Hyvä arki

Kirja-arvonta ja pari ajatusta

Tämän perjantain paras uutinen oli se, kun kuulin heti aamutuimaan, että toinen kirjani Sisäinen voima – 365 ajatusta parempaan arkeen (Readme.fi) on painossa! Vielä eilen katselin taittotiedostoa silmät ristissä työpäivän jälkeen, kunnes ymmärsin, että timanttia on nyt hiottu riittävästi. Että vaikka viilaisin vielä vähän sieltä ja tuolta, niin nyt on se hetki, kun minun on aika päästää irti, luopua ja mennä eteenpäin. Hyväksyä se, että olen tehnyt parhaani ja luottaa lopputulokseen.

Siinä sitten samassa mieleeni juolahti se, miten monta kertaa olenkaan ollut erilaisissa tilanteissa, joissa olen pakolla pyrkinyt saamaan aikaan hyvää lopputulosta enkä ole ymmärtänyt lakata yrittämästä. Kun nyt mietin, niin uskoakseni jokaisella sellaisella kerralla olen joutunut lopulta taipumaan ja tullut siihen lopputulokseen, että pakkoa parempi vaihtoehto on ottaa iisisti ja antautua. Mikään asia, jonka olisin halunnut tapahtuvan, ei ole tapahtunut pakottamalla. Pakottamalla en ole laihtunut, saanut koskaan yhtäkään ihmissuhdetta kuntoon, uhmaikäistä tai teiniä tottelemaan tai vaikka sitten itselleni lisää töitä. Pakolla en myöskään aikanaan tullut onnellisemmaksi, vaikka miten päin yritin tavoitella onnellisuutta kyllästyttyäni sen hetkisiin tunnetiloihini ja elämäntilanteeseeni.

Toki joskus on taisteltava ja ladattava isot panokset pöytään jonkin asian puolesta. Uskon kuitenkin, että silloinkaan pakottaminen ei toimi, vaan energian on tultava rakkaudesta.

Ennen kaikkea asioiden edistämisessä pidän tärkeänä myös sitä, että olen uskonut itseeni ja asioihin, joita olen halunnut saavuttaa. Olen myös tehnyt kovasti töitä monen jutun eteen, mutta en pakkomielteisesti. On eri asia olla innostunut jostain palavasti kuin haluta väen vänkään saavuttaa jotain tiettyä lopputulosta. On eri asia kuunnella sydäntä sen sijaan, että keskittyy saavuttamaan asioita egosta ja vääristä syistä, kuten siitä, että haluaa näyttää ihmisten silmissä jonkinlaiselta tai saavuttaa riittävyyden ja vaikka sitten tyytyväisyyden tunteita vain tekemisen, suorittamisen, ehkä materian kautta.

Ja hei, kukaan ei ole seppä syntyessään. Voin vain arvuutella, kuinka monia unettomia öitä itsekin olen pyörinyt sängyssäni, lakana tuskanhikiseen kehooni liimautuneena ja olen väkisin pyrkinyt löytämään vastauksia pulmiini. Kymmeniä, ellei satoja.

Kuitenkaan ikinä ei rahatilanteeni ole kohentunut paniikista käsin, yksikään haastateltava ei ole löytynyt hermoilun kautta, ketään toista en ole voinut pelastaa tai parantaa murehtimalla ja olemalla huolissani.

Sen sijaan moni asia on saanut onnellisen lopun, kun olen nostanut kädet ilmaan, todennut, että näin on nyt ja selvä homma. Antaa tulla, mitä tulee, minä olen valmis ottamaan asiat vastaan. Usein tuollaisella hetkellä on tapahtunut ihmeitä, monenlaisia.

Muistan ikuisesti hetken parin vuoden takaa, kun tili oli tyhjä ja johonkin niistä freelancerin monista palkkapäivistä oli tovi ja arvoin, että mistä saan ruokarahat sille päivälle ja loppuviikolle vai olenko syömättä kokonaan. Suurimman epätoivon hetkellä kulkiessani työhuoneelleni katsahdin jalkoihini ja totesin, että kas, olin juuri astumassa kaksikymppisen päälle! Tämä vain esimerkkinä siitä, että mitä tahansa voi tapahtua.

No, koska rakas Sisäinen voima -läpyskäni on nyt painossa, niin sen kunniaksi laitan pystyyn arvonnan. Kaikkien tähän viestiin nimimerkillä kommentoineiden kesken arvon viidelle onnekkaalle kullekin yhden kappaleen (eli yhteensä viisi kirjaa) Sisäinen voima – 365 ajatusta parempaan arkeen -kirjaa signeerauksella (Voit myös kertoa, mikäli signeerausta et halua).

Kysymys kuuluu: millaisen ihmeen sinä olet elämässäsi kokenut?

Vastaa alle 2.2. maanantaihin klo 21 mennessä, niin olet mukana perinteisellä paperilappu ja kulho -metodilla suoritettavassa arvonnassa.

Ihanaa perjantaita! Minä nostan nyt maljan neljän viikon tipattoman jälkeen uuden työpaikan, viisivuotishääpäivän ja kirjan painoon menon kunniaksi. Kippis!

Kirjan uusi kansi on oikein kiva.
Kirjan uusi kansi on oikein kiva.

140 thoughts on “Kirja-arvonta ja pari ajatusta

 1. Olen kokenut sellaisen ihmeen, että elän elämääni melkein joka päivä onnellisena! Vaikka olen miehetön, lapseton eikä työssänikään ole mitään ihmeellistä. Mielenrauha – se on se ihme! :)

 2. Vaikka vastaus aika on umpeutunut, koin tarpeen jakaa oman ihmeeni. 8v sitten tutustuin perinpohjin huumemaailmaan. Kämpät, työt, ystävät..kaikki meni. Olin yli vuoden asunnoton jne. Nyt neljättä vuotta raittiina ja saanut rakennettua entistä eheämmän elämän. Se on ollut ihme, minun elämäni ihme.

 3. Uskon ihmeen! Ei ehkä uskonnollisessa merkityksessä vaan uskomisessa hyvään minussa ja muissa. Toivoa on niin kauan, kun on uskoa! Believe ❤️

 4. 1. Tyttäreni, joka jouduttiin pelastamaan puolitoistakiloisena, kun kärvistelin pahan raskausmyrkytyksen kourissa. Molemmat selvisimme, ja nykyisin tyttö on fiksu kymmenvuotias heppahöperö.
  2. Viime vuonna sairastelin paljon ja jonotin leikkaukseen. Kunto meni vain alaspäin, mutta leikkausaikaa ei julkiselta luvattu moneen kuukauteen. Leikkaus olisi yksityisellä maksanut monta tuhatta euroa, mutta lopulta varasin leikkausajan yksityiseltä parin viikon päähän, koska halusin takaisin työkykyiseksi. Muutaman päivän kuluttua tuli olo, että nyt annan tapahtua sen minkä on tarkoitus, enkä murehdi asiaa. Seuraavana päivänä minulle soitettiin ja kerrottiin, että pääsen seuraavana aamuna leikkaukseen julkiselle puolelle. Otin peruutusajan vastaan, ja minut leikkasi sama lääkäri, joka olisi leikannut minut yksityisellä. Palasin töihin seuraavassa kuussa.
  Tämän jälkeen olen ollut varma siitä, että sattumaa ei ole. Kun vain antaa tilaa asioille tapahtua niin kuin niiden on tarkoitettu, niin hyvät asiat tulevat kohti.

 5. Luotan sydämen ääneen, vaikka se joskus harhaan viekin. Näiden harhapolkujen ansiosta sydämeni on vain vahvistunut. Onnea uuden ihanan kirjan julkaisusta.

 6. Elämä junnasi paikoillaan ja oli aika vaikeaa. Yhtäkkiä läheltä löytyi jo vuosia tuttavapiiriin kuulunut henkilö, jonka kanssa lähentymisen kautta asiat alkoivat aueta solmuistaan. Niin moni asia on ratkennut hänen kauttaa ja vähitellen koea vapautuvani ”kahleista” siksi ihmiseksi, joka oikeasti olen.

