Kevyttä ja freesiä…

…on elämä ollut jo kolmatta viikkoa. Toivottavasti tämä tunne jatkuu vielä pitkään:

Kylläpä vain! Vahvasti siellä, missä tulee ollakin! (Kuva:Pinterest)

Ennen aloitin elämäni järjestämisen vaatekaappini siivoamisesta. Joitain viikkoja sitten päätinkin aloittaa projektin tällä kertaa itsestäni. Tuntui vain siltä, että kaipaan vahvistusta tai ohjausta joissain asioissa. Olen saanut käydä hienoja keskusteluja erinäisten ihmisten kanssa ja toinen, millä on varmasti ollut vaikutusta, on ollut energiahoito. Mahtava fiilis on voida paremmin kuin pitkään aikaan. Elämä itsessään ei ole muuttunut mihinkään, töissä on yhä hektistä, lottovoitto ei ole vielä(kään) löytänyt luokseni, yhä öisin heräilevällä taaperolla on kammottava uhma ja teini ja esiteini yhä nahistelevat keskenään. Silti jotain merkittävää on tapahtunut, mutta en vielä itsekään oikein osaa paikallistaa, että mitä se on. Tuntuu vain siltä, että kaikki vanha raskas mukana raahautunut huono fiilis vähenee ja vaihtuu koko ajan kevyempään, uuteen ja freesiin fiilikseen. Oleminen on helppoa ja hauskaa. Olen myös ollut sen verran kiireinen, että minulla ei ole ollut aikaa puida kaiken maailman asioita päässäni. Se onkin tarkoittanut sitä, että hommat ovat ikään kuin vain itsekseen loksahtaneet kohdalleen turhia miettimättä. Olen kokenut oivalluksen hetkiä monessa arkeani helpottavassa asiassa. Tunnen itseni hyvin kiitolliseksi ja onnekkaaksikin.

Yksi merkittävä oivallus, johon olen palannut vastoinkäymisten äärellä on se, että tämä menee ohi. Samaa olen tosin muistuttanut itselleni myös silloin, kun elämä on tuntunut äärimmäisen hauskalta tai innostavalta. Olen huomannut, että kun ymmärtää sen, että kaikki on ohimenevää ja väliaikaista, osaa ottaa niin paljon enemmän irti kyseisestä hetkestä. Yksi suuri helpottaja omassa arjessani on ollut myös se, että menen kuin päivän kerrallaan niiden asioiden parissa, joiden kanssa tuo ajattelumalli on mahdollinen. Kun tosiaan tiedostaa sen, ettei tämä, tuo tai se elämäntilanne jatku loputtomiin, on niin paljon helpompi hengittää.

Tielleni on tullut myös työesteitä, joihin en ole voinut vaikuttaa, sillä niihin on liittynyt myös toisia ihmisiä ja heidän aikataulujaan. Silloin ei ole muu auttanut kuin hyväksyä, että asia on nyt näin, enkä mahda sille mitään. Murehtiminen ja asian pyörittely omissa aatoksissa on loppunut siihen. On hieno fiilis, kun tajuaa sen, ettei ole mitään järkeä stressaantua.

Joka ilta olen käynyt läpi päivän tapahtumia ja miettinyt niitä, joista erityisesti olen kiitollinen. Joka aamu olen herännyt ja ensin miettinyt, miten tänään voin tehdä juuri tästä päivästä erityisen. Jokainen päivä, johon herään, on hyvä päivä! Ja kun mielen tyhjentää illalla myös niistä epäonnekkaimmista sattumista, seuraavana aamuna voi jälleen aloittaa puhtaalta pöydältä. Kirjaimellisesti asioiden voi kuvitella virtaavan viemärikaivosta alas. Ah sentään, miten puhdistavaa!

Olen myös yhä enemmän keskittynyt vahvuuksiini ja hyviin ominaisuuksiini sen sijaan, että miettisin, mikä elämässäni tai itsessäni on päin persettä. Suosittelenkin lämpimästi nostamaan pöydälle kaikki ne myönteiset puolet ja asiat, kyllä niitäkin on, vaikka arki tuntuisi kuinka takkuiselta. On paljon järkevämpää kiinnittää huomiota siihen, mikä tekee meille hyvää, mikä antaa meille energiaa, mikä on juuri niin kuin tahdomme sen olevan kuin päinvastaisiin asioihin. Ihmisellä vain on kumma taipumus antaa negatiivisille asioille, olivat ne sitten suuria tai pieniä, aivan liikaa huomiota. Murehtiminen ja stressaaminen eivät vaikuta elämään myönteisesti. Murehtiminen on kuin rukoilisimme kaikkia niitä ongelmia, murheita ja vaivoja saapumaan luoksemme.

Kun oikeasti hiffaa sen, ettei kukaan tai mikään voi olla meidän onnemme tiellä, arjesta tulee todella hienoa. Aina tulee olemaan ärsyttäviä asioita ja ärsyttäviä ihmisiä, ikäviä sattumuksia ja vastoinkäymisiä, vattumaisia tilanteita. Itseäni on suuresti helpottanut asioiden hyväksyminen ja tämän asian konkreettinen sanominen omassa päässäni. On jännä, miten yksi pieni lause vie pohjan kaikelta ärtymykseltä ja homman voi jättää omaan arvoonsa ja keskittyä täysillä muihin asioihin.

Minä tahdon elää päiväni seuranani ilo, innostus ja elämänhalu. En suostu enää vain raahautumaan arjessa tai hukkaamaan yhtäkään hetkeä.

Inspiroivaa ja energistä alkavaa viikkoa kaikille. Nautitaan olostamme ja muistetaan, ettei tämä ei ole kenraaliharjoitus!

Näin! (Kuva: Pinterest)