Kun lomamoodi jäi päälle

Loma oli niin rentouttava, että minun on ollut vaikea orientoitua taas työn ulkopuolella tapahtuvaan arkeen. Lomamoodi jäi päälle, ja se on näkynyt treenissä, somen käytössä ja oikeastaan kaikessa tekemisessäni. Jos ennen minun on ollut vaikea olla tekemättä mitään, nyt olen halunnut olla tekemättä mitään. Some on ihan mahtava, ja saan sieltä tosi paljon inspiraatiota, ideoita ja tietoakin, mutta nyt on tuntunut paikoin hengästyttävältä vain seurata muita, kaikki vaikuttavat niin superaktiivisilta!

Mutta kuten IG-stooreissani totesin, ihminen tottuu kaikkeen. Itse totuin loman aikana ekaa kertaa herra ties kuinka pitkään aikaan rauhallisempaan tempoon ja somettomampaan elämään. Esimerkiksi Alpeilla puhelin toimi niin harvakseen, etten oikeastaan tiennyt ulkomaailmasta juuri mitään juoksupäivien aikana.

Viime syksyn, kevään ja talven aikana totuin taas siihen, että itselläni oli monta rautaa tulessa samaan aikaan. Toki se kuuluu myös luonteeseeni, ja lapsesta asti olen ollut sellainen, että haluan tehdä paljon koko ajan. Silti on ollut jännittävä myös huomata, miten iän karttuessa alkaa kaivata enemmän omaa rauhaa ja tietynlaista hitautta arkeen. Ei ole pakko säntäillä ja suorittaa. Ihan voi vaikka mennä metsään kävelemään ja istahtaa kannonnokkaan (kunhan ei ole itikoita!).

Kesän top 3 -puuhat.

Olen alkanut kyseenalaistaa itseltäni sitä, onko kaikki se, mitä puuhastelen, tarpeellista. Kuin huomaamatta rauhallisemman tempon tarve on ainakin juuri nyt noussut sen kaiken tekemisen edelle. Voi tosin olla, että ensi viikolla tai jo huomenna olen eri mieltä ja painan sata lasissa. Nyt kuitenkin olo on niin seesteinen ja hyvä, että yritän vielä pitää tämän fiiliksen enkä anna hektisyyden imaista itseäni mukanaan ainakaan täysillä.

Yhtäkkiä omilla tietyillä tavoitteilla ei olekaan enää niin isoa merkitystä. Juoksukilometrien keräämiseen sijaan tärkeämpää on kuunnella itseä ja kroppaa. Kyllä, ikuinen joogan aloittaja on palannut myös matolle. Toki juoksut jatkuvat, mutta mahtava on tehdä myös muita juttuja.

Lomamoodi jäi päälle, enkä usko, että se on huono asia. Toisekseen en usko sitäkään, että tämä tila jatkuisi minunlaisellani tekevällä ihmisellä loputtomiin, mutta nautin tästä nyt, kun oleminen ja lomamoodi ovat vallitseva olotila.

Tiedätkö fiiliksen?

Jenny

INSTAGRAMISSA

FACEBOOKISSA

P.s. Sydän tuohon alas on tullut jäädäkseen. Saa painaa, kiitos <3

Miten pitää huolta siitä, että virtaa riittää seuraavaan lomaan saakka?

Kateus ja tyytymättömyys – kesän vitsaukset