 7. Oma ihmeeni on se, että elämä kantaa. Vaikka mitä tapahtuisi, löytyy aina uusi polku. Tunnen olevani kuin puro, joka kiertää kivet, löytää aina reittinsä ja ratkaisunsa -reitin eteenpäin.

 8. Se kuinka oikeat sanat voivat tulla kohdalle juuri silloin, kun niitä eniten tarvitsee. Vaikkei aina edes tiennyt tarvitsevansa.

 9. Ihme voi jopa tuntua ensin negatiiviselta mutta kääntyy sitten suureksi siunaukseksi. Olen sen kokenut. Ja olen kiitollinen. Koko elämä on suuri ihme!

 10. Suurin kokemani ns. ihme oli se, kun huomasin, että pystyin toteuttamaan suurimman haaveeni ikinä. Se vaati oikeastaan vain oman vakaan päätöksen sekä kovasti työtä ja uskoa asian eteen.

 11. Jokainen päivä sisältää ihmeitä, kun osaa katsoa arkeaan oikein silmin ja pysähtyy kaiken äärelle.

  Tänään nautin kevään tulemisen ihmeestä lumisateesta huolimatta: aamu oli valoisampi kuin viikko sitten ja talitiaiset lauloivat aamuvarhaisella niin, että korviin sattui. Pieniä ihmeitä ja arjen onnea <3.

  Valoa ja kevättä kohti!

 12. Eksyin jotenkin fb:ssä sivuillesi. Luin erään kirjoittamasi tekstin, joka oli kuin suoraan elämästäni. Istuin sohvalla nykyisen mieheni kainalossa ja kuin itsestään taakse jääneiden vaikeiden vuosien kyyneleet vihdoin tulivat. Oli hyvä olla. Se oli ihme. Edessäni on vielä yksi koettelemus menneestä elämästä, tarvitsen uuden ihmeen ja voimaa. Teksteistäsi saan itsekunnioitustani pikku hiljaa takaisin. Yritän jo nyt selviytyä tulevasta kun tiedän että jäljelle tulee jäämään kolmen lapsen mentävä aukko sydämeeni ja sitä koloa ei kukaan voi paikata.

 13. Isäni kuoli äkillisesti, kun olin viisivuotias.

  Minun ihmeeni on, kun isä puhui minulle, nyt neljäkymmentä vuotta kuoleman jälkeen. Sanat vain tulivat ajatuksiini. Luota. Elä, kun minä en saanut elää. Valitse se, mikä tuntuu oikealta.

 14. Minä koen pieniä ihmeitä päivittäin ja sekin on oikeasti pieni ihme. Positiivisena ihmisenä ajattelen, että kun iloitsee pienistä asioista voi iloita usein. Ja se tuottaa myös pieniä ihmeitä tosiaan päivittäin. Isompi ihme on elämä itsessään ja sehän on varsin ihanaa, kun sen oikein oivaltaa! :-D

 15. Ihmeeni on 3-vuotias terve, ihana poikani sekä rakas mieheni jonka kanssa olemme olleet yhdessä jo liki 15 vuotta, naimisissa niistä 6 vuotta ♡ ♡ ♡

 16. Ensinnäkin isot lämpimät onnittelut upeasta kirjastasi, ajasta sekä ajatuksista ja oivalluksista, joita olet itsestäsi ammentanut meille jaettavaksi.
  Olen tässä vuosien varrella saanut kantapään kautta oppia huomaamaan, että asiat ei aina mene niin kuin haluaa tai toivoo. En saakaan sitä, mitä tilaan vaan sitä, mitä tulee. Perustin kolmisen vuotta sitten firman, jossa sain toteuttaa unelmaani, mutta jouduin parin vuoden jälkeen taloudellisista syistä lopettamaan sen. Olen reilun puoli vuotta hakenut työpaikkaa ja huomannut, että meitä samoihin paikkoihin hakevia päteviä työnhakijoita on 150-200. Samalla olen saanut kohdata suuria ihmeitä, joita löytyykin mitä arkisemmista asioista:

  – me ihmiset kaikkine ominaisuuksinemme olemme suuria ihmeitä
  – äitiys ja lapset on käsittämätön ihme – kaikkine haasteine ja niistä selviytymisine
  – luonto on parantaja, temppeli, paikka jonne voin mennä tyhjentämään päätä tai itkemään tuskaansa, ja ihme on sekin, että sieltä todellakin saan helpotusta
  – kiitollisuus on ihme, mitä enemmän kiitollisuuden aiheita havaitsen, sen enemmän alan niitä löytämään
  – ajatusten voima on kerrassaan suuri ihme. Kun tulee hetkiä jolloin olen valmis luovuttamaan, ”en kerta kaikkiaan jaksa tai pysty” ja pysähdyn tuon ajatuksen ääreen tunnistaen pelon sen sisällä ja päätän, että ”kylläpäs pystyn, pystyn mihin vain” alkaa ensin olotila kohentumaan ja sen jälkeen asiat alkaa kummasti loksahtamaan ja helpottumaan. Työttömänäkin voin olla ja minulla on lupa olla onnellinen.
  – Rakkaus on suurista suurin ihme – mitä enemmän rakkautta jaan, sitä enemmän se lisääntyy. Meillä on sisällämme kyltymätön rakkauden lähde, kuten myös pelon, aina kun huomaan olevani pelon lähteen äärellä, voin ottaa ja kääntyä rakkauden lähteen puoleen. Voin pyytää siihen apua myös enkeleiltä, maailmankaikkeudelta yms.
  -Rakkauden parantavaalla voimalla, esim Reiki -energialla, voin parantaa fyysisiäkin oireita ja helpottaa edessä olevia haastavia tilanteita.
  – Elämä itsessään on suuri ihme ja opettaja

 17. Elän tällä hetkellä tämän astisen elämäni vaikeinta ja epävakainta aikaa. Välillä, yhtäkkiä, päähäni saattaa pälkähtää ajatus, kuinka helppoa olisi vain luovuttaa ja antaa olla. Kuitenkin joka ikinen kerta sellaisen päivän aikana, jolloin tuollainen ajatus on käynyt mielessä, tapahtuu jotain ihmeellistä. Melkein päivittäin tapahtuu jokin ihme, mikä muiden korvissa saattaa kuulostaa merkityksettömältä, mutta minulle nuo arjen pienet ihmeet ovat voima avata joka aamu silmänsä ihanaan, uuteen aamuun.

 18. Sisäistä voimaa etsimässä. Josko vihdoin saisi voimaa kääntää negatiivisen positiiviseksi ja onnettomat asiat iloisemmiksi. Paljon on sattunut, mutta niiden kokemusten jälkeen ei uskoisi enkä haluaisi olla tässä tilanteessa: onneton avioliitto, reistaileva terveys, talous retuperällä ja ensimmäistä kertaa työttömänä ja hukassa sen suhteen miten löytäisin oman itseni näköisen polun kulkea, motivoivan työn ja saisin talouden kuntoon. Tarvitsisin myös rakastavampaa ja kannustavampaa ympäristöä. Onneksi on ihana tytär 6,5 vuotta

 19. Omat lapseni tietysti ovat elämäni tärkeimmät ihmeet :) Mutta myös se on ollut tärkeä oivallus, että onni on kiinni sisäisistä asioista, ei ulkoa tulevista.

