Kirja-arvonta ja pari ajatusta

Tämän perjantain paras uutinen oli se, kun kuulin heti aamutuimaan, että toinen kirjani Sisäinen voima – 365 ajatusta parempaan arkeen (Readme.fi) on painossa! Vielä eilen katselin taittotiedostoa silmät ristissä työpäivän jälkeen, kunnes ymmärsin, että timanttia on nyt hiottu riittävästi. Että vaikka viilaisin vielä vähän sieltä ja tuolta, niin nyt on se hetki, kun minun on aika päästää irti, luopua ja mennä eteenpäin. Hyväksyä se, että olen tehnyt parhaani ja luottaa lopputulokseen.

Siinä sitten samassa mieleeni juolahti se, miten monta kertaa olenkaan ollut erilaisissa tilanteissa, joissa olen pakolla pyrkinyt saamaan aikaan hyvää lopputulosta enkä ole ymmärtänyt lakata yrittämästä. Kun nyt mietin, niin uskoakseni jokaisella sellaisella kerralla olen joutunut lopulta taipumaan ja tullut siihen lopputulokseen, että pakkoa parempi vaihtoehto on ottaa iisisti ja antautua. Mikään asia, jonka olisin halunnut tapahtuvan, ei ole tapahtunut pakottamalla. Pakottamalla en ole laihtunut, saanut koskaan yhtäkään ihmissuhdetta kuntoon, uhmaikäistä tai teiniä tottelemaan tai vaikka sitten itselleni lisää töitä. Pakolla en myöskään aikanaan tullut onnellisemmaksi, vaikka miten päin yritin tavoitella onnellisuutta kyllästyttyäni sen hetkisiin tunnetiloihini ja elämäntilanteeseeni.

Toki joskus on taisteltava ja ladattava isot panokset pöytään jonkin asian puolesta. Uskon kuitenkin, että silloinkaan pakottaminen ei toimi, vaan energian on tultava rakkaudesta.

Ennen kaikkea asioiden edistämisessä pidän tärkeänä myös sitä, että olen uskonut itseeni ja asioihin, joita olen halunnut saavuttaa. Olen myös tehnyt kovasti töitä monen jutun eteen, mutta en pakkomielteisesti. On eri asia olla innostunut jostain palavasti kuin haluta väen vänkään saavuttaa jotain tiettyä lopputulosta. On eri asia kuunnella sydäntä sen sijaan, että keskittyy saavuttamaan asioita egosta ja vääristä syistä, kuten siitä, että haluaa näyttää ihmisten silmissä jonkinlaiselta tai saavuttaa riittävyyden ja vaikka sitten tyytyväisyyden tunteita vain tekemisen, suorittamisen, ehkä materian kautta.

Ja hei, kukaan ei ole seppä syntyessään. Voin vain arvuutella, kuinka monia unettomia öitä itsekin olen pyörinyt sängyssäni, lakana tuskanhikiseen kehooni liimautuneena ja olen väkisin pyrkinyt löytämään vastauksia pulmiini. Kymmeniä, ellei satoja.

Kuitenkaan ikinä ei rahatilanteeni ole kohentunut paniikista käsin, yksikään haastateltava ei ole löytynyt hermoilun kautta, ketään toista en ole voinut pelastaa tai parantaa murehtimalla ja olemalla huolissani.

Sen sijaan moni asia on saanut onnellisen lopun, kun olen nostanut kädet ilmaan, todennut, että näin on nyt ja selvä homma. Antaa tulla, mitä tulee, minä olen valmis ottamaan asiat vastaan. Usein tuollaisella hetkellä on tapahtunut ihmeitä, monenlaisia.

Muistan ikuisesti hetken parin vuoden takaa, kun tili oli tyhjä ja johonkin niistä freelancerin monista palkkapäivistä oli tovi ja arvoin, että mistä saan ruokarahat sille päivälle ja loppuviikolle vai olenko syömättä kokonaan. Suurimman epätoivon hetkellä kulkiessani työhuoneelleni katsahdin jalkoihini ja totesin, että kas, olin juuri astumassa kaksikymppisen päälle! Tämä vain esimerkkinä siitä, että mitä tahansa voi tapahtua.

No, koska rakas Sisäinen voima -läpyskäni on nyt painossa, niin sen kunniaksi laitan pystyyn arvonnan. Kaikkien tähän viestiin nimimerkillä kommentoineiden kesken arvon viidelle onnekkaalle kullekin yhden kappaleen (eli yhteensä viisi kirjaa) Sisäinen voima – 365 ajatusta parempaan arkeen -kirjaa signeerauksella (Voit myös kertoa, mikäli signeerausta et halua).

Kysymys kuuluu: millaisen ihmeen sinä olet elämässäsi kokenut?

Vastaa alle 2.2. maanantaihin klo 21 mennessä, niin olet mukana perinteisellä paperilappu ja kulho -metodilla suoritettavassa arvonnassa.

Ihanaa perjantaita! Minä nostan nyt maljan neljän viikon tipattoman jälkeen uuden työpaikan, viisivuotishääpäivän ja kirjan painoon menon kunniaksi. Kippis!

Kirjan uusi kansi on oikein kiva.

Kirjan uusi kansi on oikein kiva.