Juoksukoulu aloittelijoille Helsingissä – startit elo- ja syyskuussa

Jee, nyt voin kertoa ilouutisia – turkulainen Vauhtisammakko palaa Helsinkiin ja meikäläinen on puikoissa! Ensin starttaa juoksukoulu aloitteleville juoksijoille! Jos olet miettinyt juoksun aloittamista, niin tässä on hyvä mahdollisuus tehdä se kivassa ryhmässä turvallisesti ja oikeasti siten, että tunnet olevasi oikeassa paikassa oppimassa järkevää juoksua. Myös Turussa ja Tampereella alkavat vastaavat start-kurssit elokuussa.

Elokuussa alkaa siis Helsingissä neljän viikon Start!-kurssi juoksun vasta-alkajille ja kokoonnumme Eläintarhan kentän kupeessa kahdesti viikossa. Kurssilla parannetaan peruskestävyyttä ja totutellaan juoksuun hölkkää ja kävelyä yhdistelemällä, ja tehdään myös liikkuvuutta, lihaskuntoa ja tekniikkaharjoituksia.

Alkajat-juoksukoulu syyskuussa

Syyskuussa alkaa sitten itsenäinen alkajat-ryhmä, jossa lähtötoiveena on, että ryhmässä aloittava jaksaa hölkötellä 5-10 minuuttia yhtäjaksoisesti. Myös alkajissa tehdään lihaskuntoa, liikkuvuutta ja tekniikkaa ja opetellaan juoksun saloja. Alkajien kanssa treenataan aina marraskuun loppuun ja selätetään kaamosväsymykset yhdessä juoksun ilon kautta. Alkajiin voi sujuvasti siirtyä start-ryhmästä niin halutessaan tai sitten osallistua voi jompaan kumpaan. Ilmoittautuminen ja tarkat ajankohdat löytyvät netistä Vauhtisammakon sivuilta.

Voiko juoksukouluun osallistua, jos on ylipainoa?

Ilmoittautumisia on jo tullut mukavasti ja myös kysymyksiä juoksukouluista. Minulta on esimerkiksi kysytty, voiko mukaan tulla, jos on ylipainoa. Kyllä voi tulla mukaan, tervetuloa! Palasin itsekin säännöllisen juoksun pariin aikanaan elämäntapamuutokseni alussa. Ylipainoa oli silloin se 20 kiloa huolimatta siitä, että olen työskennellyt liikunta-alalla jo 20 vuotta, huhhuh, miten pitkän ajan.

Lisäksi muutama viestiä laittanut on todennut jo aiemmin aloittaneensa jossain juoksukoulussa, jota on markkinoitu myös aloittelijoille, mutta treeneissä on käynyt ilmi, että suurin osa onkin ollut itseä kovakuntoisempia ja treenit sen mukaisia. Ymmärrän täysin, että silloin voi iskeä pettymys, jos kokee, ettei pysy muiden mukana tai kokee olevansa väärässä paikassa. Mutta nyt mennään nimenomaan juoksun alkajien ehdoilla. Toki osallistujien lähtötaso on varmasti myös aloittelevissa juoksijoissa erilainen, ja oma kuntotaso on hyvinkin myös subjektiivinen kokemus, mutta treenit suunnittelen niin, että kaikki juoksua aloittelevat pysyvät mukana.

Vauhtisammakoiden juoksukoulu-treeneissä on kivaa!

Itse törmäsin Vauhtisammakoihin aikanaan muistaakseni Endorfiinikoukussa-Elinan blogin kautta. Elina oli treenannut Vauhtisammakoissa ja aloin itse myös tehdä sammakkojen kanssa yhteistyötä. Ensimmäisenä syksynä osallistuin kerran viikossa Vauhtisammakon valmennusryhmään, ja pakko sanoa, että treeneissä oli kyllä ihan mahtavaa ja miten paljon itse kehityinkään juoksijana! Ja enpä olisi varmasti jokaisena pimeänä ja räntäsateisena tiistaina lähtenyt juoksemaan, ellei olisi ollut osaavaa ohjausta ja ryhmäläisten tukea ja kannustusta. Siellä me paineltiin Eläintarhan kentällä, vaikka vettä satoi kaatamalla tai räntää vaakatasossa suoraan naamalle.

Jos tunnet juoksukoulun kutsuvan, ilmoittautua kannattaa heti. 15.6. mennessä hinta on alhaisempi ja ilmoittautumalla nyt varmistat paikan itsellesi. Sitten on jotain kivaa, mitä odottaa, vaikka ensin vietetään toki ihanaa kesää!

Vastaan mielelläni kysymyksiin, jos niitä herää. Mahtavaa kesäkuun alkua!

Jenny

P.s. SYDÄN tuossa alla on tullut jäädäkseen! Saa painaa!

INSTAGRAMISSA

FACEBOOKISSA

Moniteholasit nelikymppisenä – maailmasta tuli skarpimpi

Huonoin valmistautuminen maratonille – paras juoksu koskaan

Metsä on parasta lääkettä

Sullahan ei oo mikään juoksijan kroppa

Kadehtiminen saa olon huonommaksi

Myönteinen ajattelu itsestä on elämänmuutoksen ensi askelia