 20. Suurin ihmeeni on tämä sisältäni kumpuava Rakkaus, Usko, ja Luottamus siihen, että elämä kantaa <3 …olen saanut sen kokea jo monesti, että kun vain rohkeasti kuuntelee omaa sydäntään ja seuraa polkuaan niin asiat järjestyvät ja hyviä asioita tapahtuu :)…vaikeina hetkinä juuri oikeat asiat vain ilmestyvät ja tapahtuvat p ja vahvistavat uskoa elämänvoimaan ja siihen että olen Rakastettu ja kaiken sen hyvän arvoinen <3

 21. Suurin ihmeeni on lyhyesti ja ytimekkäästi se,kun selvisin vain pienin mustelmin neljännestä kerroksesta hypättyäni! Minun ehkä pikemminkin ”kuuluis” nyt olla tuonpuoleisessa tai vähintään pyörätuolissa! Ehkä niitä enkeleitä kuitenkin on olemassa! :) Sain siis uuden elämän neljä vuotta sitten,enkä sen jälkeen ole katunut,että jäinkin henkiin! Kaikki vastoinkäymiset ja elämänkolhut ovat tehneet minusta vahvemman kuin koskaan,ja myöskin niiden ansiosta olen juuri se,kuka olen!

 22. Tuntuu, että viimeisen vuoden aikana olen löytänyt päivittäin pieniä ihmeitä elämästäni. Oppinut arvostamaan sitä, että ylipäätään olen täällä. Nyt tuntuu siltä, että aamuihin on ihana herätä, ja illalla saada mennä tyytyväisenä nukkumaan.

 23. oma ihmeeni….. Se, että olen vihdoin oppinut hyväksymään ja rakastamaan itseäni juuri sellaisena kuin olen <3

 24. Elämä on ryvetellyt minua vaikka minkälaisissa sotkuissa, koska en ole arvostanut itseäni. Muutama vuosi sitten ”heräsin” miettimään että ei tää vaan voi mennä näin koko elämä. En silloin vielä ymmärtänyt, että omat arvot on täysin hukassa ja osa niistä lukee koffin pullon kyljessä. Nyt huomaan joka päivä joitakin ihmetyksen aiheita aivan normaalissa arjessa. Ja tavallaan koen ihmeeksi että kuinka syvällisesti osaan ajatella tätä elämää ja mikä milenkiinto elämää kohtaa on syttynyt. Äsken juuri lukiessani sinun kirjoittamaa tekstiä, kohta jossa luke: nostin kädet pystyyn. Sai taas jotakin liikahtamaan sisälläni ja oivalsin että nykyistä asiaa jota pohdin liikaa, on vaan nyt laskettava ajatuksesta irti ja annettava ajan näyttää kui täs käy. Mahtavaa maanantaita <3

 25. 2,5 vuotta sitten tuli hetki, jolloin minä olin vahvempi kuin alkoholi ja olen ollut joka päivä sen jälkeen. 10 vuoden ajan näin ei ollut. Ymmärsin, ettei voima irti pääsemiseen tule ulkopuolelta, ei rakkaiden avusta, painostuksesta, vaan se voima on minussa.

 26. Elämä on lahja ja jokaisessa päivässä on lukuisia ihmeitä, kun on sydän auki ottamassa niitä vastaan ja kiittämässä. Lapset ovat aina minulle arvokkainta maailmassa, todellinen ihme sekä läheisten kuolemista selviäminen ja ystävät, mikään ei ole itsestään selvyys. Elämän polkuni on kokonaisuudessaan ihme.

 27. Vuosi sitten löysin vahvuutta itsestäni. Vaikka välillä repsahdan edelleen vanhaan pessimistisyyteen, pääosin luotan itseeni ja elämään tänäpäivänä ihan uusin tavoin. Konkreettisia esimerkkejä tämän tuomista ihmeistä ovat varallisuuden nousu ja painon lasku. Kuitenkin itsensä hyväksyminen ja lopulta rakastaminen ovat olleet suurimmat saavutukseni. Ja siksi haluan auttaa myös läheisiäni näkemään elämänsä uusin silmin.

  Kiitos tästä tulevasta kirjastasi, niitä pitää hakea useampi, koska lahjaideana aivan huippu! :) mukavaa kevättä sinulle!

 28. Herätä aamuisin se sama rakas vierelläni kenet kohtasin jo nuorena. Yhdessä selvitty elämän tyrskyissä ja saatettu maailmaan kolme ihanaa lasta. Eläkepäivät siintävät horisontissa ja ulapalle tähyillessä voin todeta, että ihmeen voimalla ollaan selvitty elämän myrskyissä ja karikoissa.

 29. Olen kokenut rakastamisen ihmeen. Pyyteettömän rakkauden, joka antaa toisen olla ja mennä ja joka kasvaa sellaisiin mittasuhteisiin, että sen myötä oppii rakastamaan itseäänkin – kaikkine virheineen, täydellisinä omana itsenään. Onhan se ihme, ja melkoinen onkin. <3

 30. Ihmeeni on avioero. Ilman sitä en olisi koskaan nähnyt itseäni kokonaisena, osaavana, tuntevana, hurmaavana persoonana.

 31. Mun ihme on se, että joskus olen tavannut JUURI oikean ihmisen, jota juuri sillä hetkellä elämääni tarvitsen. Ystävät!

 32. Olen oppinut uskomaan itseeni ja sen myötä elänyt vaikeuksien kautta voitoon ja tämän hetkiseen onnelliseen elämäntilanteeseen. Asioilla on tapana järjestyä , se on mottoni, joka vie eteenpäin, oli tilanne mikä hyvänsä. :)

 33. Olen kokenut Koko tähän viiteenkymmeneen ikävuoteeni koko ajan pieniä ihmeitä. Ja olen niin täpinöissäni mitä seuraavat viisikymmentä antavat

 34. Olin surun ja stressin murtama. Iltalenkillä koiran kanssa talvipakkasessa itkin ja huusin mielessäni Jumalalle… ” Auta jo. Auta rakasta siskoani selviämään takaisin elämään. Auta minua, että pääsen takaisin jaloilleni.” Tämän jälkeen sisälläni tuntui voima ja mieleeni tuli vahva ajatus…” Tämä on johdatusta.” Tämän kokemuksen jälkeen tiedän, että kaikella on tarkoituksensa, vaikka se ei sillä hetkellä tuntuisikaan. Siskoni selvisi ja minä selvisin. Tiedän nyt, että kun kuuntelen itseäni, en voi mennä harhaan. Johdatus on sydämen ääntä.
  Kiitos <3

 35. Sisäistä voimaa olen omaan elämääni saanut kaiken kokeneena ja niistä selvinneenä. Vaikka rakkaus ei välttämättä ole ihmeellinen kokemus, minä koen sen ihmeenä ja onnena

 36. Löysin uuden ystävän viime vuonna, se on suuri ihme minulle, koska en luota helposti kehenkään vieraaseen ihmiseen.

 37. Moips! Jokainen päivä kun ottaa jo aamusta positiivisen ja kiitollisen asenteen ja se päivä meneekin ihan mukavasti, niin se on ihme! Se taas kun on elämä haista kakka -fiilis heti herättyään eikä mikään onnistu koko päivänä, taas ei ole ihme! :D ihmeellistä on koko elämä! Kiitos Jenny kirjasta, varmasti ostan omani jos ei arpaonni suosi. Tätä on odotettu <3

 38. Oman elämäni ihmeet ovat vierelläni joka päivä. <3 Paljon ollaan yhdessä koettu, ja vahvoja ollaan yhdessä.

 39. Mies on pysynyt vastoinkäymisistä huolimatta rinnalla jo 14 vuotta ja yhdessä olemme saaneet kolme lasta. Puolisoni rakkauden kautta olen löytänyt myös kyvyn rakastaa ja arvostaa itseäni. Suurin ihme on, että olen onnistunut löytämään itselleni puolison, jobks kanssa olen saanut kasvaa.

 40. Muutaman viikon sisään tapahtui ihme. Vastustelin ja latasin kasan odotuksia, mutta kun ymmärsin päästää irti ja antautua hetkelle niin jopas se kaikki tuotiin ”pyytämättä” ja yllättäen. Elämä on ihme<3

 41. Onnea ihan hurjasti tätäkin kautta <3

  Montakin ihmettä olen kokenut ja suurin ihme on viisi tervettä lasta, olen niin valtavan kiitollinen heistä. Asiat voisivat olla ihan toisin.

