Hyvää voi lisätä

Emme tunne oloamme hyväksi sen vuoksi, että maailmassa olisi kaikki kunnossa, mutta omassa maailmassamme on kaikki kunnossa, jos tunnemme olomme hyväksi. 

En muista, mistä aikanaan poimin tuon yllä olevan lausahduksen muistikirjaani, mutta jotenkin se kuulostaa lohdulliselta ja järkevältäkin. Kuten Ilon vuosi -blogin Katjakin toteaa, pahaa ei saa pois, mutta hyvää voi lisätä.

Vaikka itsekin tunnen toisinaan olevani vain pisara meressä, välillä olisi ehkä syytä pysähtyä miettimään, että jokainen ajatus voi vaikuttaa. Ystävällisyyttä voi osoittaa joka päivä niin itselleen kuin jokaiselle kohtaamalleen ihmiselle. Jokaisella meistä on mahdollisuus vaikuttaa toisiin ihmisiin positiivisesti. Siihen ei edes tarvita paljoa, monesti pelkkä hymy riittää. Minusta on aika ihana ajatus, jos oma läsnäolo voisi rauhoittaa toisia. Ja onhan se totta, että myönteisyys lisää myönteistä energiaa. Aivan kuten negatiivisuus tai yksikin ikävä sana voi pistää huonon fiiliksen kiertämään.

Ja kun itse olemme tyytyväisiä itsemme kanssa ja arvostamme itseämme, se huokuu ulospäin ja saa ehkä myös kohtaamiamme ihmisiä tuntemaan samaa itseään kohtaan. Toivon näin, mutta en tietenkään tiedä. Okei, tulee äkkinäisiä kaksoisleukapaniikkeja, kuten ystäväni tietävät, mutta se on kuitenkin aika pientä tässä maailmassa.

Se mitä teen tai ajattelen, vaikuttaa muihin ihmisiin. Kun ajatusten, tunteiden ja tekojen välillä vallitsee sopusointu, elämä voi olla aika mahtavaa. Minkä valitsemme huomiomme kohteeksi, se kasvaa suuremmaksi. Mietin juuri tässä erään kerran, että aika monet ajatuksistamme koskevat asioita, mitä emme edes halua. Hurjaa.

Ehkä voisimme huonon sijaan todella keskittyä levittämään eteenpäin hyvää mieltä ja iloisia ajatuksia. Ei siitä ainakaan haittaa voi olla!

Millaiset ovat ajatuksesi, sellainen olet itse.

Juuri nyt on hyvä hetki ajatella hyvää.

P.s. Positiivisuuden lisäksi tärkeitä asioita ovat anteeksianto ja rakkaus! Olin tänään telkkarissa, hih!

Hieno viisaus erään kamppailu-urheiluseuran treenikämpän akkunasta.