Hyvä päivä!

Olen miettinyt, että olenkohan alkanut tulla vanhaksi, kun elämä vain kulkee rauhallisesti omalla painollaan ja se tuntuu hyvältä. Joskus ennen kun minulla oli tapana odottaa jotain: kaverin bileitä, työmatkaa, joulua, viikonloppua, seuraavaa kesälomareissua. Suuria odotuksia seurasi usein pieni pettymys. Tässäkö se nyt oli? Onneksi siitä saattoi hypätä odottamaan seuraavaa asiaa. Hohhoijaa.

Asiat rullaavat hissukseen, mutta sitä tyytyväisemmältä oloni tuntuu. Asiat eivät välttämättä muutu, mutta ihminen muuttuu. Onneksi! Tuntuu huvittavalta katsoa taaksepäin, kun piti olla koko ajan jossain ja jotain. Kyllä voi ihmisellä mennä elämänarvot uusiksi. Uusia farkkuja tai luksuslaukkua tärkeämpää on se, että olen terve. Minä näen, kuulen, puhun ja kävelen.

Olen miettinyt paljon sitäkin, että kun vanhemmat tyttäreni olivat vauvoja, silloinkin minulla oli kiire koko ajan. Esikoiseni esimerkiksi yökyläili ensimmäisen kerran siskoni hyvässä hoidossa ollessaan nelikuinen. Piksu täyttää ihan juuri 11 kuukautta, enkä ole edes ajatellut, että olisin pikku sokeripalastani yhtäkään yötä erossa. Ehtiihän sitä myöhemminkin.

No, turha on murehtia menneitä, niitä aikoja ei saa takaisin. Mielestäni on kuitenkin ihan hyvä välillä miettiä myös omia menneisyyden toimintatapojaan. Ja sitten oppia niistä.

Jos nuorena äitinä äitiys toisinaan tuntui velvoitteelta ja joskus jopa rasitteelta, nykyään katson asiaa jotenkin todella eri silmin. Joka ikinen päivä, oli se hyvä tai huono, olen kiitollinen tyttäristäni. He ovat huipputyyppejä ja äitinä oleminen on yksi tärkeimmistä asioista elämässäni.

Siistiä on myös se, että vaikka kivoja asioita tapahtuu juuri nyt tai lähitulevaisuudessa, en siitä huolimatta koko ajan odota, että se, tämä ja tuo hetki tulevat. Että olisipa tää jo valmis. Tai mieti, että voi kunpa olisi jo ensi kevät, että voisin ryhtyä siihen, tähän ja tuohon.

Kun päästää irti siitä kaikki mulle heti tässä ja nyt -tilasta, se todella vapauttaa.

Sitä oppii nauttimaan tekemisestä lopputuloksen sijaan.

Se on aika mahtava juttu, se.

P.s. Jos sinulla on murheita, tee se huolilista. Itselläni se vaikuttaa ainakin toimivan.

Huomenna kans, se on vain valintakysymys!!(Kuva: the Cool Hunter)