 42. Olen saanut elämältä kolme lahjaa 1. lapseni, joka laittoi minut työstämään oman elämäni 2. lapsi, kasvatti ja kasvattaa edelleen minun kärsivällisyyttäni, läsnäolon taitoa tässä hetkessä 3. lapsi toi mukanaan valon ja rakkauden. Näiden ansiosta minun elämäni on muuttunut ihmeeksi. On ihmettä ja iloa saada elää, nauttia ja rakastaa! <3

 43. Ystäväni putosi korkealta ja halvaantui pari vuotta sitten. Alkuun hänellä ei ollut mitään tuntoa lantiosta alaspäin, mutta ihme tapahtui, ja hän sai mahdollisuuden opetella uudestaan kävelemään. Tunnen suunnatonta onnea joka kerta, kun näen hänen juoksevan. <3

 44. Paljon, paljon onnea, ihan kaikkien noiden johdosta! Olet varmasti maljasi ansainnut!

  Hmm. Kyllä suurin ihme on nykyinen mieheni. Ja se, että se on molemminpuolista ja minkä tahansa kestävää. Ei olisi kumpikaan entisessä elämässä voinut uskoa, että tällaista parisuhdetta ja yhteyttä kaikilla tasoilla voisi olla olemassakaan. Ainakaan tällä planeetalla. Ehkä jotenkin imelän kuuloista, mutta 100% totta. :)

 45. Suurin ihme elämässäni on tapahtunut jo ennen syntymääni. Minua ei pitänyt tulla, mutta kuparikierukasta ja vanhempieni vastuksesta huolimatta sain elämänlahjan!

 46. Elämäni suurin ihme on mieheni. Saa minusta esiin parhaimmat puoleni, jaksaa kannustaa, rakastaa, naurattaa. Jakaa arjen ja juhlan. Tekee elämästä täydempää.

 47. Puoli vuotta työttömänä uudessa maassa. Työnhaku on ollut vaikeampaa kuin aluksi odotin, koska en osaa paikallista kieltä tarpeeksi hyvin. Tämä on ollut iso opetus minulle kärsivällisyydesta ja toisaalta luottamuksesta siihen, että kaikki järjestyy. Tuntuu oikein ihmeeltä, että tällä viikolla kuulin vihdoin saavani työpaikan, joka on vieläpä juuri sitä mitä olen aina halunnut tehdä!

 48. Elämä ja maailma ovat täynnä ihmeitä, jos ne vain haluaa nähdä. Itse löydän jokaisesta päivästä ihmeen. Jaksan joka päivä ihmetellä kaikkia niitä ihania ihmisiä ympärilläni, jotka ovat auttaneet läpi hyvinkin huonojen hetkien ja tiedän etten koskaan jää yksin.

 49. Elämäni rakkaus ja kaksi ihanaa tytärtä. Ihme on myös kiltistä ja tunnollisesta tytöstä kasvaminen rohkeaksi ja itselleen armolliseksi aikuiseksi. Ymmärrän ottaa eteeni tulevat asiat haasteina enkä ongelmina. Ymmärrän, että niillä on jokin tarkoitus minulle. Tiedän, että vain minä määrittelen itseni eikä muut. Sitä minun pitää kyllä ihan vähän vielä harjoitella…

 50. Olen löytänyt uudelleen elämänilon pitkän masennusjakson jälkeen. Asiat ovat niin paljon paremmin nyt….enkä edes pelkää koko ajan menettäväni kaikkea.

  Monella ihmisellä on osansa toipumisessani, heille olen hyvin kiitollinen.

 51. Suurin ihme ihmeistä, olen saattanut kaksi uutta elämää tähän maailmaan; lapseni. Heidän ja itseni vuoksi tein työtä masennuksen voittaakseni ja se onnistui. Tämä blogi oli myös mukanani ja antoi usein positiivista energiaa. Kokemus oli kuin olisi hiljalleen herännyt jostain pitkästä painajaisesta, jossa olin pääroolissa ja pidin myös egoni kautta sitä elossa, kunnes tajusin, että minun itseni on lopetettava se egon määräily. Valaistuminen tekee hyvää ja pitää egon hiukan kurissa ;)
  Positiivista energiaa teille kaikille <3

 52. Joskus asiat elämässä järjestyy juuri niin kuin pitääkin. Sitä toivoo ja haluaa jotain ja yhtäkkiä huomaa, et elämä järjestää asiat. Jonkin ajan päästä tajuaa, et näin oli todellakin tarkoitus <3

 53. Onhan tää elämä nyt ylipäätään ihme ja ihmeellistä. Odotan kyllä että SE ihme tapahtuisi ja siinäpä vika. Odotan en toimi. Toivottavasti kirjasi saa silmäni auki ja tsemppaa.

  Onnea ja menestystä Jenny!

 54. Luovuttamalla en voita mitään, mutta en myöskään pakon kautta. Vaan silloin kun ikään kuin heitän verkot vesille jonkun toivomani asian tai tapahtuman suhteen, on tapahtunut pieniä ihmeitä. Juuri kun olen lakannut väkisin yrittämästä saada tahtoani ja toiveitani läpi, olen useasti päässyt haaveilemaani lopputulokseen. Loppuunmyydystä konsertista on löytynyt eturivin paikat juuri minulle ja ystävälleni, samoin kuin sinäkin Jenny olen yh-äitinä löytänyt juuri ne siihen hetkeen tarvitsemani kolikot jostain taskuni pohjalta, lapseni loukkaannuttua onnettomuudessa toipuminen entiselleen lähti käyntiin kuin ihmeen kautta. Voi olen niin kiitollinen näistä ja kaikista muistakin elämääni kohdanneista pienistä ihmeistä!
  Tämä matka itsessään ja kaikki nämä ihanat kohtaamiset ovat se määränpää, jo pieni ihme sinänsä <3

 55. Opettelen olemaan vain tässä ja nyt, kiitollisena tänäänkin melkein terveenä ja rakkaitteni kanssa. Lisäksi ihan uskomattomana lääketieteellisenä ihmeenä isäni joka voi tällä hetkellä hyvin parantumattomasta sairaudesta huolimatta.

 56. Yksinkertaisesti olen ottanut vastuun omasta elämästäni, onnestani. En odota että jostain tipahtaa jotain ihmeellistä ja elämäni muuttuu paremmaksi. Tiedän että minussa itsessäni on vastaus ja luotan siihen että kuuntelemalla sisintäni tiedän mihin suuntaan lähden. Olen uskaltautunut heittäytyä elämän virtaan!

 57. Minun ihmeeni on ollut lakata pelkäämästä ja ymmärtää, että itseni rakastaminen ei ole itsekästä.

 58. Minun ihmeeni on kadulla samaan aikaan kulkenut itselleni vieras nainen. Olin täysin omissa ajatuksissani kävelemässä kovaa vauhtia ajaneen linja-auton alle. Tuo nainen näki tilanteen ja kiljahti. Havahduin hänen kiljahdukseensa ja pysähdyin viime hetkellä. Kyse oli senttimetreistä, kun linja-auto suhahti ohitseni. Naisen kiljahduksen ansiosta vältin vakavan onnettomuuden.

 59. Pelastuin onnettomuudesta, jossa ystäväni kuoli. Minut laskettiin pehmeästi tienpientareelle ja selvisin ilman fyysisiä vammoja. Enkeli <3

 60. Odotan esikoistani, olen ihan viimeisilläni raskaana. Jokaikinen päivä se tuntuu uskomattoman ihmeelliseltä että minä todella kasvatan sisälläni uutta elämää <3 .

 61. Viimeisin ihme lienee se, että pääsin viimeisten etuoikeutettujen joukossa Aslak-kuntoutukseen. Kuntoutus tuossa muodossa loppuu Kelan toimesta. Ensimmäinen viikko takana ja edessä toivottavasti terveempi loppu elämä.

