Because I can

Tämä päivä on kyllä ollut aivan syvältä. En muista, milloin viimeksi olisin ollut näin kipeä ja kärttyinen. Olen aivastanut noin sata miljoonaa kertaa ja yrittänyt nukkua nenäliinameren keskellä. Outoa tässä on se, että kun muulla perheellä kuume paukkui lukemasta 39 aina 40 asteeseen saakka, itse mittasin onnettomat 37.2. Ainoa mikä itselläni on paukkunut, on ollut pinna. Ihailen ihmisiä, jotka pysyvät coolina sairainakin.

Ilon vuosi -blogin Katja ilahdutti minua haasteella, jossa tulee listata asioita, jotka tapahtuvat, koska minä saan/voin valita. Ensiksi sanon sen, että olen yhä samaa mieltä kuin ekaluokan ystäväkirjassani. Silloin toivoin, ettei maailmassa olisi sotia, humppuja tai nälänhätää. Nyt aikuisena lisäisin kirjaan vielä pyynnöt maailman väkivallattomuudesta ja siitä, ettei kukaan joutuisi kituuttelemaan köyhyysrajan alapuolella. Mutta koska noita edellä mainittuja on vaikea täysin estää, listaan nyt asioita, jotka ovat itseni saavutettavissa. Koska voin valita. Because I can (choose).

Koska minä saan valita,

1 Minulla on työ, josta pidän paljon. Freelanceriksi jättäytyminen oli oma valintani, enkä ole sitä katunut.

2 Olen työstäni huolimatta ehtinyt viettää rutkasti aikaa myös yksivuotiaan kuopukseni kanssa. Hän on pieni ihme ja koko perheemme lellikki.

3 Ohjaan sivutyönä liikuntaa, joka on aina (paitsi viime vuonna) ollut henkireikäni, joskus jopa pakkomielteeni.

4 Vietän aikaa ihmisten kanssa, joiden kanssa ystävyys perustuu vastavuoroisuuteen. Kyllästyin tyyppeihin, jotka aina vain tahtoivat jotain eivätkä huomioineet toisia lainkaan.

5 Pyrin ottamaan asiat vastaan sellaisina kuin ne ovat. Pyrin pysymään coolina tilanteessa kuin tilanteessa ja valitsemaan omat tunnetilani (vieläkin toisinaan vaikeaa!). Pyrin tarttumaan hetkeen ja nauttimaan siitä. (Tänään mikään näistä ei onnistunut).

Ja koska minä saan valita, minulla tulee olemaan

1 Talo meren rannalla. Rakastan merta. En tiedä parempaa kuin aamu-uinti suoraan omalta laiturilta. Taloon kuuluu luonnollisesti myös riittävän tilava auto sen omalla parkkipaikalla ja kerran viikossa käyvä siivooja.

2 Riittävästi rahaa, jotta voin olla huoleton ja vapaa, mutta samalla voin myös auttaa heitä, jotka apua tarvitsevat.

3 Aikaa tehdä hyväntekeväisyystyötä ja ylipäänsä työtä, jolla on merkitystä. Menen opiskelemaan alaa, joka minua syvästi kiinnostaa ja innostaa.

4 Onnellinen elämä ja rakkaat ihmiset lähettyvilläni. Aikaa ja mahdollisuuksia nukkua, syödä hyvin, urheilla ja pysyä terveenä. Kehittyä ihmisenä niin, että olen itsenikin mielestä tosi jees tyyppi.

5 Aikaa toteuttaa itseäni ja tehdä todellakin vain asioita, joista nautin tai jotka tuntuvat minusta tärkeiltä.

Uskon siihen, että omat konkreettiset tavoitteet on mahdollista saavuttaa. Ne on hyvä tehdä itselleen selväksi, jotta voi alkaa työskennellä niiden parissa.

Jos ei edes itse tiedä, mitä tahtoo, kuka tietää? Täällä lisää teemasta.

Atshii! Haasteen aivastan eteenpäin Anzille ja Pinjalle. Rakkaudella, kera basillien.

Päivän asento: Jalat rahilla. Päivän teema: Roskaa telkkarista. Päivän asu: Pitkät kalsarit, villasukat ja villapaita. Päivän look: Au Naturel.