Hotel Sveitsi Hyvinkäällä – lapsiperheen ja treenaajan unelmapaikka

Tämä postaus on kirjoitettu kaupallisessa yhteistyössä Hotel Sveitsin kanssa. 

Alppimatkan jälkeisellä viikolla kutsui Hotel Sveitsi – keho ja mieli kaipasivat rentoa tekemistä ja kevyttä aktiviteettia. Pakkasimme 8-vuotiaan ja hänen kuusi päivää vanhemman serkkunsa autoon ja huristimme kohti Hyvinkäätä ja Hotel Sveitsiä. Teemme 8-vuotiaamme kanssa paljon päiväreissuja ja pidempiäkin retkiä, mutta Hotel Sveitsi paljastui timantiksi, jonka olemassaolosta olin kyllä kuullut, mutta en ollut tiennyt sen monipuolisista liikunta-, rentoutumis- ja hauskanpitomahdollisuuksista.

Täällä ollaan, Hotel Sveitsi! Saavuimme Hyvinkäälle.

Odottelimme hotellin aulassa hetken huonettamme, koska olimme innoissamme liian aikaisin liikkeellä.

Lapset nukkuivat vierekkäin, aikuiset omissa sängyissään.

Tuntikausia SuperPark Sveitsissä

Torstaina saapussamme Hyvinkäälle ilma ei ollut kovin kesäinen. Saatuamme huoneen, joka 8-vuotiaiden mielestä oli tarpeeksi luksus heille, suuntasimme saman tien Superpark Sveitsiin. 8-vuotiaat katosivat siltä seisomalta foam-altaaseen, kun me aikuiset menimme heittelemään korista, potkimaan futista ja pelaamaan ilmakiekkoa – todella koukuttavaa. Parin tunnin riehumisen jälkeen lapset halusivat huoneeseen katselemaan telkkaria ja päätimme ennen illan ruokailua lähteä lenkille kokeilemaan, miltä jalat tuntuvat Alppireissun jäljiltä. Lenkkeilymahdollisuudethan olivat Hyvinkäällä Hotel Sveitsin kupeessa upeat ja opastukset selkeät. Tunkkasimme laskettelumäen huipulle ja juoksimme polkuja ja hiekkateitä pitkin takaisin hotellille. Tarkoitus oli ollut juosta kevyt 45 minuuttia, mutta puolisoni mösjöön vetämänä lenkki venähti puolella tunnilla ja paikoin mäkisen maaston takia ei omien jalkojeni mielestä ollut ihan sieltä kevyimmästä päästä.

SuperPark oli kyllä mahtava paikka. Aikuisellekin oli tekemistä.

Mösjöö pelaamassa korista.

Hyvinkään metsät! Ihan luksus!

Maailman paras kaurapuuro 

Ei muuta kuin suihkuun ja koko porukka ruokailemaan. Pakko muuten sanoa koko hotellista, että joka puolella oli tosi fressiä ja puhdasta! Olen itse nirppanokka mitä tulee hotellien siisteystasoon, ja Hotel Sveitsi kyllä läpäisi tiukan seulani aina huoneemme kylpyhuonetta myöten.

Hotellin Tila-ravintola oli myös positiivinen kokemus. Söimme siellä kahtena iltana ja myös aamupalat kahtena aamuna. Kaikki ruoat olivat herkullisia, tosin joihinkin lisäsin suolaa ja pippuria. Perjantai-iltana keittiö ruuhkautui ja saimme odotella sapuskojamme turhan kauan, mutta koska emme olleet menneet vatsat nälästä kiljuen ravintolaan, siitä ei ollut haittaa. Aamupala oli myös positiivinen kokemus ja erityisesti kaurapuuro oli superherkkua! En muista, milloin olisin saanut niin pehmeää kaurapuuroa. Nam.

Kuvissa kahden päivän ruokiamme.

Aamupalalla. Maistakaa sitä puuroa! Se on hyvää.

Aamukahvi, paras kahvi! Ja usein ainoa, jonka itse juon.

Kiipeilyhommia SeikkailuSveitsissä

Perjantaina ilma oli jo aurinkoisempi ja suuntasimme ensin SeikkailuSveitsiin kiipeilyhommiin. Vähän hirvitti, koska Alpeilla kiipeilykiintiö oli tullut aika täyteen, mutta ei muuta kuin radalle. Henkilökunta opasti selkeästi turvavälineiden käytössä ja valitsimme radan, joka ei ollut vaikeimmasta päästä, mutta vaati kyllä itseltäni itseni voittamista. 8-vuotiaani meni kuin vanha tekijä edeltä isänsä kanssa. Siskoni lapsi totesi, että jos serkku menee, niin menee hänkin. Itse totesin, että jos 8-vuotiaat menevät, menen minäkin. Rata oli tosi kiva kokemus, mutta päätimme jättää seuraavat radat seuraavaan kertaan ja kasvattaa rohkeutta siihen asti. Vielä ulkoilut luontopolulla ja sitten syömään maukkaat hampparit Sveitsi Snacksiin.

8-vuotiaat halusivat uudestaan Superparkiin, ja ostimme heille edellispäivän ranneketta vilauttamalla Comeback-liput 12 euron hintaan kappale. Sillä aikaa suuntasimme puolisoni kanssa treenaamaan hotellin yhteydessä olevalle Fit Park Sveitsi -kuntosalille, mikä oli aivan mahtavaa. Hotellissa majoittuvat pääsevät salille ilmaiseksi huonekortilla.

Valmiina seikkailuun!

Salilla.

Sveitsin uimalassa 50-metrinen allas 

Lauantaina ohjelmassa oli sitten aamupalan jälkeen uintia, ja sää alkoi suosia. Aurinko porotti ja Sveitsin uimalan miljöö oli miellyttävä, tunnelma siellä oli ihanan pysähtynyt. Lapset polskivat ensin ulkona, mutta siirtyivät sitten silmieni alla sisäaltaaseen, jossa oli myös liukumäki. Ulkona oli 50-metrinen allas, ja kyllä harmitti, että olin jättänyt uimalasit ja uimalakin kotiin. Olisi ollut mahtava tilaisuus harjoitella vapaauintia, jota en ole onnistuneen uintitalven jälkeen käynyt nyt treenaamassa moneen kuukauteen. Ja uida olisi saanut vieläpä ihanassa auringonpaisteessa.

Uinnin jälkeen suuntasimme vielä elokuviin katsomaan Lemmikkien salainen elämä 2 -leffaa. Kyseisenä lauantaina BioRexissä sattui olemaan perheleffapäivä, jolloin liput maksavat vain 8 euroa kipale. Seuraava perheleffapäivä järjestetään 17.8.

Sveitsin uimala oli superkiva paikka!

Huikea loma Hotel Sveitsissä

Olipahan mahtava reissu, totesimme kaikki yhdestä suusta ajellessamme vajaan tunnin kotiin Helsinkiin aktiivisten päivien jälkeen. En osaa sanoa, miksi emme ole suunnanneet aiemmin kohti Hotel Sveitsiä ja muita aktiviteetteja, mutta käynti ei varmasti jäänyt viimeiseksi. Oli todella kätevää, kun kaikki aktiviteetit sijaitsivat oikeastaan saman katon alla! Kokonaisuus vaikutti harkitulta viimeistä silausta myöten ja henkilökunnan ystävällisyys ja eri paikkojen siisteys tekivät hyvän vaikutuksen. Jäin myös kaipaamaan Hotel Sveitsin ympäristön ihanaa luontoa ja sen tarjoamia polkujuoksumahdollisuuksia.

Lämmin suositus ja iso kiitos Hotel Sveitsille. Onko kokemusta paikasta?

Jenny

INSTAGRAMISSA

FACEBOOKISSA

P.s. Sydän tuohon alas on tullut jäädäkseen. Saa painaa, kiitos <3

Miten pitää huolta siitä, että virtaa riittää seuraavaan lomaan saakka?

Kateus ja tyytymättömyys – kesän vitsaukset