 62. ”On kaksi tapaa elää: joko niin, että mikään ei ole ihmeellistä, tai niin, että kaikki on ihmeellistä.”

  Joka päivä tapahtuu ihmeitä:
  Jo se, että saa elää jokaisen päivän tätä elämää <3

  – Liikunnan tuoma ihana olo & onnellinen elämä
  – Perhe, sukulaiset, ystävät
  – Matkailu
  – Rakkaat eläimet
  – Työpaikka
  – Koulut
  – Hyvä ruoka
  – Suklaa
  – Erilaiset kurssit
  – Metsät, järvet, meret

  Tässä muutamia listatakseni loputtomasta listasta

 63. Niitä ihmeitä on todella paljon. Se, että minulla on tällä hetkellä töitä on ihme. Viime kesäkuun lopussa minulle kerrottiin ettei mitään ole tarjolla. Työsuhteeni päättyi, olin kotona päivän, kun soitettiin, että nyt olisi joksikin päiväksi töitä. Pääsetkö tulemaan? Toisena päivänä siellä ollessani tuli esimieheni luokseni ja sanoi, että miten on? Olisi tarjolla töitä toukokuun loppuun saakka. Otatko vastaan? Tietysti otin tarjotun työn vastaani. Se työ on tuonut eteeni kyllä paljon pään vaivaa, stressiä ja välillä on tuntunut, että lyön hanskat tiskiin, mutta se on opettanut minua myös todella paljon. Tällä hetkellä yritän oppia olemaan huolehtimasta tulevaisuudesta. Kyllä elämä kantaa. Aina.

 64. Viime joulukuussa, juuri 46-vuotispäiväni aikoihin sain tiedon siitä, että minut on hyväksytty koulutukseen. Yli 25-vuotisen IT-urani jälkeen olen nyt kouluttautumassa lähihoitajaksi, enkä voisi olla siitä iloisempi! Ihmeitä ja ihania asioita taphtuu, kun vain jaksaa uskoa itseensä!

 65. Sen ihmeen että elämä kyllä järjestää asiat lopulta niinkuin on tarkoitettu. Vastoinkäymisistä voittoon, tavalla tai toisella.

 66. Lähes viikottain koen jonkun ihmeen elämässäni, kun olen opetellut kuuntelemaan itseäni ja ympäristöäni ja opetellut pikkuhiljaa nousemaan ajatuksistani pois. Lapsen ja puolison saaminenkin on olleet ihmeitä, mutta vasta nyt sen todella ymmärtänyt. Matkalla vasta, mutta pikkuhiljaa eteenpäin tehden joka päivästä ihmeen :)

 67. Zinzy
  löysin nämä sivut juuri kun niitä eniten tarvitsin, tana iltana, kun mietin, mistä saan työkalut opetella kiitollisuuta ja positiivisuutta parantaakseni elämäni, joka juuri tällä hetkellä ei kulje kovin hyvin.

 68. Synnyin perheeseen, jossa en saanut rakkautta. Kasvoin ja vartuin ilman rakastavia vanhempia. Sain osakseni vain uhkailua ja pelottelua. Lähdin lapsuuden kodistani 21-vuotiaana ihanan rakastavan miehen luokse asumaan. Menimme naimisiin, saimme kaksi ihanaa lasta. Olin 30, kun isäni kuoli. Isäni kuoleman jälkeen vapauduin kaikista peloistani ja tavallaan uudestisynnyin. Halusin kokeilla, miltä tuntuu elää omaa elämää (niin kauan kuin isäni eli, minulla ei ollut omaa elämää, hän hallitsi minua pelon voimalla). Erosin miehestäni ja muutin lasten kanssa pois yhteisestä kodistamme. Kului muutama kuukausi, niin tapasin uuden miehen. Välillemme syttyi heti ensitapaamisesta lähtien sellainen tunne, että tämä tulee jatkumaan loppuelämämme ajan. Kului runsas kuukausi, niin olin raskaana. Muutimme yhteen asumaan. Vajaa kuukausi kului, niin mies ilmoitti että hän haluaisi mennä minun kanssani kihloihin. Aamulla menin töihin, vein lapset hoitoon ja mies lupasi tulla hakemaan minua töistä. Työpäiväni päättyi ja ihmettelin, miksi miestä ei näy. Hain lapset hoidosta ja menin kotiin. Kotona meitä odotti hirvee näky. Mies oli pudonnut sängyltä ja häneltä oli mennyt taju ja hänen hengityksensä rohisi. Hälytin välittömästi ambulanssin paikalle ja hänet kiidätettiin sairaalaan. Myöhemmin illalla sairaalasta ilmoitettiin, että mies jonka piti mennä kanssani kihloihin ja jonka vauvaa odotin, oli aivokuollut, mitään ei ole tehtävissä. Voin sanoa että romahdin täysin, itkin kolme viikkoa. Ihmettelen vaan miten jaksoin lapseni hoitaa ja odottaa vauvaa, jolla ei tule olemaan isää. Kuusi kuukautta kului ja minä sain ihanan poikavauvan, jota kutsun elämäni suureksi ihmeeksi. Tälle pienelle pojalle on annettu ihmeellinen tehtävä, jatkaa isänsä jalanjälkiä, jotka häneltä päättyivät liian nuorena (37-vuotiaana). Seitsemän vuotta kului ja elelin lasteni kanssa yhteistä arkeamme. Kouluttauduin lähihoitajaksi ja vuonna 2007 tapasin paikallisesta tanssipaikasta miehen, jonka kanssa sain lapsen. Yhteen emme ole muuttaneet, koska hänellä on liiallista alkoholinkäyttöä ja hänen luonteensa eroaa liian paljon omasta luonteestani. Hän ei ole ihminen, jonka kanssa voi keskustella asioista. Haluaisin niin rinnalleni sellaisen ihmisen, jolta saa pyyteetöntä rakkautta. Pidän ihmeenä, että olen elämässäni selvinnyt kaikista vastoinkäymisistä. Katson tulevaisuuteen avoimin ja positiivisin mielin.

 69. Pahin koettelemus ollut 2 vuotiaan tyttäreni sairastuminen juuri samaan aikaan kun perheen toinen lapsi oli syntynyt. Elämä kantoi senkin vaiheen yli ja jälkeen päin tuoltakin ajalta osaa löytää positiivisia asioita. Tyttöni sairaus / sairaudet on läsnä joka päivä elämässämme mutta silti hän on reipas 9-vuotias jo.

 70. Voi niitä on niin paljon, jokaisessa päivässä. Kiitollinen niin monista asioista, ihmisistä jotka ovat lähellä.
  Kirjasi vaikuttaa niin ihanalta että pitää kyllä hankkia se omiin käsiin ♥ :)

 71. Ihmeeni on tainnut olla se, että olen löytänyt vierelle ihmisen, joka ehdoitta rakastaa minua, ja jolle voin kertoa kaiken, eikä hän tuomitse, ehkä vähän kiusoittelee oudoimpien juttujen suhteen. Tässähän herkistyy niin, että pitää mennä pussailemaan tuota miestä… :)

 72. Elämässäni oli todella synkkä jakso muutama vuosi sitten, tuntui että mitään ei mennyt oikeaan suuntaan, ei ollut töitä, menetin tärkeän ihmisen vakavaan sairauteen,ei rahaa, velkaa eikä kotia. Jokainen päivä päätyi itkuun ja todella mietin mistä minua rangaistaan. Peruspositiivinen minä oli lähtenyt. Päätin vielä yrittää kerran, ja kirjasin ylös asioita mistä olin kiitollinen ja joka päivä ajattelin jotain positiivista, ensin 5 sekuntia, sitten kymmenen. Ihme oli se ,että tajusin että en voi rangaista itseäni menneestä, menneisyyttä ei voi muuttaa ja päätin tehdä jokaisestatodella loppuelämän päivästä elämäni parhaan. Annoin anteeksi itselleni ja ymmärsin että mikään ei kestä ikuisesti. Pidän ihmeenä elämääni, se on ollut rankka, moni olisi luovuttanut, ala-ja ylämäkineenkin en vaihtaisi elämääni kenenkään muun elämään.

 73. Onnea vielä hienosta saavutuksesta! Tuo arpajaisvoitto olisi kyllä kovin mieluinen. Mun ihmeeni lyhyesti ja ytimekkäästi on se, että selätin vakavan sairauden.

 74. Se ilo ja energia minkä löysin itsestäni kun opin sanomaan Ei ja pistämään itseni etusijalle :)

 75. Jokainen aamu on ihme. Ihme on myös se, että olen hengissä vielä. Koen ihmeeksi myös sen, kuinka paljon sisälläni voi olla rakkautta ja halua auttaa muita ihmisiä työn kautta. Maailma on täynnä ihmeitä:–)

 76. Yksi suuri ihme on se, että elämä on aina vienyt oikeaan suuntaan ja kaikesta on aina selvitty, vaikka suunta olisikin ollut hakusessa, rahat käytetty ja kriisejä pukannut ovista ja ikkunoista. Kaikki elämän vastoinkäymiset ovat osoittautuneet jälkeenpäin aina asioiksi, joiden on ollut tarkoituskin tapahtua. Siksi nytkin tiedän, että minun ei tarvitse stressata tälle vuodelle osuvista suurista päätöksistä. Kaikki menee juuri niinkuin pitääkin :)

 77. Ihmeitä tapahtuu, kun niille antaa mahdollisuuden
  Pienet asiat arkipäivässä.
  Tänään ihme oli puhelinsoitto, joka toi uuden työn :)

 78. Koen ihmeeksi myötätunnon ensisijaisesti itseä kohtaan. Tuntuu suorastaan uskomattomalta, kuinka oman olon paraneminen on heijastunut myös kykyyn kohdata ympärillä olevat ihmiset, niin tutut kuin tuntemattomatkin, läsnäolevammin sekä empaattisemmin.

 79. Osaan arvostaa tätä hetkeä kaikkine kipuineni ja vaikeuksia kokeneena. En enää ole katkera, että elämäni kulki näitä vaikeita polkuja. Lapsuuteni rakkauden jälkeen en ole kokenut aitoa rakkautta. Koin väkivaltaisen aviosuhteen ja henkisesti väkivaltaisen narsistisen seurustelusuhteen. Toivon, että kohtaan vielä aidon rakkauden jossain vaiheessa loppuelämäni aikana.

 80. Löysin itseni uudestaan, kun uskaltauduin kouluttautumaan uudelle alalle yli kolmekymppisenä. Nyt teen työtä, millä on itselleni ja asiakkaideni hyvinvoinnille merkitystä. En olisi ikinä oravanpyörässä juostessa uskonut, että työ voi olla näin mielekästä!

 81. ihmeitä on todella monenlaisia.. se suurin ihme kuitenkin ikioma perheeni ja kiitollisuuden tunne siitä <3

 82. Minun elämäni ihme, mitä tapahtui sen jälkeen kun sairastuin vakavasti… Jouduin sairaslomalle töistä, aluksi 2 viikoksi, sitten kuukaudeksi, sitten kolmeksi kuukaudeksi ja sitten sairaslomaa jatkettiin aina muutama kuukausi kerrallaan. Nyt olen ollut sairaslomalla jo 1,5 vuotta ja se jatkuu puoli vuotta eteenpäin.

  Tein näin, kuten itsekin kirjoitit, nostin käteni pystyyn ja ajattelin, tulee mitä tulee, otan vastaan kaiken. Aluksi olin todella huolestunut terveydestäni, taloudellisesta tilanteestani ynnä muusta. Mutta sitten päätin ”luovuttaa”. Ei minun tarvitse enää stressata mistään, ei minun tarvitse enää ajatella statustani, olisin valmis vaikkapa sairaseläkkeelle! Päätin olla kiitollinen kaikesta mitä minulle annettiin, vaikka koin monia vastoinkäymisiä ja minulle sanottiin, miten oikein jaksan tätä kaikkea! Jopa sairaanhoidon puolelta ihmeteltiin, että kylläpäs minulla on ollut epäonnea! Mutta minä itse koin koko ajan, että minulla on ollut onnea! Hullua, mutta totta!

  Osasin nauraa päivittäisille kömmahdyksilleni, muistihäiriöilleni, hajamielisyydelleni, olin sinut jopa kipujeni kanssa. Minulla on vaikea reuma ja nyt myös muita vakavampia sairauksia, jotka vaativat leikkaushoitoa. Ajatella, että sain nukkua juuri niin pitkään kuin minua väsytti, vaikkapa puoleen päivään asti! Nyt minulla oli aikaa tavata aikuisia lapsiani ja matkustin usein heidän luokseen. Päätin jopa muuttaa yhteen nuorimman poikani kanssa, joka hänkin tarvitsi tukeani. Pari päivää ennen muuttoa katkaisin jalkani ja jouduin leikkauspöydälle. Otin asian rauhallisesti, vaikka monet kyselivät miten nyt teen muuton kanssa. Enhän voisi muuttaa kun en voi edes seisoa jalallani! Kaikki oli kuitenkin suunniteltu etukäteen ja uusia vastoinkäymisiä tuli muuttopäivänäkin vielä. Ajattelin kuitenkin, että kaikki järjestyy. Ja niin kaikki järjestyi, monet käytännön asiat ihan viime tipassa jopa!

  Olen oppinut kuuntelemaan sisäistä intuitiotani, ja ajattelen esimerkiksi rahan puutteesta, että kaikki mitä tarvitsen, annetaan minulle. Samalla tavoin olen ajatellut joka asiasta, mistä vähänkin olen huomannut olevani huolissani. Olen oppinut, ettei kannata huolehtia ja murehtia ylenpalttisesti, päinvastoin, luottaa siihen, että elämä kantaa ja apu tulee. Ja niin se on ikäänkuin vain ilmestynyt minulle itsestään! Olen jopa unissani kokenut yjtäkkisiä hyvän olon tunteita, ja minulle on ikäänkuin ilmoitettu, että huomenna on kaikki hyvin. Ja aamulla sitten olen saanut todeta, että päätös esim. kuntoutusrahan maksamisesta on tipahtanut postiluukustani.

  Minulla on ollut surua ja menetyksiä. Vanhin poikani kuoli sairauteen 2,5 vuotta sitten. Hän on käynyt unissani ilmoittamassa, että hänellä on nyt kaikki hyvin. Saan rauhassa jatkaa elämääni, vvikkaikin ikävä ei poistu koskaan. Menetin jopa 3 hienoa ystävääni, mutta kuin ihmeen kautta, sain yhtä monta uutta ystävää aivan odottamattomilta tahoilta täysin eri-ikäisistä ihmisistä! Itse olen 54-vuotias ja sain ihanan 15-vuotiaan tytön sydänystäväkseni! Samoin, olin toivonut ja etsinyt uutta rakkautta elämääni, ja kun luovutin ajatellen nauttivani elämästä ihan itsekseni ja aikuisten lasteni kanssa, ihme tapahtui. Eräs vanha tuttu, johon olin jo kadottanut yhteyden, otti yhtäkkiä minuun taas yhteyttä! Nyt olemme menneet kihloihin jo ensimmäisen kuukauden jälkeen, olen irtisanonut itseni töistäni, olen edelleen sairaslomalla ja muuttamassa Lappiin, josta olen lähtöisin. Minulla on nyt tuleva elämänkumppani, joka ajattelee asioista samalla tavoin kuin minä! Aiomme todella elää hidasta elämää, nauttien kaikesta mitä luonto ja me toisillemme voimme tarjota. Mi ulla ei ole mitään syytä huoleen, elämä kantaa ja pitää huolen minusta!

