Juoksu on parasta lääkettä

Tänään oli aika saamaton päivä. En tiedä, meninkö eilen liian aikaisin nukkumaan, sillä heräsin tikkana kello kolme yöllä miettimään syntyjä syviä. Virhe. Yöllä ei kannata ikinä alkaa pohtia mitään ainakaan turhan vakavaa tai ongelmallista, sillä harvaan asiaan voi vaikuttaa juuri sillä hetkellä. Sitä paitsi yöaikaan asiat usein saavat paljon suuremmat mittakaavat, kun mitä ne sitten ehkä oikeasti ansaitsevatkaan. Oikeasti otti pannuun valvoa, etenkin kun kuopus veti unia täyden yön.

Illalla kuuden aikaan olinkin sitten niin väsähtänyt, että minulla oli vaikeuksia pysyä hereillä. Ymmärsin, että minulla on kaksi vaihtoehtoa. Joko laahustaisin väsyneenä koko illan ehkä hieman huonolla tuulellakin tai sitten lähtisin lenkille.

Lähdin lenkille ja kyllä kannatti! Vaikka vastatuuli oli kaamea ja etureidet tuntuivat painavan tonnin kiitos eilisen Bodypumpin, pingoin vitosen lenkin siihen samaan aikaan kuin ennenkin: 29 minuuttia. En ollut täysin teräkunnossa, sillä minusta tuntui kuin olisin juossut todella kovaa ja hengästyin aluksi rankasti, mutta silti paras lenkkikaverini, rakas Runmeter-appsini näytti samaa aikaa ja matkaa kuin ennenkin.

Nyt ei väsytä, tosin olo on mukavan raukea ja mieli hyvä ellei erinomainen. Jaksoin jopa venytellä, mikä on minunlaiselleni rautakangelle suorastaan upea juttu.

Ja niihin pääkoppaa vaivaaviin ongelmiinkin sain apua, jälleen kerran vanhasta tutusta lempiopuksestani, Annastina Vrethammarin kirjasta Ajattele elämäsi hyväksi. Minua naurattaa, kun ajattelen, että maksoin kirjasta tuolloin 3,90 euroa ja olen kahlannut sitä läpi kerta toisensa jälkeen. Olen imenyt siitä tietoa ja vaikutteita koko rahalla, toden totta.

Sittenpä tajusin myös, että en ole toviin affirmoinut eli esittänyt uskonvahvistuksia. Poimin kirjasta parhaat,  joilla isommatkin probleemat ratkeavat.

Tähän ongelmaan on olemassa täydellinen ratkaisu, johon kaikki asianomaiset ovat tyytyväisiä.

Tästä seuraa pelkkää hyvää. 

Uskon siihen, mitä kyseisessä kirjassakin todetaan: jokaiseen ongelmaan on olemassa ratkaisu, joka on itse asiassa ollutkin koko ajan olemassa, se ei vain ole päässyt vielä esiin. Uskon myös siihen, että kaikkien eri ratkaisumallien joukossa on juuri se yksi oikea helmi, paras mahdollinen, joka vain odottaa tulevansa hokatuksi sinun toimestasi.

Näihin tunnelmiin.

Niinpä! Tänään on hyvä päivä urheilla. Huomenna ehkä kans! (Kuva: Nike)