Olipas huippupäivä! Ja taas tuli todettua se, että kyllä ne asiat hoituvat yksi kerrallaan. Pitää vain luottaa itseensä. Ja tietenkin toimia ja olla tehokas. Olen huomannut itsessäni alkavan tulla esiin vanhoja, tuttuja piirteitä: mitä enemmän hommia on, sitä tehokkaammaksi muutun. Taputapu!

Aamun aloitin lempeästi Helsinki Day Spa:ssa Erottajalla, jonne oli kutsuttu bloggaajia kuulemaan heidän viime syksynä aloittamistaan, kehoa ja mieltä puhdistavista ja voimistavista kaupunkifestareista. Tänä keväänä hyvinvointifestaroimaan pääsee kolmesti. Päivän kertalippu maksaa 35 euroa/henkilö. Ensimmäinen, Puhdistava Body Holiday -nimellä kulkeva tapahtuma on jo ensi viikon sunnuntaina 18.3. Jokaisella festarilla on monenmoista hyvinvointiin liittyvää tekemistä aina NLP-Klinikasta hierontoihin. Sen lisäksi ohjelmassa on aina kunkin teeman mukainen joogatunti, ja tarjolla on myös hyvinvointiaiheinen luento. Joogaa voi ja kannattaakin mennä kokeilemaan, vaikka aiempaa kokemusta lajista ei olisikaan.

Ennen infotilaisuutta pääsimme kokeilemaan Villa Mandalassakin työskentelevän Mia Jokinivan ohjaamaa joogarentoutusta. Kiinnostaa muuten myös tuo Villa Mandalakin, joka on vastikään avattu Loviisaan. Se vaikuttaa aivan ihanalta paikalta, mitä nyt olen käynyt heidän Facebook- ja nettisivujaan kurkkimassa. Käymme kesäisin mökkeilemässä Loviisan ulkosaaristossa, joten täytyy joku kerta piipahtaa myös Mandalassa.

Vaikka en olekaan joogannut taas pitkään aikaan, aamujoogailu tuntui aivan taivaalliselta. Taas mieleeni hiipi pieni ajatus, että pitäisiköhän…Kyllä pitäisi. Olen pohtinutkin tässä viime aikoina, että antaisin itselleni 35-vuotiaslahjaksi joogan viikonloppukurssin, jotta pääsisin taas lajiin kunnolla kiinni. Uskon sen olevan juurikin sopivaa huoltavaa ja hoitavaa liikuntaa minunlaiselleni, joka treenaa pääasiassa (liian) kovaa (eli siis täysillä) ja istuu päivät koneella. Kehoni janoaa selkeästi hellempää liikkumista, mutta tarvitsen siihen ohjaajan ja ryhmän, joka patistaa minut liikkeelle. Muuten en vain saa mitään aikaiseksi!

Tämän aamuinen tuokio muuten lopetettiin rentoutukseen rullattu matto lapojen alla ja jalat salmiakkiasennossa jalkapohjat vastakkain. Eikä mennyt kauaa, kun jalkani alkoivat vispata ja täristä aivan kuin sunnuntaisella TRE-kurssilla. Minua alkoi hihityttää, mikä ei tietenkään ole sopivaa loppurentoutuksen aikaista saati sitten aikuisen ihmisen käytöstä. Ja pakko sanoa, että kyllä minua myös nolotti, kun mietin, että mitähän muut ajattelevat, kun puoli kehoani tärisee kuin mikäkin sähkövatkain. Koita siinä sitten olla rentona! No, sujui se kuitenkin ihan kivasti.

Sain myös valita lipun jollekin noista kolmesta Body Holiday -festarista. Itse valitsin tiketin voimistavaan Body Holidayhin, joka on 22.4. Joogan lisäksi odotan kovasti luentoa omien voimavarojen käyttöönotosta. Jos sieltä tarttuisi mukaan vaikka jotain uutta ja ihmeellistä. Hauskaa myös päästä samanhenkisten ihmisten seuraan voimaan hyvin ja nauttimaan olostaan.