  Kaikkea tätä kutsun elämäni ihmeeksi! Olen kuin siunattu kaikella tällä hyvyydellä, jota yhtäkkiä olen osakseni saanut, vain luovuttamalla kaikesta menneestä ja liiallisesta yrittämisestä, hinnalla millä hyvänsä -asenteesta, statuksesta… Minusta on tullut ihminen, joka nauttii elämästä! Jos en enää palaa työelämään, ei sekään ole minulle mikään kauhun asia. Voinhan silloin entistä enemmän antautua elämälle, ja taiteelleni, yhdessä tulevan elämänkumppanini kanssa! Mikä sen ihanampaa olisi?

 83. Kaikkein tarkein ihme on poikani henkiin jaaminen 11 vuotiaana. Nyt poika on jo 18 vuotias upea miehen alku!

 84. Että elämän suurimmat kriisit näyttäytyy jälkikäteen siunauksina! Pystyy näkemään tarkoituksen ja hyvän johdatuksen. Uskaltaa elää ja nauttia!

 85. Tutustunut Law of attractioniin. Aina kun vaivun entiseen tyyliin, valittamaan ja hermoilemaan rahapulaa, lasten juttuja tms, ongelmia kasaantuu lisää. Kun taas tietoisesti pyrin ajattelemaan myönteisesti ja pitämään uskon, tapahtuu pieniä ihmeitä. Esimerkkinä eilen tuli nettikaupasta huomautuslasku. Sellaista mielestäni ei olisi pitänyt olla, joten soitin. Kävi ilmi, että se on yli vuoden vanhasta ostosta huomautuskulu jonka asiakaspalvelija esitti heti hylättäväksi. Sen jälkeen soitin yhden lainan erästä jota en eräpäivään mennessä olisi kyennyt maksamaan ja pyysin maksuaikaa viikon. Sain sitä. Sen puhelun jälkeen tuli jo itkukin. On ollut hieman rankempaa positiivisuuden opettelua.

 86. Löysin itsestäni voimaa, jonka olemassaolosta en tiennyt. Tajusin olevani vahvempi kuin luulin.

 87. Olen hengissä ja saan nauttia elämästä ja rakkaistani. Herätä auringonpaisteeseen ja linnunlauluun. Nähdä suuria mahdollisuuksia pienissäkin asioissa ja rakastaa. Kasvaa ihmisenä

 88. Monesti elämässä miettineenä että sitten kun olen saavuttanut tämän ja tämän niin elämä on kunnossa ja olen onnellinen. Onneksi nyt olen herännyt elämään joka hetkessä. Nauttien joka päivästä vaikka aina se ei niin helppoa olekaan. Nautitaan elämän pienistä asioista

 89. Tuorein ihme on se, että tällä viikolla olen saanut tehtyä sovinnon pitkään mykkäkoulua pitäneen exän kanssa. Rauha! :)

 90. Elämän suuriin ihmeisiin kuuluu todellisen, tasa-arvoisen ja rakkauden täyteisen parisuhteen löytäminen. Lapsuuden mallaista ja parisuhteen huonoistakin kokemuksista voi oppia pois ja lopputuloksena ja ihmeen kautta vastaani tuli ihminen, kenen kanssa silmät säihkyy, luottamus on 100%sta, huumori kukkii ja arvostusta riittää. Ollaan kasvettu kumpikin erikseen ja yhdessä. Yhteinen elämämme on nyt jo lukuisia vuosia ollut yhtä onnea joka ikinen päivä. Koko sydämestäni olen tästä kiitollinen.

 91. Olen epätoivon hetkellä saanut luotua elämäni parhaimman ihmissuhteen ystävyyden merkeissä ja tämä ystävä on nostanut minut pinnalle ja auttanut hengittämään ja pitänyt pinnalla <3

 92. Ihmeitä ovat tietenkin kaksi lastamme, jotka sainme mieheni kanssa, esikoisen monen vuoden yrittämisen jälkeen.

  Erilainen ihme tapahtui joulun alla. Yksi tapahtuma avasi viimein silmäni kaikkien vuosien jälkeen, jolloin tajusin että minun ei tarvitse miellyttää ketään, vaan eläää elämää ja tehdä päätöksiä omaksi parhaaksi, ei muita miellyttääkseni. Se jos mikä on helpottanut tätä eloa hyvin paljon. Kiltteys ei ole aina hyväksi vaan siitä voi tulla rasite. Kiitos tästä blogista ja kirjaa odottelen kovasti!

 93. mun elämäni ihme on ollut rakastua uudelleen useiden pettymysten jälkeen, luottamuksen saaminen taas siihen toiseen ihmiseen ja lukiessani Facebookista pätkiä tästä kirjasta niin saanut voimaa ihan siihen arkeen päivittäin, kiitos <3

 94. Minulle sanottiin nuorena, etten ehkä saisi lapsia. Nyt on kaksi aikuista kotoa lentänyttä ja yksi iltatähti vielä kotona. Monta suurta surua ja menetystä olemme kokeneet, pettymyksiä, yrityksen lopettamisen ja muuta, mutta myös iloja ja tyyneyttä kaiken jälkeen.

 95. SISÄINEN VOIMA, se on se ihme! Tajusin sen viikko sitten yksinäisyyttä surressani, ikävöin edesmenneitä vanhempiani, ystäviäni. Minulta kysyttiin että mitä perit vanhemmiltasi ja vastasin heti että huumorintajun ja sitten ymmärsin miten tärkeä ja suuri sisäinen voima se minulle onkaan. Kirjasi nimi on niin osuva ja siinä on 365 voimaannuttavaa tekstiä. Mun sisäinen voima tuntuu siltä että se on 360 astetta itseni ympäri joka suuntaan :)
  Onnittelut kirjasta ja hyvästä fiiliksestä, kippis!

 96. Jokainen eletty päivä on ihmeitä täynnä, kun elää tässä ja nyt ja antaa elämän viedä eteenpäin sinne minne on määrätty jo etukäteen. Joskus oon ajatellut että itse olen elämän tien päättäjä, mutta uskon että meillä jokaisella on suurempi voima, joka on meidän elämän tien ohjaajana. Kiitos elämälle ja kaikille ihmeille mitä olen saanut kokea.

 97. Meidän ihmeemme on oma lapsi. Monta vuotta häntä monin keinoin yritettiin kunnes viimein huomasin olevani raskaana, ilman hoitoja.Nyt olemme jälleen perheenlisäystä haaveilleet ja lapsettomuushoitoja läpikäyneet, ja kävi ilmi että on melkoinen ihme että olemme luomuvauvan yhdessä saaneet. Tällä hetkellä olemme ivf-jonossa. Saimme jo lottovoiton, mutta uskallamme yrittää toistakin :)

 98. Oon käynyt lävitse paljon erilaisia vastoinkäymisiä elämässä , oppinut kääntämään pahat tapahtumat hyviks opetuksiks elämääni, negat positiivisiksi, sairaudet ei ole kaataneet vaikka useammasti kyl yrittäneet ovat, eivät myöskään muunlaiset vastoinkäymiset, päinvastoin ne kaikki yhdessä on kasvattaneet minust vahvan ihmisen, joka ei enää hätkähdä jos tulee vastoinkäymisiä, luotan siihen että kaikki mitä tapahtuu on tarkoitettu syystä tai toisest tapahtuvaks, jos syy ei heti aukeakaan miks, se tulee kyl myöhemmin aukeamaan … kaikki on tarkoituksel tapahtunut ja tulee aina tapahtumaan, ja auttaa loppupeleis mut seuraavalle askelmalle henkisen kasvun tiellä. Allekirjoitan kaikki kirjas ajatukset täysin mitä tos fb sivuilla on esiin tuotu, miksi… siksi että olen pitkälle kokenut elämäs asiat ja ne ovat menneet juurikin niin kuin ajatukses ovat :) upeita ajatuksia kaikkien mietittäväks …

 99. Mun elämäni oli aina ennen todella negatiivista ja valitin kaikesta. Tuntui että elämä oli ainaista selviytymistä koko ajan ja vastoinkäymisiä oli jatkuvasti. Kunnes enkelit johdattivat mut sellaisten asioiden ääreen että opin tutkiskelemaan itseäni ja sitä kuinka paljon me omalla ajattelulla saamme aikaan.Opin antamaan anteeksi itselleni ja kaikille muillekin mitä elämässäni oli mennyt pieleen. Ymmärsin että kaikki ne asiat ovat kasvattaneet minua siksi ihmiseksi joka nyt olen.Valoisa ikuinen sielu joka on oppinut rakastamaan itseään ja elämäänsä :)

 100. Mistä tuli se sisäinen voima suureen muutokseen. Elämän suuri muutos on ihme. Elämä toi avuksi ne ihmiset, joita tarvittiin. Jokaisella kohtaamisella on tarkoituksensa.

 101. Olen onnekas eläessäni tässä ihmeellisessä ajassa, jossa voin olla äiti, vaikken koskaan löytänyt miestä. Kiitos hedelmöityshoitojen minulla on kaksi lasta, omat pienet ihmeeni.

 102. Ihana tuo ajatus: antaa tulla mitä tulee, minä olen valmis vastaanottamaan!! Se palautti mieleen vanhan ajatukseni ongelmien yms muiden vastoinkäymisten kohdalla, joka on: asioilla on tapana järjestyä ennemmin tai myöhemmin. Tällä ajatuksella olen monesti saanut ajatukseni ja sisäisen puheeni rauhoittumaan ja saamaan asiat oikeisiin mittasuhteisiin. Oikeaan aikaan luin tuon neuvon täältä, murhetta pukkaa päälle eikä oikein osaa irrottautua ylimurehtimisesta, nyt pitää taas laittaa ajatukset järjestykseen. Kirjasta olisikin kovasti hyötyä minulle!

 103. Olen pystynyt jättämään pelot taakseni. Joka päivä teen jotain, jossa joudun poistumaan mukavuusalueeltani. Olen löytänyt liikunnan riemun! Ehkä pieniä asioita jollekin, mutta minulle joka päivä uusi ihme. ☺

 104. Minun elämäni ihme on ollut se, että olen sopeutunut uuteen maahan. Muuttaessa hyppäsin tuntemattomaan ja jouduin jättämään taakseni kaiken tutun ja turvallisen. Sama vaikka en voittaisi kirjaasi, hankin sen joka tapauksessa. Kiitos blogistasi, joka on auttanut minua niin paljon matkan varrella.

 105. Monien mutkien, tuskien, epävarmuuden ja pahan olon jälkeen olen löytänyt työpaikan, joka tuntuu omalta. Kaikki edellinen on valmistanut mua tähän ja nyt tuntuu todella hyvältä :D!

 106. Kun olen alkanut elää vallitsevassa hetkessä, tapahtuu ihmeitä kaiken aikaa. Joku asia ehtii nykyään käväistä ajatuksissani ja seuraavassa hetkessä se on jo edessäni, tavalla tai toisella. Täytyy vain uskaltaa luottaa ja uskoa elämään ja sen tapahtumien oikea-aikaisuuteen, sekä täyttää kaikki Rakkaudella. Rakkaus tietoisuustilana ja Nyt-hetki havaintojen ”keskipisteenä” -Ne ovat omassa elämässäni avain ihmeisiin <3

 107. Juuri eilen hämmästelin puolisolleni Talvisota-elokuvaa katsoessani ihan omaa syntymääni ja elämääni. Varsinainen ihme, että minä ja veljeni ylipäänsä ollaan olemassa. Isäni kun jäi aikanaan sotavangiksi yli 11 vuodeksi ja palasi Suomeen vasta elokuussa 1955. Sieltä hän vaan selvisi takaisin kotiin ja perusti perheen ja eli yli 80 vuotiaaksi. Kaiken sen kokeneena. Pidän koko meidän perhettä ihmeenä.

 108. Olen löytänyt kauan sitten myymäni rakkaan tavaran vuosia myöhemmin osto- ja myyntiliikkeestä ihan toiselta puolelta Suomea kuin minne sen myin. Monta kertaa myyntiä ole katunut. Mutta nyt sain sen takaisin.

 109. Minun ihmeeni on oivallus siitä, että elän itseäni varten, en muita varten ja oivallus siitä, ettei se ole itsekkyyttä. Tämän ihmeen tultua elämääni on ollut niin paljon helpompi hengittää.

 110. Vaikka tämä on klisee: oma lapsi. Kun vihdoin lakkasimme yrittämästä, hän pian ilmoitti tulostaan :)

 111. Ihmeitä on lukuisia! Yksi liittyy myös rahaan. Opiskeluaikoina kärsin rahattomuudesta jatkuvasti, eikä ylpeys oikeen antanut periksi (ei anna oikein vieläkään kun on rahahuolista kyse), että olisin pyytänyt rahaa vanhemmiltani. Nuudeleita olin syönyt niin että ällötti ja pohdin samoja kysymyksiä; jätänkö vain syömättä kun rahat eivät yksinkertaisesti enää riitä loppukuuksi ennen opintotukea. Olin saanut postissa kirjeen tädiltäni, kirjeessä oli 50€ seteli. Hän oli päättänyt yllättää minut ja onnitteli sen hetkisistä opiskelusaavutuksista. Itkuhan siinä tuli.
  Toinen ihme liittyy erääseen koruun jota olin ihaillut Englannissa vaihto-opiskelemassa ollessani pienen pienessä kaupassa, joka oli täynnä kaikenlaista ihanaa pientä ja kaunista lahjatavaraa. Korussa oli kuva enkelistä ja teksti ”Believe”. Koru jäi kuitenkin hommaamatta ja jokunen kuukausi myöhemmin jo Suomessa ollessani sain ystävältä postissa synttärilahjaksi juurikin samaisen korun. Ystävä ei tiennyt aikaisemmasta kohtaamisesta korun kanssa ollenkaan, vaan oli yksinkertaisesti nähnyt korun ja todennut sen olevan ihan mun näköinen. Korun viesti ”Believe” ei olisi myös voinut oikeampaan hetkeen tulla! Sen jälkeen puhuttiinkin pitkä, itkunsekainen puhelu näistä pienistä ihmeistä. :)

 112. Olen kokenut ihmeen selviytyessäni erittäin va kavasta varhaislapsuuden traumatisoitumisesta, narsistisen isän sekä laiminlyövän symbioottisen äitisuhteen vallan alta potien vaikeaakiintymyssuhdehäiriötä sekä myöskin muista lapsuuden ajan kaltoinkohteluita. Olen oikeassa vaiheessa omaa elämänpolkuani nyt, kun käyn asioita läpi, ja vaikka asiat ovat rankkoja, niiden käsitteleminen tuntuu hyvältä. Joka kerta, kun poistun huoneesta avaamasta menneisyyttäni, minulle vapautuu enemmän tilaa hengittää. Lisäksi sairastuin aikuisiällä pahasti hometyöpaikassa, jonka vuoksi menetin ison palan terveyttäni sekä ammattini sosiaali- ja terveysalalla. Kaikesta huolimatta olen tässä, suuntaamassa kohti parempaa huomista, pidemmällä sairauslomalla kuntoutussuunnitelman kanssa ja hymyilen, kun mietin, että kohta on jälleen kevät. Elämä kulkee eteenpäin ja minä myös, joka päivä vahvempana kuin koskaan aiemmin. Sisälläni on vahva voima, jonka ansiosta toivoni huomiseen ei koskaan hellitä, ei edes haastavimpina hetkinä. Tiedän, että vain ja ainoastaan ja juurikin minä pystyn vaikuttamaan kaikkeen; en ole menneisyyteni orja, vaan tulevaisuus on omissa käsissäni! Valoa kohti, kiitos tästä blogistasi! <3

 113. Selvisin narsistisen miehen otteesta lapsen kanssa eron kautta omaan elämään ja sen jälkeen sen saman miehen (lapseni isän) itsemurhasta takaisin valoon, iloon ja rakkauteen! Elämä on ihanaa <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *