Joko sinä olet valittanut säästä?

Syksy on saapunut. Ja sen mukana valittaminen ja päivittely säästä. Oletko jo huomannut? Itse olen päättänyt nauttia tuostakin koiranilmasta ja nähdä sen hyvät puolet. Tähän väliin kuulen kysymyksen: ja joita on?

Hahaa, joita on. Mutta, rehellisesti sanottuna, oletko jo ehtinyt valittaa säästä? Työkaverille, samassa hississä matkustavalle, perheellesi tai ystävälle? Oletko oikeasti sitä mieltä, että syksy on ihan syvältä? Helpottiko valittaminen vai saiko se sinut entistä vattuuntuneemmaksi?

Syksy on nyt. Välillä sataa, välillä ei.

Syksy on nyt. Anna hali, sinä märkä puunrunko!

Totta on, että ilma on ollut välillä karmea. Mutta onko jo unohtunut se, miten kauniista ja vähäsateisesta syksystä saimme nauttia? Tätä happirikasta hyvää lenkkikeliä olisi voinut jatkua jo viikkoja. Olemme säästyneet aika lailla. Sitä paitsi, syksy voi olla ihana, jos pukeutuu tarpeeksi lämpimästi, käyttää kumisaappaita ja vaihtaa vähän asennetta.

Valittaminen on turvallista

Mutta niin se valittaminen voi olla tapa, turvallinenkin sellainen. Se on myös näppärää small talkia, koska ei tarvitse kovin syvällisiä jutella, kun voi manata sadetta, räntää tai pakkasta. Mutta itse uskon siihen, että mitä enemmän asiaan kiinnittää huomiota, sitä enemmän se tuntuu ikävältä. Järkevää olisi se, ettei antaisi ulkoisten olosuhteiden määritellä esimerkiksi päivän fiilistä.

Tuleva, loputtomalta tuntuva pimeä jakso ahdistaa itseänikin aika ajoin. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä raskaammilta talvet ovat tuntuneet. Mutta tänä vuonna olen päättänyt tehdä asioita eri tavalla. En suostu valittamaan enkä aio pilata päiviäni sillä, mitä taivaalta nyt sattuu minäkin päivänä satelemaan. Sen sijaan aion keskittyä hyviin asioihin. Ja jos eli kun pimeys väsyttää, sitten pitää ottaa iisimmin, nukkua enemmän, syödä terveellisemmin, liikkua säännöllisesti ja muistaa tehdä mukavia asioita, jotka antavat virtaa ja auttavat jaksamaan. Ja hei, joku juuri sanoi, että juhannusaattoon on enää kahdeksan kuukautta!

Ei hätää, kohta tulee lunta ja on harmaan sijaan valkoista!

Ei hätää, kohta tulee lunta ja on harmaan sijaan valkoista!

Kaikkia tunteita on, vaikkei valittaisikaan

Ajattelen kuitenkin niin, etten halua tuhlata aikaani tai energiaani asioihin, joista en saa hyvää mieltä. Ja valittaminen on juuri sellaista toimintaa. Toki kaikenlaiset tunteet kuuluvat elämään, mutta silloin kun väsyttää, masentaa, riitelyttää tai vaikka kiukuttaa, kannattaa muistaa, ettei niiden tunteiden tarvitse ohjailla itseä kauaa. Jos negatiiviset tunteet eivät tahdo kadota, voi aina miettiä, onko niistä mitään hyötyä. Eipä juuri muuta kuin se, että niiden hiipumisen jälkeen sitä osaa taas arvostaa iloa, kun on kerran käynyt siellä aidan ei niin vihreällä puolella.

Arjen oikkujen ja epämukavuuden sietämistä voi harjoitella. On aika turha häiriintyä säästä tai muista epäkohdista, sillä niitä tulee olemaan aina.

Näin on nyt. Syksy on nyt. Nautitaan siitä. Tehdään mukavia asioita.

Torstai, ja taas on toivoa!

Lisää luettavaa:

Turhasta valittaminen on tapa 

10 oivallusta jotka muuttivat elämäni täysin

Kirkasvalolamppu päälle nyt

Onneksi kotiin voi hankkia vaikka värikkäitä kukkia!

Onneksi kotiin voi hankkia vaikka värikkäitä kukkia!