesti voisiko jopa sanoa, että jumittanut, nyt jo reilu pari vuotta. Mutta kun katselin vuoden takaisia kuvia itsestäni, huomasin, että vaikka paino on prikulleen sama, kroppa on muuttunut.

Jos vuosi sitten Patagonian kevytuntsikasta meni vetoketju juuri ja juuri kiinni, niin vaikka paino on sama, takissa on nyt tilaa. Eli tämä oli taas hyvä muistutus itsellenikin siitä, että painoa on turha tuijottaa eikä vaakalukema aina kerro kaikkea. Maaliskuussa kävin kehonkoostumusmittauksessa, joten ihan viime syksyltä asti ei ole dataa, mutta kun joulukuussa aion uusia tuon kehonkoostumusmittauksen, kuulen lisää siitä, miten kroppa on muuttunut kahdeksassa kuukaudessa.

Paljon on kysytty siitä, miten yhdistän salitreenin ja juoksun, ja palaan siihen pian omassa postauksessa! Olen perusliikkeiden ystävä ja tykkään kokonaisvaltaisista liikkeistä. Lemppareitani ovatkin esimerkiksi maastaveto, penkkipunnerrus, kyykky ja pystypunnerrus. Ylätaljaan minulla oli  pitkään vihasuhde, mutta pikku hiljaa alan lämmetä myös sille. Yksi saavuttamaton tavoite on ottaa leuanveto haltuun, mutta siihen on vielä matkaa. Nooran opissa ja itse treenaten se kuitenkin on aivan mahdollista!

Kivaa perjantaita! Tämä lähtee nyt iltasella kahden 8-vuotiaan kanssa Sirkus Finlandiaan. Menevät taas unirytmit sekaisin, hih!

Jenny

Tule Instagramiin!

Tule Facebookiin!4 thoughts on “Sama paino, mutta eri kroppa – keho on muuttunut lihaskuntotreenin myötä”

 • Tosi hieno muutos.
  Jos noi ovat sun lihaskunto suosikkeja niin tuu käymään meidän salilla TFW Konalassa. Meillä on just noita perusliikkeitä. Aina valmiit ohjelmat ja valmentaja sekä treenipari joka tarkistaa että menee kaikki hyvin.

  • Kiitos Elina kommentista! Vitsi, nyt kun juoksukoulut jää tauolle joulu-tammikuuksi, niin voisinpa lyöttäytyä sun matkaan joku päivä! Mä oon perusliikkeiden ja vapailla painoilla tai kehonpainolla tehtävien liikkeiden ystävä 🙂
   Kivaa viikkoa!

 • Jään innolla odottamaan tekstiä juoksun ja lihaskuntoharjoittelun yhdistämisestä. Lihaskuntoharjoittelu on ainakin itselleni kaikista ”vaikein” osuus juoksutreeniä, sillä se meinaa välillä unohtua tai siitä tulee ajanpuutteen iskiessä helpoiten tingittyä.

  • Kiitos Runfable kommentistasi!
   Yritänpä saada postauksen tehtyä tällä viikolla. Tiedän fiiliksen, itsehän tingin siitä parikin vuotta, kun lopetin lattiatuntien ohjaamisen. Muutenkin pitkään oma lihaskuntotreeni oli ollut pienillä painoilla tekemistä, mikä ylläpiti sen hetkistä tilaa, mutta ei kyllä enää kehittänyt.
   Nyt oma kehitys on kyllä motivoinut ja tässä noin vuodessa olen saanut kohtalaisen rutiinin jo tuosta painoharjoittelusta.
   Mukavaa viikkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *