iRobotin Roomba tuli taloon – imurointi sujuu nappia painamalla

Roomba-postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Witt Finlandin kanssa. 

iRobotin Roomba tuli taloon – imurointi sujuu nappia painamalla. Meillä on reilun kuukauden verran imurointi sujunut todellakin kirjaimellisesti nappia painamalla, koska sain testiin iRobotin Roomba 966 -imurin. Olen robotti-imureiden suhteen myöhäisherännäinen, vaikka niitä on markkinoilla ollut  jo vuosia. Tekniikka on kuitenkin kehittynyt ja nykyrobotit ovat kuulema ja toki luonnollisestikin laadukkaampia kuin vuosien takaiset kollegansa. Meidänkin kapine osaa navigoida läpi koko asunnon ja siinä on myös kohdetoimintosiivous, jolla neliömetrin alueen saa helposti puhtaaksi.

Meidän koko perhe on ihastunut Mummeliin, joksi robottimme ristimme. Imurointi sujuu itsestään joko silloin kun olemme kotona tai sitten ajastamalla Roomban hommiin iRobot Home -sovelluksella. Toistaiseksi olen suosinut imurointia silloin, kun olemme kotona. Keskittyminen nimittäin hieman herpaantuu, jos kesken palaverin luurin näytölle lävähtää viesti, että mummeli jumissa, vaikkakin tämä on harvinaista.

Nappia painamalla koko kämppä puhtaaksi.

iRobotin sovellus on todella helppokäyttöinen.

Roomba osaa kiertää esteet

Harvoin Roomba kuitenkaan jumiutuu, sillä se saa sinnikkäästi hilattua itsensä paksullekin matolle ja kynnysten yli. Ainoa työ, joka täytyy ennen imurointia tehdä, on nostaa turha irtotavara lattialta ylös, jotta Roomban työ helpottuu ja se pääsee vapaasti kulkemaan.

Joitain tiukkoja kulmia se ei välttämättä saa heti puhtaaksi, joten minulla on tapana imuroida esimerkiksi makkarissa yöpöytien alta keittiössämme seisovalla varsi-imurilla. Vaikka Roomba on kyllä taitava myös seinänvierustojen ja huoneen kulmien kanssa, mutta tuossa kohtaa tila jää niin pieneksi sängyn takia.

Roomba nimittäin osaa mennä ohi esteistä ja ymmärtää myös sen, että huonekalujen, kuten sänkyjen alta, pitää imuroida. Roomba onkin pelastus, sillä meidän sänkymme on niin matala, ettei varsi-imurilla pääse sen alle, vaan sänkyä oli aina ennen siirrettävä. Nyt ei tarvitse, sillä robotti-imuri kyllä putsaa kaiken tilan sängyn alta.

Imuri painaa neljä kiloa.

Liikkuu huoneesta toiseen

Roomba osaa palata takaisin telakkaansa, esimerkiksi kun ajastettu työ on tehty, se kaipaa latausta tai pölysäiliö on täynnä. Se myös vaihtelee huoneita ”fiiliksen mukaan” eli saattaa palata jonnekin uudemman kerran. Käytännössä se siivoaa kuin ihminen, ja meidän 90 neliön asuntoon sen 75 minuuttia kestävä akku riittää mainiosti.

Imurin mukana tuli virtuaalinen majakka, jos ei halua, että Roomba menee esimerkiksi lähelle koiran ruokakulhoja tai jotain arvoesinettä. Toistaiseksi emme ole sitä käyttäneet vaan Roomba on saanut liikkua asunnossamme ihan miten haluaa. Erityisesti Roomba 966-versio sopii lemmikkitalouksiin, sillä se kerää lemmikkien karvat eikä tukkeudu niistä.

Roomban pohjassa on muutama asia, jotka pitää kerran viikossa putsata, mutta sen huoltaminen sujuu käden käänteessä. Sovellus neuvoo myös Roomban hoidossa ja kunnossapidossa. Kun imurin pitää kunnossa, myös siivous sujuu.

Robotti-imurin käyttöönotto oli myös helppoa ja siinä kesti vain muutama minuutti. Sovelluksen latasin AppStoresta ja imuri liitettiin kotiverkkoon. Samalla imurille sai antaa nimen, ja meidän siis sai hetken mielijohteesta nimen mummeli.

Roomban pohjassa on muutama asia, jotka pitää pölysäiliön tyhjentämisen lisäksi puhdistaa noin kerran viikossa.

Roomban koti on olkkarissa tuolin alla. Sinne se osaa palata yksinkin.

Meditatiivista seurata Mummelin touhuja

Vaikka Roomban ääni on samankaltainen kuin tavallisen perässä vedettävän imurin, on sen puuhastelua lähes meditatiivista seurata. Meillä taitaa olla kuherruskuukausi menossa, sillä ensimmäisen kuukauden ajan olen tosiaan aika aktiivisesti tarkkaillut, kun Mummeli imuroi. Paitsi että se on kekseliäs, on se sinnikäs. Jos jokin maton kulma tuntuu ensin liian korkealta, ei mene kuin hetki, niin imuri on keksinyt kulman, jolta matolle pääsee kiipeämään. Myös sen automaattinen palaaminen ”kotiin”  ja kiinnittyminen telakkaan on hieno taito.

Lämmin suositus jokaiselle, joka ei niin lämpene imuroinnista. Mummelin ansiosta olemme alkaneet nauttia imuroinnista – ihan koko perheen voimin! Ja nykyään meillä on aina siistiä: Roomba pyörii kotonamme usein kolmesti viikossa, ja muuten se viettää aikansa telakassaan olohuoneessa tuolin alla.

Aivan mahtava arjen helpottaja! Kun elää ruuhkavuosia, niin kaikki tällainen tekniikka on enemmän kuin ihastuttavaa!

Jenny

Tule Instagramiin!

Tule Facebookiin!

Lue myös:

Arki on nyt sitä, mistä haaveilin

Sama paino – eri kroppa