Olin työkeikalla Kansallisoopperassa. Siinäpä vasta jännittävä talo! Kerran aikaisemmin olen käynyt siellä pikaisesti tutustumassa, mutta nyt vietin siellä useita tunteja ihastuttava balettitanssijatar seuranani. Pääsin muun muassa seuraamaan vuosikymmeniä Kansallisoopperassa ensin tanssineen ja nyttemmin siellä opettavan Jarmo Rastaan vetämiä harjoituksia. Ihan mieletöntä! Ihailen tanssijoita, jotka ovat työskennelleet vuosia ja vuosia saavuttaakseen unelmansa.

Ja mikä tunnelma: Pianistin tahdittamat treenit saivat ihoni kananlihalle. Miten jotkut liikkuvatkaan kuin höyhenet ja taipuvat joka suuntaan! Ja ah, entäs ne ylväät ryhdit sitten, vau! Tunsin itseni kankeaksi jättiläisnorsuksi vaikka vain istuin paikallani, hihih. Olisipa muuten mahtavaa treenata joskus itsekin elävän musiikin tahdissa. Pääsin myös kurkistamaan korupajaan, peruukkilaan ja suutarilaan. Ja hipeltämään tyllihameita ompelimoon. Päivä oli mukavan erilainen ja viihdyttävä.

Viikko onkin hyvin työpainotteinen, joten tähän väliin oli siis luonnollista saada flunssa. Krääh! Ihan nuijista nuijinta. Hyvin alkaneet treenitkin ovat nyt sitten tauolla ainakin huomisen. Torstaina olisi Bodypump-jatkokoulutus, jonne minun on pakko mennä, kun en ole käynyt aikoihin. Muutenkin on haastatteluja, infoja ja monenlaista kivaa työpuuhastelua. Ensi viikolla istunkin sitten tiiviisti Kaapelitehtaalla kirjoittamassa nenä kiinni ruudussa. Niin ja tietenkin urheilemassa.

Hieman pelkäsin, millaista Otaniemessä olisi alkaa ohjata, mutta nyt kolmen tunnin kokemuksella voin sanoa viihtyväni siellä. Vanha, lähes eläköitynyt ohjaaja kun ei jaksa enää mitään mullistavia muutoksia, heh. Tomahawkin sisäpyöräilypyörät ovat muuten oikein kelpo vehkeet, kun vain löytää itselleen sopivat säädöt. Eli tulkaapas sinne!

Ensi viikolla onkin sitten jännitystä ilmassa, kun Piksu, ikää lähes 9 kk, menee ensimmäistä kertaa hoitoon famulle. Kyse on vain muutamasta tunnista, mutta silti. Me aiomme lähteä…tattadaa…elokuviin, ensimmäistä kertaa noin 10 kuukauteen. Voi kuinka sitä olen odottanutkaan, jee, jee, jee! Pätkä on ranskalainen lastensuojeluyksiköstä kertova Poliss.

Suosikkimieheni Eckhart Tolle kirjoitti muuten Facebook-sivuillaan vallan näppärästi. ”Freedom is what you do with what’s been done to you. How you respond to what happens, is more important than what happens.

True dat.