Hyvä elämä

Elämän hienosäätöä

Olen kirjoittanut ennenkin valinnoista, mutta mielestäni on hyvä pitää asia mielessä. Teemme joka päivä, joka tunti ja joka hetki valintoja. Tietoisia ja tiedostamattomia. Joskus valinnat ovat hyviä, joskus huonoja.

Huonon valinnan jälkeen usein analysoin hieman. Miksi tein niin? Mitä oikein mietin? Sitten pyrin korjaamaan tilanteen tai ainakin paikkaamaan sitä. Nykyään en enää kovin kauaa pode morkkista tai itsesääliä. Sekin on valinta.

Hyvän valinnan jälkeen nautin hyvästä fiiliksestä. Jei, tää oli hyvä juttu!

Tosin usein valinnat ovat niin automaattisia, ettei niitä tule juuri kelailtua. Ehkä pitäisi.

Minusta on ihan mahtavan kiehtovaa ajatella, että periaatteessa koko ajan voisi toimia myös toisin. Kuljettaisiko elämä silloin täysin eri suuntaan? En usko. Uskon siihen, että lähtökohtaisesti suuri osa arjen valinnoista ei ole kovin isoja. Ne ovat enemmänkin pientä elämän hienosäätöä.

Pääsin eilen jututtamaan erästä filosofia Anna-lehteen kirjoittamani jutun takia. Käymämme keskustelu oli kiinnostava. Olisin voinut tuntea itseni totaalisen nollaksi niin fiksun tyypin seurassa, mutta itse asiassa minulle kävi päinvastoin. Keskustelumme ohessa huomasin oman edistykseni. Sen, miten olen muuttunut. Sen, miten oma ajatusmaailmani on muuttunut. Voin kertoa, että sen huomaaminen oli nastaa. On silti hyvää pitää mielessä, että henkinen matka on elämänmittainen treeni. Minä olen vasta alussa.

Sen olen huomannut, että kun jatkuvasti hienosäätää valintojaan aina sinne suuntaan, mikä tuntuu itsestä hyvältä, on jatkuvasti lähempänä tyytyväistä, rauhallista ja onnellistakin tilaa. Samalla tapaa on hyvä hivuttautua varovasti irti niistä asioista, jotka eivät tee oloa hyväksi.

Jokaisella meistä on oma hyvä olonsa omalla vastuulla. Muut eivät pysty valitsemaan puolestasi. Mitä sinä valitset?

 

 

4 thoughts on “Elämän hienosäätöä

 1. Ai niin, yksi mun voimalauseista on: ”Valitse positiivisuus.” Sen valinnan oikeellisuudesta voi ainakin olla satavarma. :)

 2. Valintojen tekeminen on niin ristiriitaista. Välillä on aivan mahtavaa, kun tajuaa, että MULLA on valta vaikuttaa tähän; välillä taas ahdistaa, kun ei vaan voi olla varma. Kunpa saisi itsensä tajuamaan, että parhaaseensa sitä aina pyrkii, perhana. Ja onhan päätöksen suuruudellakin merkitystä: minkä sukkaparin laittaisi jalkaan tänään vs. irtisanoudunko työstäni.

  Onneksi on Louise L. Hay, joka sanoo tähän: ”On yhdentekevää, missä pisteessä elämäsi on, mitä olet tähän mennessä kokenut ja mitä parhaillaan tapahtuu, toimit aina parhaan ymmärryksesi, tietosi ja tietoisuutesi mukaan. Kun opit lisää, teet toisin.” Huojentava oivallus!

  Sun postaukset jotenkin puree muhun tällä hetkellä, kiitos siis kun kirjoitat! Muutama kuukausi sitten ajattelin, että ”apua, taas jotain kasva-henkisesti-ja-ajattele-positiivisesti-löpinää”, mutta ajattelumallien muutos todellakin toimii.

  Aurinkoa päivääsi!

  1. Hyvä voimalausehan tuo! Tosin aina siihen ei kykene :)

   Kiitos palautteestasi! Mäkin diggailen Louise L. Hayta ja olen tuosta sanomasta samaa mieltä. Ihminen, vaikka hänen tilanteensa olisi millainen tahansa tai missä jamassa hän olisikaan, luultavasti toimii parhaansa mukaan silläkin hetkellä, niillä eväillä, mitä hänellä sillä hetkellä on. Sitä on vain välillä vaikea ymmärtää, joidenkin ihmisten valintoja seuratessa. Ehkä ei tarvitsekaan ymmärtää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *