Hyvä elämä

Joko sinä olet valittanut säästä?

Syksy on saapunut. Ja sen mukana valittaminen ja päivittely säästä. Oletko jo huomannut? Itse olen päättänyt nauttia tuostakin koiranilmasta ja nähdä sen hyvät puolet. Tähän väliin kuulen kysymyksen: ja joita on?

Hahaa, joita on. Mutta, rehellisesti sanottuna, oletko jo ehtinyt valittaa säästä? Työkaverille, samassa hississä matkustavalle, perheellesi tai ystävälle? Oletko oikeasti sitä mieltä, että syksy on ihan syvältä? Helpottiko valittaminen vai saiko se sinut entistä vattuuntuneemmaksi?

Syksy on nyt. Välillä sataa, välillä ei.
Syksy on nyt. Anna hali, sinä märkä puunrunko!

Totta on, että ilma on ollut välillä karmea. Mutta onko jo unohtunut se, miten kauniista ja vähäsateisesta syksystä saimme nauttia? Tätä happirikasta hyvää lenkkikeliä olisi voinut jatkua jo viikkoja. Olemme säästyneet aika lailla. Sitä paitsi, syksy voi olla ihana, jos pukeutuu tarpeeksi lämpimästi, käyttää kumisaappaita ja vaihtaa vähän asennetta.

Valittaminen on turvallista

Mutta niin se valittaminen voi olla tapa, turvallinenkin sellainen. Se on myös näppärää small talkia, koska ei tarvitse kovin syvällisiä jutella, kun voi manata sadetta, räntää tai pakkasta. Mutta itse uskon siihen, että mitä enemmän asiaan kiinnittää huomiota, sitä enemmän se tuntuu ikävältä. Järkevää olisi se, ettei antaisi ulkoisten olosuhteiden määritellä esimerkiksi päivän fiilistä.

Tuleva, loputtomalta tuntuva pimeä jakso ahdistaa itseänikin aika ajoin. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä raskaammilta talvet ovat tuntuneet. Mutta tänä vuonna olen päättänyt tehdä asioita eri tavalla. En suostu valittamaan enkä aio pilata päiviäni sillä, mitä taivaalta nyt sattuu minäkin päivänä satelemaan. Sen sijaan aion keskittyä hyviin asioihin. Ja jos eli kun pimeys väsyttää, sitten pitää ottaa iisimmin, nukkua enemmän, syödä terveellisemmin, liikkua säännöllisesti ja muistaa tehdä mukavia asioita, jotka antavat virtaa ja auttavat jaksamaan. Ja hei, joku juuri sanoi, että juhannusaattoon on enää kahdeksan kuukautta!

Ei hätää, kohta tulee lunta ja on harmaan sijaan valkoista!
Ei hätää, kohta tulee lunta ja on harmaan sijaan valkoista!

Kaikkia tunteita on, vaikkei valittaisikaan

Ajattelen kuitenkin niin, etten halua tuhlata aikaani tai energiaani asioihin, joista en saa hyvää mieltä. Ja valittaminen on juuri sellaista toimintaa. Toki kaikenlaiset tunteet kuuluvat elämään, mutta silloin kun väsyttää, masentaa, riitelyttää tai vaikka kiukuttaa, kannattaa muistaa, ettei niiden tunteiden tarvitse ohjailla itseä kauaa. Jos negatiiviset tunteet eivät tahdo kadota, voi aina miettiä, onko niistä mitään hyötyä. Eipä juuri muuta kuin se, että niiden hiipumisen jälkeen sitä osaa taas arvostaa iloa, kun on kerran käynyt siellä aidan ei niin vihreällä puolella.

Arjen oikkujen ja epämukavuuden sietämistä voi harjoitella. On aika turha häiriintyä säästä tai muista epäkohdista, sillä niitä tulee olemaan aina.

Näin on nyt. Syksy on nyt. Nautitaan siitä. Tehdään mukavia asioita.

Torstai, ja taas on toivoa!

Lisää luettavaa:

Turhasta valittaminen on tapa 

10 oivallusta jotka muuttivat elämäni täysin

Kirkasvalolamppu päälle nyt

Onneksi kotiin voi hankkia vaikka värikkäitä kukkia!
Onneksi kotiin voi hankkia vaikka värikkäitä kukkia!

 

 

10 thoughts on “Joko sinä olet valittanut säästä?

 1. Toimii myös toisinpäin, eli ne, jotka EIVÄT koko ajan ruikuta säästä, tuppaavat muutenkin olemaan energisoivaa seuraa. Esimerkki: yksi tuttavani ilmoitti, että syksy on hänen lempiaikaansa, koska ”on NIIN kiva pomppia lehtikasoissa!” Hän on yli 6-kymppinen mies! :-)

  1. Kiitos Anna kommentistasi! Totta, nyt kun mietin omaa kaveripiiriäkin! Mahtava toi sun tuttava. Lehtikasoissa pomppisen täytyy olla hauskaa, koska myös pihapiirin lapset sitä tiuhaan harrastavat. Kivaa viikonloppua ja ihana blogi sulla, en tiennytkään, joten kiitos, että jätit jäljen :)

  2. Kiitos kehuista! Kiva, jos tykkäät! Ja ihanaa, että kerroit, hirmu harvoin saa palautetta, kun itsekseen tuhertaa! :-) Bon weekend!!

  3. Osoite on helppo muistaa ja aion tulla tiuhaan vierailemaan :) Bon Weekendin jatkoa sinnekin!

 2. Sää on tosiaan ollut koko syksyn niin upea, että en käsitä ihmisiä jotka valittavat yhdestä tai kahdesta sadepäivästä. Tai sadepäivistä ylipäätään.
  Aloitin tällä viikolla uuden harrastuksen, juoksukurssilla käymisen ja olen innokkaana joka aamu lähtenyt tekemään harjoitusohjelman mukaisia treenejä, sateesta huolimatta. Tänäänkin aamulla isäntä kysyi, että eikö ole inhottavaa juosta siellä vesisateessa. Oli pakko todeta, että en edes huomannut että satoi vettä, olin niin keskittynyt siihen juoksemiseen! :D
  Mukavaa (sateista tai sateetonta) viikonloppua!! ♥

  1. Hei aivan mahtavaa, toivottavasti mä saan inspiraatiota juoksuun sun juoksukurssista, eli toivottavasti siitä on tulossa postauksia!Sadesää (ainakin sellainen, kun sataa kuin suihkepullosta) on yks parhaista juoksukeleistä, koska on niin helppo hengittää ja muutenkin raikasta ja freesiä. Vielä kun saisin itseni kammettua sinne lenkille… :)

 3. En valita, syksy on ihana. Nytkin myrskyää niin,että katto meinaa lähteä …Ei haittaa,katto ei vuoda,sisällä on lämmintä,kynttilät palaa ja kupissa höyryävää shampanja teetä eli mikäpä tässä . Ihana kuva susta taas kerran.
  Kivaa lopouviikkoa…

  1. Kiitos Kirsi kommentistasi! Syksyn myrskyissä onkin oma tenhonsa! Ja niin mukavalta kuulosti sun oleminen, ihanalta ja leppoisalta! Hauskaa viikonloppua <3

 4. Joskus sen syksyn pimeydestä löytää ne kaikkein hempeimmät sävyt, jotka hentoina ja huomaamattomina muuten jäisi vaille huomiota … vaikka syksy on vain levähdys luonnon on siinä voimakas ote valmistautuessa kylmään talveen, siksi se oikeastaa antaa hetken huilata ennen kuin potkaisee persuksille ja herättää valmistautumaan talveen …. itse rakastan tätä aikaa, minusta syksy on jotenkin aistillisuuten altistavaa aikaa ! Myös aistillista pimeyttä valoisuuteen sinunkin syksyysi ! :)))

  1. Kiitos Juha kauniista kommentistasi, siihen ei ole mitään lisättävää, todella hienosti kiteytit syksyn taian!
   Leppoisaa viikonloppua sinulle :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *